Laatst was ik bij de lancering van LUSH’s wintercollectie en ik kan je zeggen dat ik niet met lege handen naar huis ben gegaan, want jah…het is LUSH! Ook nam ik deze scrubbende gezichtsreiniger “Let the good times roll” mee naar huis om twee redenen: 1. Ik had een gezichtsreiniger nodig. 2. De Geur! Deze gezichtsreiniger ruikt zo ontzettend lekker en is net als vele producten uit LUSH te verslavend voor woorden.

Net als de meeste producten van de LUSH is deze gezichtsreiniger vrij van alle chemische toevoegingen en zul je er geen conserveermiddelen, kleurstoffen of wat dan ook in terugvinden. Behalve een beetje parfum! Voor de rest zijn alle ingrediënten natuurlijk, plantaardig en is deze gezichtsreiniger helemaal Vegan.

Ingrediënten, met links naar LUSH en diens uitleg over de ingrediënten:
Maïs meel (Zea mays), Glycerine (Glycerine), Talkpoeder (Talc), Water (Aqua),Maïsolie (Zea mays), Polenta (Zea mays), Kaneel poeder (Cinnamomum cassia),Parfum (Perfume), Gardenia extract (Gardenia jasminoides), Popcorn (Zea mays)

Het idee is simpel, een scrubbende, voedende, matterende en zelfs ontstekingsremmende gezichtsreiniger dat naar karamel popcorn ruikt en ergens ook aan koekjes en toffee doet denken.

 

 

Waarom maïs in “Let the good times roll”?
Mais bestaat grotendeels uit vitamine E dat een sterke antioxidant is, waar we van weten dat het goed voor de huid is. Bovendien scrubben de korreltjes grove maïsmeel de huid op een natuurlijk zachte manier, zonder kans op allergische reactie.
Daarnaast zit er in deze gezichtsreiniger talk, dat de huid matteert en voorkomt dat je halverwege de dag gaat glimmen en is kaneel een graag gebuikt ingrediënt in Indische maskers, omdat het ontstekingen remt en je huid grondig ontsmet, reinigt en van puistjes helpt afkomen. Tot slot zorgt de glycerine voor een verzorgde en gehydrateerde huid en wordt het juist daarom vrijwel altijd in crèmes en bodylotions gebruikt, dus ook in deze gezichtsreiniger.

 

 

Om van de maïs gezichtsreiniger helemaal een feestje te maken zitten er zelfs stukken popcorn in en is alles afgemaakt met de heerlijk zoete, water-in-de-mond-lopende karamelgeur.

 

De kneedbare, korrelige klei-actige massa wordt door LUSH samengesteld en wanneer je het wilt kopen wordt er een stuk voor je afgesneden en in een gerecyclede zwarte potje verpakt. Voor 100 graag betaal je 9.90 euro en dat is zeker niet veel geld voor een minimaal 3 maanden houdbare gezichtsreiniger, al weet ik van vorig jaar nog dat je er veel langer mee doet.

 

Om het te gebruiken pak je een klein beetje massa met je vinger of lepel uit de verpakking, ongeveer ter grootte van een boon of erwt en doet er paar druppels water bij om een smeuïge gezichtsreiniger te maken, waar je je gezicht mee inmasseert en daarna afspoelt.

Het zal niet schuimen, maar echt scrubben! Als je gezicht droog is merk je dat deze zacht en gevoed is en zelfs lichtelijk bloost. Door het scrubben wordt namelijk je circulatie gesimuleerd en gaat je gezicht zichzelf vernieuwen en verjongen. Zelf vind ik dat je de glycerine voelt zitten en neemt mijn behoefte voor een crème af, al raad ik je niet aan om geen crème te gebruiken, vooral wanneer je naar buiten gaat.

En, tot slot: mijn huid ruikt zo ontzettend lekker! Zou Miley Cyrus ook ook deze gezichtsreiniger gebruiken en daarom constant haar gezicht willen aflikken? Ik moet zeggen, ik heb er begrip voor!

Inmiddels heb ik begrepen dat deze gezichtsreiniger zo populair is dat hij in het vaste assortiment van LUSH opgenomen gaat worden en niet meer alleen tijdens de Kerstperiode verkocht gaat worden. WooHoo! Wat mij betreft: een absolute aanrader!

Grappig weetje: mijn oma raadde me vroeger altijd aan om mijn gezicht met pure maïsmeel (voor polenta) te scrubben en ik keek haar met een lichtelijk sarcastische blik aan. Nu LUSH het ook heeft gedaan en ik oud genoeg ben om te begrijpen hoe en wat wordt het tijd om mijn oma eens excuses aan te bieden, want ze had gewoon gelijk!

Zijn jullie inmiddels ook fan van LUSH, net als ik? 🙂

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like