Bodylotion voor onder de douche? Wat is dat dan? Net zoiets als conditioner voor je haar?

Ik ging het uitproberen!

Nivea kwam eind 2012 met het idee om bodylotion voor onder de douche te lanceren. Het concept is makkelijk: je wast je met je standaard douchegel, spoelt je af en smeert je in met deze douche bodylotion terwijl je nog onder de douche staat. Of net ernaast, maar in elk geval terwijl het water nog loopt, aangezien je de bodylotion er weer af gaat spoelen. Net als conditioner voor je haar dus.

Waarom?
Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik insmeren na douchen regelmatig oversla. Ik was me, droog me af, poeder nog wat plekjes in om helemaal droog te zijn en doe eventueel deo op, maar kleed me dan heel snel aan. Mijn manier van leven staat gewoon niet toe om na het douchen nog een kwartier in mijn nakie te wachten tot mijn bodylotion ingetrokken is. Ik heb altijd haast en een kind dat op me zit te wachten, dus laat ik de lotion maar staan. Slecht van me, aangezien ik vooral met dit weer erg last heb van droge plekken, soms zelfs gebarsten huid. Uit onderzoek is echter gebleken dat ruim 70 procent van de Nederlandse vrouwen ook niet echt tijd investeert in het insmeren, wat natuurlijk erg slecht kan zijn voor je huid. Nivea besloot om ons een handje te helpen en het proces niet alleen in te korten, maar ook in het douchen zelf te integreren.

Hoe? 
Bijzonder makkelijk! Je doet je dagelijkse ding onder de douche, gebruikt je gewone douchegel, maar smeert tegen het einde een beetje douche bodylotion over je lichaam uit en spoelt het daarna weer af. Je merkt onmiddellijk dat je huid verzorgd is: het is zacht en soepel, de droge plekken zie je niet meer terug en kunt je gaan afdrogen. Nadat je afgedroogd bent kun je tot het aankleden overstappen zonder een plakkerig gevoel te hebben, en verdergaan met je dag. Dit terwijl je duidelijk de verzorging van een bodylotion op je huid voelt en ruikt.

Zonder kleurstoffen en siliconen!

 

Al met al, vind ik dit een van die dingen die je leven als vrouw makkelijker maken. Het is niet moeilijk, het duurt niet lang, zo simpel als één, twee drie. Wassen, lotion smeren en afspoelen. Wel moest ik even wennen aan het product toen ik het uitprobeerde: je wast je heel je leven al, en weet dat je douchegel gaat schuimen, dus verwachtte ik dit onbewust ook van de douche bodylotion. Dit was natuurlijk niet zo, het is gewoon een body melk dat erg fijn over je natte huid glijdt en een hydraterende, verzorgende laagje achterlaat.

Bovendien krijg je een flinke flesje die een handige dop heeft, wat het doseren erg makkelijk maakt en daarmee ook zuinig in gebruik is. De lotion kun je in twee varianten terugvinden: een witte voor de normale huid en een blauwe die voor een droge huid bedoeld is. Qua geur zijn ze allebei erg aangenaam: terwijl de witte zacht en fris ruikt, net als de meeste crèmpjes, ruikt de blauwe naar de originele Nivea crème, de goede oude blauwe tinnetje. Erg fijn!

Als laatst wil ik je nog twee dingen meedelen: 1. je kunt deze douche bodylotions ook op een droge huid gebruiken, al snap ik dan niet waarom je een bodylotion voor onder de douche zou kopen. 2. Je kunt niet een gewone bodylotion onder de douche proberen te gebruiken, geloof mij maar, ik heb het geprobeerd. Ik ga even de badkuip schrobben 🙂

 

 

Verkrijgbaar bij alle Nivea verkooppunten voor €5.99 (deze week 1+1 gratis in AH!) 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like