Valse wimpers aanbrengen. Het is net als met winged eyeliner: of je kunt het, of je kunt het niet. Maar soms, heel soms wil het toch wel goedkomen, waardoor je de keren daarop helemaal gek wordt van het aanbrengen van valse wimpers, omdat je weet dat je het kunt, maar het op één of andere manier niet meer lukt! Of gebeurt dat alléén bij mij? Het kan in ieder geval goed mijn mood verpesten… Daarom was ik zo blij toen ik een paar maanden terug meekreeg dat ook Catrice wimperapplicators aan zijn assortiment toevoegt. Vandaag vertel ik je er wat meer over.

Lash applicators zijn al jaren een fenomeen in make-up land, maar kosten al gauw tientallen euro’s,  wat ik er niet gauw voor over had, vooral omdat ik met een pincet en mijn vingers al aardig op weg kwam. Toen de budget variant van Catrice begin dit jaar in de lokale Kruidvat verscheen was ik er als de kippen bij om hem uit te proberen. Hij kost 3,99, iets wat ik net te duur vond voor een product van Catrice, maar kocht het toch enthousiast, omdat het nog steeds slechts een fractie van de luxere varianten kost.

In principe is het met een pincet te vergelijken, al heeft hij een brede middenstuk met Catrice tekst erop, die voor een fijne grip zorgt. Het ligt dus lekkerder in de hand dan een gewone pincet. Wat de applicator echt een applicator maakt is natuurlijk zijn bovenkant dat een langwerpig, ietwat gebogen knijptangetje is, waarmee je de wimpers makkelijk op je eigen wimpers kunt aanbrengen.

 

 

Het knijpgedeelte is met een zachte rubber bekleed, en ook de hoeken zijn wat afgerond, waardoor je niet gauw het risico loopt om jezelf pijn te doen, wat in mijn ogen een erg prettig idee is, vooral wanneer je net met make-up begint en het allemaal wat onwennig aanvoelt. Ik denk persoonlijk dat Catrice ook de wat jongere meid als doelgroep voor het product had, maar iemand die niet regelmatig valse wimpers aanbrengt zou er ook veel baat bij hebben.

Toen ik de applicator uitprobeerde viel het meteen op dat hij fijn in de hand ligt, nadat ik de wimperlijn had aangebracht op mijn valse wimpers wachtte ik nog even tot deze wat plakkeriger werd, ondertussen bewonderde ik de applicator. So far – so good, een prima product.

 

 

Bij het aanbrengen kon ik de wimpers goed in het midden aanbrengen, echter vielen de hoeken een klein beetje tegen. Of dat nou komt door het feit dat mijn ogen een andere vorm hebben, of dat ik er nog aan moest wennen, het pakte mijn ooghoeken in ieder geval niet gelijk mee. Wel kon ik met de zachte hoekjes van de wimperapplicator goed aandrukken, waardoor ik het wel wat kon verbeteren, maar perfect zag het er niet uit. Wat ik wel geweldig vond is dat de applicator nadat de wimpers aangebracht zijn goed gebruikt kan worden om ze nog goed tegen mijn eigen wimpers aan te plakken, waardoor het nauwelijks te zien is dat ik valse wimpers op heb, iets wat ik met alléén vingers en pincet nooit zou kunnen bereiken, dus een grote pluspunt.

Of ik het uiteindelijk beter vind werken dan vingers en pincet? Mwah. Als je eenmaal gewend bent om de hoekjes met een pincet aan te drukken en alles met je vingers goed op zijn plek aan te duwen zal je de applicator niet zo nodig hebben, ik gebruik hem inmiddels al een tijdje en merk dat het steeds sneller (en beter) gaat. Een kwestie van wennen dus.Voor de hoekjes werkt hij misschien niet perfect, maar voor het grote werk, het precies aanbrengen van valse wimpers en ze met met mijn eigen wimpers blenden doet de applicator van Catrice echt wel goed. Maar, zonder gebruik te maken van vingers of pincet, en alléén met de applicator aan de slag te gaan, tjah, dat kan wel een rommeltje worden.

 

Dus raad ik hem nou aan of niet? Jawel, want hij kost niet veel, het is een prima hulpje, maar hij kan het niet alléén, en zoals met alles moet je blijven oefenen om dat geweldige :mascara reclame effect” te bereiken.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like