Een tijdje loop ik er al omheen te cirkelen in parfumerieën, DE geur van 2012.

Nu heb ik hem eindelijk binnen en ga ik je haarfijn uitleggen wat ik van deze parfum vind.

Allereerst het flesje: de gouden dop stelt een klauw voor, “the claw” is iets wat Gaga’s little monsters vast wel kennen. Deze klauw bedekt het ovale flesje en zorgt er zelfs voor de de parfum op zijn kop kan staan, wat een erg leuk effect op je nachtkastje geeft. In eerste instantie deed het me aan het “Alien” flesje denken, inmiddels ben ik er aan gewend en kan ik me geen andere flesje voorstellen: Hij is lekker groot en ovaal, en heeft een luxe gouden dop.

Verder is de kleur van deze parfum wat hem zo apart maakt en waar de hype eigenlijk om gaat: nog nooit is er een flesje parfum verkocht waarbij de parfum gewoon zwart is! Echt, helemaal zwart, mat, niet doorzichtig. Lady Gaga wilde hiermee de zwarte ziel van de roem weergeven en ik vind het eerlijk gezegd wel echt stoer. Vaak komen sterren met parfums aankakken, maar nog nooit heeft er eentje echt iets nieuws gecreëerd, bonuspunten voor Lady Gaga dus.
Vanzelfsprekend is dat de zwarte vloeistof geen vlekken op je achterlaat, aangezien er bij het spuiten een doorzichtige vloeistof, net elk ander parfum, uit het flesje komt.

Hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen is een van de grootste geheimen van de parfum industrie, waarmee gelijk ook erg uniek, dus extra leuk.

Nu we het flesje uitgebreid hebben bestudeerd is het tijd om naar de geur zelf over te gaan.
Deze was op zijn minst verrassend. Eerlijk gezegd was ik gewoon geschokt. Niet dat ik wist wat ik moest verwachten, maar bij het ruiken was deze geur zo overweldigend zoet dat het net een klap in mijn gezicht was. Niet alleen het zoete, maar ook het zware, houterige, beetje wierookachtige-geur was zo ontzettend aanwezig, dat het me aan parfums uit de jaren ’80 deed denken. Mijn tante droeg (en draagt nog steeds) heel veel zware parfum, wat de kamer overheerst als zij binnenstapt. Daar deed het me aan denken, maar dan zoeter. Alsof je langs iemand op straat loopt die teveel parfum op heeft en je ruikt hem drie straten verder nog. Zoiets.

Uiteindelijk neemt de geur af, het scherpe wordt zachter en is de parfum dragelijker. Doordat hij minder fel wordt komen er wat vrouwelijkere noten naar boven, bloemeriger en sensueler. Uiteindelijk wordt het een geur dat verleidelijk en bijzonder ruikt, geschikt voor de vrouw die wel van een sterkere geur houdt. Erg zacht en fris zal deze geur nooit worden, wat overigens niet betekent dat hij niet lekker is.

Persoonlijk ga ik liever voor een zacht en “schoon” parfum, maar zal deze bloemerige en kruidige parfum wel dragen. Vooral voor in de avonden is hij verrassend lekker!

Trouwens, je kunt er ook douchegels en bodylotions van kopen, ook deze ruiken lekker en zijn zwart! Bij het uitsmeren worden ze net als de parfum doorzichtig. Hoe hebben ze dit toch voor gedaan?

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like