Al een paar keer is het me gevraagd, dus bij deze: ik ga je laten zien hoe je een iets doorgetrokken eyeliner, “winged” dus, op een hele makkelijke manier kunt maken.

Vraag je je af hoe ik het doe, of heb je algemeen moeite met een winged look maken, lees maar mee. Het is echt super simpel!

 

 

Eerst vertel ik je wat meer over eyeliner
Allereerst: het is een van de eerste vormen van make-up, oud Egypte is waarschijnlijk de grote voorbeeld hiervan: dramatische omlijningen van de ogen en doorgetrokken strepen behoorden tot de norm van welgestelde mannen en vrouwen!

Al twaalfduizend jaar geleden werden mensels van kolen, kohl, lood en zout gemend en gemalen om weer tot een massa geperst te worden. Deze werd dan rondom de ogen gedaan om als bescherming van zon en zand te dienen. Volgens onderzoekers werden deze eyeliners niet alleen ter bescherming van de elementen (zoals zon en wind) gebruikt, maar hielpen de zouten ook om infecties in en om de ogen te bestrijden. Grappig dat dit inmiddels bewezen wetenschappelijk feit al zoveel duizend jaar geleden door de Egyptenaren al ontdekt was! Minder grappig is het feit dat ze niet wisten dat lood regelmatig op je huid doen bijzonder schadelijk is, maar goed.

Toen in 1920 de tombe van Toetanchamon werd opgegraven werd ook zijn eyeliner gevonden. Hiermee werd eyeliner door de westerse wereld herontdekt, en door de vrijheid die vrouwen op het gebied van mode en verzorging genoten met beide handen aangegrepen. Eyeliner was opeens helemaal hip en happening, waarna het langzaam afnam, maar in de jaren ’60 weer helemaal terugkwam, in niet alleen zwart, maar vooral ook wit.

Tegenwoordig kun je eyeliner is zoveel verschillende kleuren en vormen terugvinden, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Naast alle kleuren, doffe en glitter variaties, is ook eyeliner in ontzettend veel vormen verkrijgbaar. Je kunt een kohlpotlood vinden (kohl stamt trouwens al uit de bronstijd af, toen gebruikte ze het al!) maar ook harde en zachte potloden, vloeibare eyeliners, gel liners, met zachte kwastjes of harde bijna stokjes, in verschillende types potjes of pen. Heel veel dus.

 

Ikzelf hou het meeste van een eyeliner met een dunne lange kwastje, waar nauwelijks tien haartjes aan zitten. Zo kan ik zelf beslissen hoe dun of dik ik mijn eyeliner opdoe. Op dit moment ben ik helemaal fan van gel liners uit potjes, omdat deze naar mijn idee het beste resultaat geven. Ook kunnen ze op de waterlijn van je oog gedaan worden, waar ze de hele dag blijven zitten, zodat je niet steeds met een potlood moet bijtekenen. Geweldig spul die gel liners. Standaard eyeliners in een potje en dunne kwastje werken bijna net zo goed trouwens, die staan dan ook op mijn nummer twee!

Goed, nu je weet welke eyeliner ik prefereer, laat ik je zien hoe ik er een winged lijn mee maak!

 

Eerste stap ik zoals bij alle ooglooks het opdoen van een oogschaduwbasis. Deze zorgt er voor dat de eyeliner goed blijft zitten en niet gaat uitlopen of smudgen. Eenmaal uitgesmeerd zie je deze basis niet terug. Het help ook dat ik een goede gel liner heb, die makkelijk over mijn ooglid glijdt en niet te droog is. Ook loopt hij niet zo snel uit, dus is er bij gebruik van een basis en goede eyeliner geen mogelijkheid tot uitlopen. (tenzij je als een bezetene over je oog gaat lopen wrijven)

Daarna pak ik mijn eyeliner en een dun penseeltje, en teken ik een strak lijntje over mijn hele ooglid. Dan komt het enigszins lastige, maar, als je dit een paar keer hebt gedaan heb je het onder de knie 😉 Ik volg de onderste lijn van mijn oog en teken zo een lijntje. Omdat de onderste wimperlijn naar boven toe loopt zal ook het lijntje die ik met een eyeliner aanlegt omhoog lopen. Vervolgens trek ik een rechte lijn vanaf de buitenkant van je getekende lijn richting de binnenkant van mijn ooglid, zodat de bovenste en onderste lijn aansluiten en een driehoekje vormen. Het moeilijke hebben we gehad. 

Laatste stap is dan ook het inkleuren van de driehoek die ik heb getekend. Dit gebeurt simpelweg met de zelfde kwast waarmee ik de rest ook heb gedaan. Met wat laagjes mascara is mijn oog klaar, maar heb ik nog een geheime wapen.
Nou ja, erg geheim is het niet, aangezien de gemiddelde visagist het je zou vertellen, maar een witte lijn op mijn waterlijn doet mijn ogen groter lijken. Heb jij net als ik niet hele grote, ronde ogen kun je dit het beste zelf ook doen, aangezien zo’n zware eyeliner je ogen snel kleiner kan doen lijken.

 

Nu nog even een impressie van mijn rechteroog:

En een collage om je een algeheel indruk te geven:

Doen jullie ook aan winged eyeliners? Lukt het een beetje? Wees niet verlegen, laat een comment achter, ik hoor graag van jullie!

 

xoxo

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

MUA LUXE VELVET LIP LACQUER

Hele fijne make-up producten voor de kleine budget - daar worden we blij van! Zo ook deze MUA Luxe Velvet Lip Laquers, die inmiddels uitgebreid zijn met nieuwe voorjaarskleuren.