Vorige week liet ik wat lippenstiften van Kiko Cosmetics zien, maar aangezien ik veel meer in mijn winkelmandje gooide laat ik vandaag twee andere, gave producten van deze budgetmerk zien. Ik kocht namelijk ook deze twee blushes in stickvorm, die ontzettend makkelijk werken, mooie kleur afgeven en werkelijk fluweel zacht aanvoelen.

Ik wist niet zo goed voor welke van de beschikbare acht kleuren ik moest kiezen en ging voor een veilige roze – 04, waarvan ik weet dat het goed bij mijn huid en regelmatig roze lippen past, en deed ook ééns gek en nam een lichtbruine – 07 kleur, denkend dat ik er wellicht mee kon shapen, mocht het echt niet als blush bij me kunnen.

De verpakkingen zien er zoals gewoonlijk bij Kiko simpel en elegant uit, waardoor je echt niet het vermoeden hebt dat deze knapperds slechts vijf en een halve euro kosten. Verder doen ze aan een wat grotere lippenstift denken, en zie je pas wanneer je ze opent wat ze werkelijk zijn.

De blushes komen in een zwarte, cilindervormige huls van stevig plastic, met een handige dop-deksel, die je toegang geeft tot het product. Met een simpele draai duw je de blush naar boven en kun je het als een dikke stift op je gezicht aanbrengen. Mega handig, maar ik had zo mijn twijfels over de kwaliteit. Ik was namelijk bang dat de blush zou afbreken of brokkelen, omdat het bij crème blushes eigenlijk alle kanten op kan.

Bij het openen viel het al gauw op, het zijn prachtige kleuren! Zou de pigmentatie wat zijn, hoe zou het uitsmeren? Gauw testen!

Beide kleuren lijken wat glans in zich te hebben, en hoewel de roze prachtig is, zoals ik al verwachtte, ben ik ook door de bruine kleur aangenaam verrast. Het is in eerst instantie bruin, maar heeft een perzik ondertoon, waardoor hij een stuk natuurlijker lijkt dan ik dacht. Peachy, vind ik leuk.

Ook de switches bevestigen mijn vermoeden, het zijn twee hele mooie kleuren, sterk gepigmenteerd en makkelijk aan te brengen. De roze heeft iets meer glans, terwijl de bruine/perzikkleur mat is. Ik ga het maar gauw op mijn gezicht smeren!

Ik begon met de bruine kleur. Die bracht ik onderaan mijn jukbeenderen aan en smeerde het met mijn vingers naar boven uit. Wauw. Ik ben onder de indruk: het laat zich in één veeg aanbrengen, en daarna heel goed uitsmeren, zonder van mijn wang te verdwijnen. Het resultaat vind ik ook echt mooi, en heb er in daglicht nog een foto van gemaakt, waarbij het overduidelijk is dat het een erg natuurlijk uitstraling betreft. Komt waarschijnlijk door dat matte, maar het is echt mooi. Daarnaast voelt het ook heerlijk aan. Hoewel het bij aanbrengen aan een crème doet denken droogt het al gauw poederig en zacht op, waardoor mijn gezicht heel aaibaar wordt. Heerlijk dit!

Dan de roze kleur. Deze past heel mooi bij mijn bleke huid en geeft mij (vind ik) een onschuldige uitstraling. Ik bracht het in een ✓ vorm aan, en blendde het met een kwast uit. Verder maakte ik de look af met een lichtbruine lippotlood en roze gloss, maar goed, terug naar de blush: ik vind hem geweldig! Je ziet de glans nauwelijks terug, het geeft enkel een gezonde gloed, terwijl het zo natuurlijk en verlegen lijkt. Het blendden met een kwast is ook ontzettend makkelijk te doen, ik kan hier echt de tijd voor nemen en er van genieten. Wát een mooi effect!

Nog even een close-up, zodat je goed kunt zien wat ik bedoel. Het blende zo goed uit, en blijft na opdrogen prima op zijn plek zitten, daarnaast voelt het bijzonder zacht aan. Vandaar dat ze ook de Velvet Touch blushes heten! Ook zie je onderaan dat deze prachtige roze kleur goed kleur vangt en reflecteert, zonder dat het goedkoop of flashy lijkt.

Ik ben echt onder de indruk, en vermoed een nieuwe favoriete blush te hebben gevonden! Even drie foto’s op een rijtje: geen blush, bruine/perzik blush en mijn favoriet, de roze blush.
blushes
Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat de blushes ZO goed zouden zijn, maar dat neem ik terug. De sticks functioneren goed, de kleur brengt goed aan en het laat zich goed uitblenden, opbouwen, wat jij wilt. Bovendien is de droge, poederige finish erg fijn, en is de aanwezige gloed van kleur 04 mijn nieuwste make-up crush. En dat voor iets meer dan 5 euro!

Yup, ik hou hier van!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like