Mijn haar is niet bepaald fijn of slap, maar ik heb er veel van en het is lang, dus nogal zwaar. Daardoor kan het soms een beetje gaan hangen en niet bepaald bouncy en volumineus zijn, maar gelukkig zijn er fijne haarproducten die dit makkelijk verhelpen. Neem nou eens deze volumepoeder van Keune. Goed spul!

Na veel over volumepoeders gehoord te hebben wilde ik er ook graag eentje uitproberen, maar kon deze maar niet vinden in de lokale drogisterij. Tot mijn grote geluk zat de Blend Volume Powder van Keune in de goodiebag die ik van ze ontving en probeerde ik hem graag uit.

 

Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik er van had verwacht, misschien een droogshampoo effect, maar dat bleek absoluut niet het geval. Eénmaal op mijn vingertoppen aangebracht bleek deze poeder erg stug en anders van textuur dan elke andere poeder die ik ook had aangeraakt. Verbaasd raakte ik het aan, een beetje net als een aap die pindakaas ontdekt, en begreep maar niet hoe dit kan. Waar is dit van gemaakt?

 

Goed, aanbrengen dan maar. Ook mijn gladde haar werd meteen een stuk stugger en harder, een verschil dat meteen te voelen was. Bovendien bleef het staan hoe ik het gekneed had en zag het er voller en dikker uit. Een beetje alsof je een hond op zijn kop aait, waar het zacht is, en daarna doorgaat naar de rug waar de vacht opeens veel harder en ruwer aanvoelt. Misschien een raar voorbeeld, maar dat is precies waar het me aan deed denken! Wellicht associeer ik het daarmee omdat ik zelf een hond heb, maar ik denk dat het een heel duidelijk voorbeeld is. 🙂

 

 

Zo niet, dan heb ik hier een voorbeeld voor je: Links is mijn haar geborsteld, rechts is na het aanbrengen van de volumepoeder van Keune.
Tjah, de foto’s zijn helaas niet van de beste kwaliteit, maar met heel weinig daglicht moet het maar zo. Je ziet in elk geval dat links veel platter is en rechts twee keer zo veel haar lijkt te zijn. En dit terwijl ik alléén maar wat poeder op mijn vingertoppen heb aangebracht en door mijn haar heb gekneed.

 

Aan beide kanten: BAM! MEGAVEEL HAAR!

Het voelt wel wat anders dan wanneer ik niks in mijn haar heb, vooral wanneer ik net mijn haar heb gewassen en een masker er in heb gedaan, dan is mijn haar heel glad en zacht, maar na de volumepoeder is de textuur heel wat stugger en is het halen van je hand door je haar niet hetzelfde. Wat onwennig, maar niet heel verkeerd. Het stugge is namelijk wat voor de volume zorgt!

 

 

Bovendien kan ik mijn haar heel makkelijk re-stylen en wanneer ik meer poeder toevoeg wordt mijn haar nog “groter” en lijkt het wel getoupeerd! Ook blijft het met meer poeder nog langer in model zitten, dus zakt het niet gauw uit, maar in zijn geheel een geweldige poeder, dat niet alléén doet wat hij belooft, maar zich er ook aan houdt en het effect met meer poeder versterkt.

 

Maar waarom dan? Waarom is het stug? Hoe werkt het?
Als ik naar de ingrediënten van de meeste volumepoeders kijk komen ze vrijwel overéén, omdat ze allemaal voornamelijk uit water en silica silylate bestaan. Dit is een in de natuur voorkomende stof dat onder andere in klei en aardkorst terug te vinden is en vrijwel niet op te lossen is in water. Het neemt echter wel vocht en oliën op, en zorgt dus voor het droge en stugge in je haar. Bovendien wordt het voor vele verschillende doeleindes gebruikt: voor het maken van glas, zonnepanelen en ruimteschepen, maar ook als bindmiddel voor medicijnen en droge voeding (zoals Cup-a-Soups ed.) maar kan ook worden gebruikt als een schuurmiddel wat ook weer de textuur van mijn haar na het aanbrengen verklaart. Ook in de volumepoeder van Keune is het dus een belangrijk ingrediënt.
Copolymer is een mengproduct dat voor zicht spreekt en de cytric acid en sodium bezoate zijn conserveermiddelen.

 
Wat me wel opvalt is dat deze ingrediënten niet de geur van de poeder verklaren, aangezien deze lekker fris naar munt ruikt. Dit zou betekenen dat Keune de parfum niet bij de ingrediënten heeft vermeld? Apart, ik begrijp wel dat dit meestal geheime formules zijn, maar geef dan aan dat je er parfum aan hebt toegevoegd?! Ik ga me dan namelijk afvragen wat er nog meer niet vermeld is!

Dus, kopen of laten staan?
Kopen! Zeker weten! Wanneer je haar fijn, slap, dof en saai is zorgt deze volumepoeder voor een blijvend WOW effect. Maar ook lang en vol haar kent vele voordelen bij het gebruikt van deze poeder. Ja, je kunt er volume mee creëren, maar ook je haar krullen na het aanbrengen van deze poeder zorgt voor een bos volle krullen, die goed in model blijven en niet meteen uitzakken, zoals bij mij wel het geval is. Een aanrader! Al zal je deze poeder wel bij de kapper moeten zoeken, Keune is een merk voor de professionals en wordt niet zomaar bij de drogist verkocht.

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like