Is er iets ergers dan wanneer al je nagels lekker lang zijn, je er voor het eerst in jaren tevreden over bent en het noodlot toeslaat (drama drama)
Het overkomt mij niet vaak, of zelfs ooit, dat mijn nagels allemaal de juiste lengte zijn. Altijd breekt er een af en al snel de tweede. Ik knip ze dan allemaal kort, omdat verschillende lengtes erg rommelig en onverzorgd eruitzien, met als gevolg: weg mijn gekweekte nagels.

Nu heb ik voor het eerst in jaren wat langere nagels en vandaag scheurde de nagel van mijn duim in. Nee, dat accepteer ik niet; dus ga ik mijn nagel fixen, zodat ik nog steeds met mijn chique ladyvingers rond kan lopen.

Hoe?
Easy-peasy, ik heb een theefiltertje nodig, gewoon een ordinaire theezakje, die je uitknipt en inhoud weggooit. Daarnaast heb je een schaar, nagel lijm en een vijl nodig. Misschien kun je ook een pincet gebruiken om het stukje theezakje op je nagel te plaatsten.

Mijn theefilters zijn toevallig groot, maar en kleine theezakje werkt net zo goed

 

Knip een stukje theezakje uit, groot genoeg om over je gescheurde plek te plakken.
Over het gedeelte dat gescheurd is doe je wat nagel lijm en terwijl deze nog nat is doe je er het uitgeknipte stukje theezakje op.

Wanneer deze gedroogd zijn vijl je de boel een beetje bij en ben je klaar. De combinatie van lijm en theefilter papier wordt onzichtbaar op je nagel!

Zie jij het papiertje zitten? Ik niet 🙂

Je kunt dit ook zonder nagel lijm doen, met bijvoorbeeld doorzichtige nagellak, maar op deze manier blijft het thee papiertje zichtbaar en zul je een gekleurde nagellak op moeten doen.

Deze quick fix is een geweldige oplossing voor een gescheurde nagel. Naast dat het heel budget vriendelijk is houdt het gewoon heel goed en kun je je nagel verder laten groeien. Je kunt ook gewoon je nagels lakken en lak weer af halen, zonder het risico dat je lijm loslaat. Je hoeft er niet speciaal voor naar de nagelsalon, dus kunt het lekker thuis in je pyjama doen.

mini manicure, met heel slecht aangebrachte lak, tjah… het was al donker buiten 🙂

 

Deze oplossing is vooral handig wanneer je nagel te diep ingescheurd is en het te pijnlijk is om hem af te knippen!

Nou leuk je nagels lakken, crème op je handen en olie op je nagelriemen, helemaal goed en lekker gratis. Ha.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like