Een vrolijke bodysplash in de zomer is voor mij al jaren een must: ik neem het mee op vakantie, in mijn handtas, spray het na het douchen en wanneer ik me onfris voel, of gewoon zin heb in een verfrissing. Deze liefde voor bodysplashes is in de afgelopen jaren sterk toegenomen, en heeft nu zelfs het punt bereikt waarop ik een flinke collectie flesjes in mijn badkamerkastje heb staan.

Toen een vriendin me aan bodysplash introduceerde snapte ik het niet helemaal. Waarom spoot ze het nou op haar armen en benen? Het is niet echt parfum, en de geur blijft niet zo lang hangen, dus wat is het nut er van? Langzaam maar zeker veranderde mijn mening toen ik zelf een bodysplash kocht en op mijn hele lichaam gebruikte. Het was een fruitige bodysplash uit de H&M en ik heb hem gebruikt tot de laatste druppel op was. Daarna kocht ik steeds nieuwe varianten, en bleef ze gebruiken. Nou merkte ik in de afgelopen jaren dat ik bij elke bezoek aan bijvoorbeeld een H&M een nieuwe splash meeneem, en dat mijn collectie steeds uitgebreider wordt. Nu ik er zo’n 20 in mijn bezit heb lijkt het me tijd om toe te geven dat ik een lichte obsessie ontwikkeld heb. Ze staan bij mij ook niet alléén in de badkamer, nee, het is veel erger dan dat. Ik heb flesjes in mijn tassen, nachtkastjes, auto, woonkamer en zelfs keuken staan. Tjah, als ik sta te koken wil het wel snel erg warm worden, en dan spray ik mezelf even in voor een verfrissend effect. Sterker nog, ik ben er achter gekomen dat een bodysplash een uurtje in de vriezer houden voor een gewedige verkoeling op mijn huid zorgt! Je kunt je dan ook inbeelden dat ik de afgelopen paar (hete) dagen constant een flesje bodysplash bij de hand hield en er regelmatig gebruik van maakte! Wat was het warm!

 

 

Qua geur kan ik dan ook niet één bepaalde favoriet uitkiezen, omdat het de meest uiteenlopende combinaties betreft. Van gewone vanille geur, tot exotische fruitige varianten, afgewisseld met een frisse komkommer geur en zelfs zwoele, sexy geuren van bijvoorbeeld Victoria’s Secret. Hieronder zie je een selectie van de H&M geuren, hier heb ik nog meer flesjes van, verspreid door mijn hele huis, maar je snapt het wel, de grootste hoeveelheid van mijn splashes komt uit H&M.
De twee kleintjes zijn zoet en fruitig, passen makkelijk in de tas en worden dus meegenomen. De twee donkere zijn nog uit de wintercollectie en ruiken wat zwaarder, waardoor ze meer geschikt zijn na het douchen op wat koudere dagen, deze spray ik op zowel mezelf als mijn beddengoed 🙂
De twee mists met verschillende rozengeuren zijn erg bloemerig en zomers, die gebruik ik vrijwel dagelijks, tenzij ik geen zin heb in zo’n geur! De laatste is een simpele vanille geur, dat lekker zoet en lief ruikt. Deze kies ik wanneer ik bijvoorbeeld pastelkleurige outfits draag, op één of andere manier vind ik het gewoon kloppen!

 

 

De twee bodymists uit de Tuinen ruiken naar kokos en komkommer en zijn behoorlijk unisex, waardoor ik ze niet alléén zelf gebruik maar ook aan mijn vriend uitleen. Hij is inmiddels ook steeds vaker een bodysplash aan het gebruiken, en ik weet absoluut dat het door mij komt! De kokos vind ik niet heel erg lekker, maar de komkommer is megafris! Heerlijk verkoelend! Het is wat ik in de vriezer gooi wanneer ik het heel erg warm heb.

 

 

Bijzonder populair en gewild zijn de heerlijk geurende bodysplashes van Victoria’s Secret. Vrijwel elke blogger of beautyfreak dat in het buitenland een Victoria’s Secret zaakje tegenkomt slaat deze splashes in en ik ben dan ook lekker onorigineel. Toen ik vorig jaar in Miami was nam ik een stuk of tien mee terug naar Nederland – cadeau’s, giveaways voor de site en natuurlijk voor eigen gebruik. Deze twee zijn nog over en worden graag gebruikt, al ga ik er inmiddels wat zuiniger mee om, omdat ze op dreigen te raken! Onlangs waren ze tijdelijk in verschillende Nederlandse winkels te koop, maar waren zo snel uitverkocht dat ik er geen één heb kunnen bemachtigen. Jammer, want ze ruiken allemaal zo lekker!

 

 

De body mists van the Body Shop zijn heerlijk. Echt, ik kan er urenlang aan ruiken, en koop er zo nu en dan eentje, alléén is de glazen verpakking niet erg handig: het is meteen een stuk zwaarder en kan niet zo makkelijk meegenomen worden, bovendien loop je het risico om het kapot te laten vallen (been there…) Wat wel super is dat vrijwel alle lijnen die de Body Shop heeft ook in body mists verkrijgbaar zijn en ik de geur wel op mijn lichaam kan hebben zonder me bijvoorbeeld in te moeten smeren met een body butter, iets waar ik in de zomer echt niet op zit te wachten. Het is ook moeilijk om een favoriet uit te kiezen, ik hou bijvoorbeeld van de Moringa geur dat heerlijk fris is, of van de Shea geur dat zoet een nootachtig is. Op dit moment gebruikt ik veel Satsuma, dat zowel zoet als fris en voor de warme avonden kies ik voor de Indian Night Jasmine dat echt een parfum is!

 

 

Tot slot mijn laatste, nieuwste en de afgelopen dagen meest gebruikte bodymist. Deze kocht ik in China omdat de muggen mij niet met rust wilden laten: een sterk citroen/kruidig ruikende body mist dat eigenlijk een muggen verdrijver is! Ja, de geur is niet het allerlekkerste ooit, maar ruikt zeker niet slecht: erg fris en zelfs een beetje bitter met als gevolg – geen muggen in mijn buurt! Het was de afgelopen dagen erg warm en nu het bewolkt is en er regen dreigt te vallen worden de muggen helemaal gek en ik van de muggen. Met deze spray laten ze me gelukkig lekker met rust dus ik blijf hem lekker gebruiken! Wat een uitvinding!

 

 

Niet iedereen houdt echter van bodysplashes en body mists. Door een grote hoeveelheid alcohol kan het bij gevoellige huidjes juist gaan irriteren, bijvoorbeeld als je net je benen hebt geschoren, of het kan zelf de huid gaan uitdrogen, iets waar alcohol bekend om staat. Zelf heb ik hier absoluut geen last van waardoor ik alcoholrijke producten probleemloos kan blijven gebruiken, maar dan niet op mijn gezicht! Hier kies ik liever voor de MAC Fix IT + of voor de Lush Tea Tree Water!

Wat vinden jullie van bodysplash en bodymist producten? Gebruik je ze, verzamel je ze of heb je er helemaal niks mee?

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like