Hoe hard ik ook mijn best doe, wat voor producten ik ook uitprobeer, hoe gezond ik ook probeer te leven, mijn huid blijft lastig. Ik heb droge plekken die goed ingesmeerd moeten worden, een t-zone dat gedurende de dag gaat glimmen, grove poriën en een ontzettend rode neus. Hier en daar ontstaat er een rode pukkel, maar dat is incidenteel, en niet mijn grote probleem. Mijn probleem is rosacea, waar ik steeds meer last van heb, maar pas sinds kort achter ben gekomen dat ik het heb. Daarom ben ik ook iemand die bij het opmaken eerst naar een foundation grijpt, en bestaat mijn standaard make-up look uit foundation aanbrengen, wenkbrauwen bijtekenen, en wimpers krullen en mascara aanbrengen. Mocht ik tijd voor meer hebben doe ik dat ook graag, maar als moeder gebeurt dat niet vaak. Goed, terug naar de foundation – MAC Matchmaster. Al een jaar of vijf gebruik ik mijn favoriete foundation – MAC Matchmaster, in de kleur 1.0. Het is een foundation waar niet iedereen blij van wordt, met name als ze een droge huid hebben. Ik kan dit met mijn droge plekken beamen, omdat de foundation droge plekken juist kan benadrukken door zijn matheid. Maar ik houd juist van dat matte, misschien juist vanwege mijn glimmende t-zone. Het is voor mij dan ook belangrijk om mijn gezicht goed te verzorgen voordat ik met de foundation aan de slag ga. Ik was en hydrateer het met mijn Rio Rosa producten, en begin dan met mijn make-up.

Eerst breng ik MAC’s Oil Control Lotion met mijn vingertoppen aan, dat binnen enkele ogenblikken intrekt. Het is geen crème, maar een luchtige smeersel dat talgproductie reguleert en glimmen tegengaat, de foundation goed op de huid laat hechten, en mijn huid zowel mat houdt als van wat hydratatie voorziet. Verder is het fris en fijn om te gebruiken, en voelt het luxe en fijn aan. Daarna ga ik over tot mijn foundation, omdat ik al dat rode wil verbergen. De romige/vloeibare foundation dekt bijzonder goed, kan – indien nodig – opgebouwd worden tot extreem goed dekkend zonder te dik, overdreven aanwezig, of zoals wij bloggers dat noemen cakey te worden. De MAC Matchmaster verstopt mijn poriën niet en wil zelfs tegen de fijne lijntjes helpen, dit omdat er soft focus poeders aan toegevoegd zijn. Overigens is dit wat de foundation zo mat maakt, maar ook waarom het afpoederen overbodig wordt. Ik breng vrijwel nooit meer dan een pompje aan, die ik op mijn neus, wangen en voorhoofd uitsmeer en met mijn eigen huid laat versmelten door een bufferkwast of spons. Ik heb geen foundation rondom mijn haarlijn, oren en kaaklijn nodig, en werk daarom vanuit het midden naar buiten toe. Dan is mijn foundation klaar, en is het verschil groot. Heel groot.

Foundation, wenkbrauwen, eyeliner, wimpers en lippenstift.

Als mijn foundation er op zit doe ik nog even snel iets aan mijn wenkbrauwen en wimpers, maar sla lippenstift vaak over wanneer ik met mijn kinderen de deur uit ga. Ga ik zelf ergens naartoe, dan neem ik wel wat extra moeite om oogschaduw, eyeliner en lippenstift uit te zoeken, misschien zelfs een blush en valse wimpers! Is het een gelegenheid waar foto’s gemaakt zullen worden, of waar er tot laat ik de nacht gefeest wordt, dan neem ik voor de zekerheid een compacte poeder mee, die pas na een uur of 6 nodig wordt op bijvoorbeeld mijn neus. Vaak omdat ik mijn neus aanraak en omdat deze sneller droog is dan de rest van mijn gezicht, maar even bijwerken is dan wel zo fijn. De rest van mijn gezicht ziet er nog prima uit.
Over volledige make-up looks gesproken, de Fix+ hoor dan ook bij mijn routine, al is deze van mij nog in oude verpakking. Tegenwoordig zien ze er wat gelikter uit, maar werken ze net zo goed. Na het aanbrengen van een poeder kan ik wel wat van deze verfrissende, geurende water gebruiken, omdat het mijn gezicht net wat minder dof maakt, en mijn make-up wat natuurlijker oogt. Het levert echter geen fixatie en is geen setting spray. Het is eerder een verzorgende, hydraterende en verfrissende water dat goed gebruikt kan worden zowel voor als na make-up. Werkt ook geweldig voor glanzende oogschaduw, blush, bronzer en highlighter!Kortom, mijn huidverzorging staat altijd op nummer één, en ik gebruik niet iedere dag foundation, maar als ik het wel gebruik, dan kom ik altijd terug naar MAC Matchmaster, die voor geweldig mat en langhoudend resultaat zorgt, roodheid, oneffenheden en vergrote poriën camoufleert – zonder dat ik het op mijn huid voel zitten of de volgende dag last heb van verstopte poriën. Ook gaat het flesje extreem lang mee en heb ik er de afgelopen vijf jaar slechts drie moeten kopen. Wat niet slecht is, gezien de prijs van ongeveer 36 euro. Wel voor 35 ml foundation.

Te koop bij oa. Douglas. 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like