MAC’s PREP + PRIME lijn bestaat uit onder andere uit COLOUR CORRECT producten, onderverdeeld in een crème, poeder en pressed powder. Beschikbaar in vier verschillende tinten, met elk een aparte functie zijn deze producten geweldige oplossingen voor kleurafwijkingen op de huid. Vandaag laat ik je de Neutralize CC cream zien, dat zich als oplossing voor mijn rode huid heeft bewezen.

CC Creams in tubes, Pressed powders met spiegels, en losse poeders.
Colour Correcting CC Creams, beschikbaar in vier kleuren:
Adjust – Egaliseert de huidteint 
Illuminate –
Zorgt voor een mooie gloed op de huid
Neutralize –
Gaat roodheid tegen
Apricot –
Camoufleert donkere plekken

 

Zelf heb ik een erg roze huid, dat vooral rondom mijn T zone erg snel rood wordt, en of ik het nou warm of koud heb, mijn neus is altijd rood. Ook vlekjes en onzuiverheden zien er erg rood uit, waar het bij een andere huidtype veel minder op zou vallen, is het bij mij juist uitvergroot. Daarom is Neutralize met zijn gele kleur erg geschikt voor mijn huid, omdat het gele rood tegengaat.

 

MAC – Prep + Prime: Colour Correcting CC Cream
De zwarte kartonnen verpakking laat pas in direct licht zien hoe bijzonder hij is: vol met gekleurde glitters is het in eerste instantie niet wat ik van MAC gewend ben (zwarte minimalistische verpakkingen) maar is bijzonder mooi om te zien.
Hierin bevindt zich een tube dat 30 milliliter CC cream bevat. Gezien het feit dat je per gebruik een minuscule korrel cream nodig hebt is het een product dat erg lang meegaat, en dat is een fijn idee wanneer je er zojuist 28 euro voor hebt betaald.
De opening is hygiënisch en praktisch, vooral de hele smalle opening zorgt er voor dat je niet gauw teveel product op je hand uitknijpt.De creme is vettig, heeft een duidelijke gele kleur, maar smeert goed uit en droogt wel op, al blijft het vettige lichtjes aanwezig. Dit heeft waarschijnlijk met de SPF 30 te maken, wat weer erg goed is, en omdat de CC cream als primer ontwikkeld is, zal het vettige er juist voor zorgen dat de foundation zich goed op de huid hecht.

 

Echter hoef je deze CC cream niet als een primer voor andere make-up te gebruiken, ik gebruik hem graag na een dagcrème, op een dag wanneer ik geen make-up wil dragen. Ik heb namelijk van die dagen dat mijn huid ok is, geen puistjes of vlekken heeft, en ik eigenlijk alléén een rode neus en wangen heb. Op zulke dagen vind ik het zonde om lagen foundation op mijn huid te dragen, omdat het simpelweg niet nodig is, maar wil wel mijn rode neus camoufleren. Vroeger deed ik dit met concealer, tegenwoordig pak ik er de Colour Correcting CC cream van MAC voor.
Ik ben hierin volledig vrij om het met een kwast, spons of mijn vingers aan te brengen, maar ik merkt dat ik het buffen het allerfijnst vind, omdat het daarmee ook mijn poriën optisch minder maakt, naast het feit dat het roodheid neutraliseert.

 

Ik gebruik de CC cream dus ook als een primer, maar ook als onderdeel van mijn gezichtsverzorging, wat het product niet tot de make-up doet behoren. De vettige crème kan simpelweg op de T zone aangebracht worden, waarna het deze plekken stukken minder rood maakt en ik zelfverzekerd, zonder foundation over straat kan. 
Na een paar uur wil mijn huid wel lichtjes gaan glanzen, iets wat ik ook met sommige foundations heb, maar dit heb ik perfect kunnen oplossen met een compacte poeder. Daarom is ook de behoefte naar foundations sterk afgenomen en ziet mijn make-up er een stuk luchtiger uit. Ik hoef ook niet zoveel tijd in het egaliseren van mijn huid te steken, maar gebruik deze om bijvoorbeeld een winged eyeliner aan te meten 🙂
Hier heb ik mijn gezicht verzorgd, Colour Correcting CC Cream in Neutralize aangebracht, mijn wenkbrauwen gedaan, alles met de compacte poeder van MAC lichtjes gesetteld, en heb eyeliner, mascara en een lippotlood aangebracht. Tot slot bracht ik wat bronzer en highlighter aan.

 

Waar ik in eerste instantie nogal sceptisch was over primers, en met name gekleurde, laat Neutralize me zien wat een goede primer nou echt voor de huid kan betekenen, en is daarom al weken vrijwel elke dag op mijn huid. Mijn huid kan er heel goed tegen, ik heb er geen reacties op gehad, deze wordt niet te droog of te vettig, maar is met het gebruik van deze CC cream niet meer rood, is goed beschermd tegen de zon en zit er simpelweg stukken beter uit, zonder er opgemaakt uit te zien.

 

Wat vinden jullie van primers, gebruik je ze onder je make-up, en heb je de CC cream van MAC al uitgeprobeerd?

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like