Geweldig vind ik ze, extreem schuimende douchegels in spuitbussen. Zodra ik ze ergens tegenkom moet ik ze weer meenemen, het begint langzaam maar zeker een nieuwe obsessie te worden. Want wat is er niet leuk aan te vinden: je hebt maar een beetje product nodig, de schuim groeit als een gek in je hand en je hoeft het maar in één laagje op je huid aan te brengen, aangezien het toch al schuim is! Goed, toen de persbericht van Kneipp binnenkwam dat ook zij douche schuim op de markt gingen brengen deed ik een kleine vreugdedansje. Want laat mij nou net zo gek zijn op Kneipp en diens natuurlijke producten.

De douche foams van Kneipp zijn geïnspireerd door de behoefte naar luxe producten van de vrouw van nu en zijn daarom in twee nieuwe, heerlijk geurende varianten verkrijgbaar. Eentje van vijgenmelk en arganolie voor een moment van pure zachtheid, en de andere van Patchouli voor een moment van rust en balans.

De douche schuim van Patchouli ruikt zoet en kruidig, simpelweg heerlijk. Het is een geur dat gauw de badkamer vult en ik word er rustig en vrolijk van, heerlijk douchen zo!
Gelukkig is het een formule dat vrij is van synthetische conserveermiddelen en minerale oliën, bovendien zitten er ook geen drijfgassen in, waardoor er ook geen oranje brandgevaar waarschuwing aan de achterkant is, iets wat je bij andere producten in spuitbussen wel vaak ziet.  

 

De tweede nieuwe douche schuim van Kneipp is met vijgenmelk en arganolie, en ook deze ruikt ongelooflijk lekker. Het is een zachte geur om bij weg te dromen, en ik kan tussen de twee foams geen favoriet kiezen, omdat ze allebei zo lekker ruiken. De vijgenmelk arganolie douche foam ruikt naar zoete fruit en zachtheid, het is een geur die ik graag op mijn lichaam draag.

Ook deze foam bevat geen synthetische conserveermiddelen en minerale oliën, en is niet op dieren getest. Nog een grote pluspunt en reden waarom ik van Kneipp houd.  

Beide douche foams zijn in flinke bussen van 200 ml. voor 6.99 verkrijgbaar en je kunt er tussen de 40 en 50 keer mee douchen. Ze zitten vol verzorgende ingrediënten zoals glycerine, jojoba olie en etherische oliën, en bevatten milde conserveermiddelen, geen minerale ingrediënten, of drijfgassen – in plaats daarvan is er perslucht gebruikt, en er is niet op dieren getest. Het enige wat er als een minpunt ervaren kan worden is dat er een sterke schoonmaakmiddel SLS in gebruikt is, waardoor het niet een heel erg milde reiniging is. Wel is het zo dat SLS in meeste douchegels en shampoo’s zit, en persoonlijk kan ik er goed tegen, mijn huid wordt er niet droog van.
De kleine openingen drukken de schuim naar buiten, waarna deze blijft groeien, tot een grote, zachte, fluwelen bal, dat op de lichaam aangebracht kan worden. Het prachtige hiervan is dat het een langdurige schuim is, dus niet verdwijnt bij het aanbrengen op de lichaam, en ook bijzonder zacht aanvoelt, alsof je je met satijn insmeert onder de douche. Wel spoelt het makkelijk af, en blijf je de heerlijke geur op je huid houden. Ik kan dan ook met een gerust hart zeggen dat de nieuwe Douche Foams van Kneipp mijn absolute favoriet zijn, en de lekkerste douche schuim zijn die ik ooit heb uitgeprobeerd, qua zowel de werking als geur. Wat een beleving, geweldig.

 

Hadden jullie ze al ontdekt bij de drogist?

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like