Al rondrennend door de stad, op zoek naar de laatste Kerstcadeau’s kwam ik een product tegen die ik nog nooit heb gezien. Hij was ook nog eens in de aanbieding, dus nam ik hem meteen mee, om het uit te proberen. Waar heb ik het over? De Nail Repairer van L’action Cometique. Dit is een lak-achtige middeltje dat gescheurde en gebroken nagels repareert, herstelt en fixeert, zodat je na een gebroken nagel niet je hele manicure kwijt bent.

Voor vier en en halve euro kocht ik een lakje in een roze zakje met veelbelovende plaatjes en text. Had ik laatst al over het herstellen van gescheurde nagels geschreven, leek het met leuk om ook een kant-en-klare oplossing in huis te hebben. Volgens de verpakking was dit het product dat ik hiervoor zou kunnen gebruiken.

Wat een veelbelovende verpakking! Eenmaal beter bestudeert zie ik dat het om een lijm gaat, dat je nagel weer aan elkaar plakt. Hieronder lees je wat het doet, hoe het gebruikt wordt en wat de ingrediënten zijn. Die zijn ook echt lijm, maar wel met wat standaard ingrediënten van een nagellak.

Wat apart dit, ik had geen idee dat het bestond! Wel wist ik dat je kapotte nagels met een laagje acryl kunt verstevigen, maar ik heb al jaren geen acryl meer laten zetten. Ik was dan ook echt enthousiast om dit product uit te proberen, nieuwsgierig naar de werking ervan. “Gelukkig” brak ik al snel een nagel. Testen maar.

Wat ik trof was een langwerpige nagellak flesje, compleet met een makkelijke draaidop en een fijne borsteltje, om je nagel mee te lakken. Qua geur en substantie is er geen verschil met een nagellak te merken en ging ik al snel over op het lakken, of uitsmeren van een laagje lijm over mijn gescheurde nagel.

Deze lak of lijm brengt aan als een base-coat en laat een glanzende laagje na, waardoor ik echt geen verschil met een doorzichtige lak of base/top coat zie. Wel staat er op de verpakking dat een laagje na een minuut droog is, dit is enigzins een overstatement gebleken. Ik moest wel echt een tiental minuten wachten voordat het droog was en ik over een eventuee tweede laag of nagellak kon denken. Een lak is uiteindelijk wel nodig, aangezien het product na drogen wat korreliger begint te worden en het lijkt alsof er kleine scheurtjes in zitten. Waarschijnlijk is dit uitgedroogde lijm dat gaat barsten en zou je het een beetje bij kunnen vijlen op het moment dat het helemaal droog is.

Op de foto hierboven zie je mijn nagels zonder creme of lak, waarbij mijn pink voorzien is van twee laagjes Nail Repairer. Zoals je ziet glanst deze, maar is niet helemaal egaal.

Werkt het?
JA! De scheur zat heel dicht op mijn nagelbedje, bijna op mijn zenuw. Hierdoor was nagel afknippen (of in mijn geval afscheuren, zoals ik dat vaker doe) niet een optie, omdat het gewoon te pijnlijk was. Nadat ik dit product had gebruikt was het alsof de nagel nooit is gescheurd en had ik nergens meer last van. Voor mijn gevoel was dit heel raar, omdat er een aantal minuten geleden een duidelijke en pijnlijke gebroken nagel op mijn vinger zat, nu moest ik steeds opnieuw kijken of hij wel echt zo goed vast zat en hoe dat nou kon, want, mijn nagel was weer heel! Geen scheur te bekennen. Wauw.

Na drie dagen begon het wel wat af te geven en heb ik met een nagellakremover alles van mijn nagel kunnen halen om het opnieuw te gaan lakken. Desondanks ben ik erg tevreden over het product en laar deze als een back-up bij mijn lakjes staan, op het moment dat het onvermijdelijke gebeurt en ik weer een nagel breek.

De nagelhersteller kan ook prima gebruikt worden door iedereen die een nagel te diep inscheurt en het pijnlijke uitgroeien wil voorkomen. Aanradertje!

Te koop in de Tuinen, ik heb hem in de aanbieding gevonden, dus kan je dan ook niet vertellen wat hij doorgaans kost. 

FIJNE FEESTDAGEN ALLEMAAL! 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Mijn favoriete sieraden!
Verder lezen

Mijn favoriete sieraden!

Inhoudsopgave Hide Altijd met een mooi dameshorloge op padLeuke armbanden bij je horlogeOorbellen en kettingen kunnen we zeker…