Na een paar dagen in de zon te hebben gezeten is mijn huid wat bruiner geworden, dus besloot ik  een leuke zomerse look te maken, met één van de mooiste kleuren die deze zomer helemaal trendy is, namelijk mint groen. Ik heb niet veel producten gebruikt, de look is lekker makkelijk, licht en zomers, maar goed genoeg voor een avondje uit. Check it out:

Wat heb ik gedaan?

Op een gereinigde huid heb ik een serum en een BB cream aangebracht, vervolgens heb ik de boel een beetje afgepoederd met een matte finishing powder. Daarna heb ik een primer op mijn oogleden aangebracht, daar overheen heb ik op mijn bewegende ooglid NYX Junbo pencil in de kleur Milk gedaan. Vervolgens heb ik in mijn arcadeboog en naar boven toe werkend, tot net onder mijn wenkbrauw, een licht bruine kleur gebruikt. Later met een schoon kwast de licht groene, mint kleur over mijn ooglid gestapeld. Daarna heb ik het een beetje bij elkaar geblend en heb ik een donker bruine kleur in mijn arcadeboog gedaan en weer uitgeblend. Ook heb ik met de zelfde donkere bruine kleur een beetje mijn wenkbrauwen ingekleurd en het gebied onder de wenkbrauw met een concealer opgeschoond. Dit was nodig omdat ik mijn wenkbrauwen al een tijdje niet meer epileer in de hoop om deze wat uit te laten groeien, dus er zijn wat verdwaalde haartjes die ik een beetje weg heb gewerkt. 

 

Tot slot heb ik met een bruine eyeliner een dun lijntje boven mijn wimperrand gemaakt en deze ook tot ongeveer de helft van mijn onderste wimperrand doorgetrokken. Deze heb ik bewust niet vanaf het begin van mijn binnenste ooghoeken getekend, omdat dit mijn ogen te ver zou sluiten en kleiner zou maken. Dat is niet wat ik wilde bereiken, ik ging juist voor een open oogopslag. Daarom kleurde ik ook mijn waterlijn in met een neutrale kleur zodat ik er frisser uit zou zien. Ik had dit ook met wit kunnen doen, maar dat leek me voor deze gelegenheid te dramatisch. Ook krulde ik mijn wimpers en deed één dun laagje mascara op.
De ogen waren hiermee dan ook klaar! Ik maakte alles af met een neutrale lippenstift dat redelijk dicht bij mijn eigen lipkleur ligt, ik heb bewust geen lipgloss gebruikt, omdat ik geen glans wilde. De look had ik in pricipe wel dramatischer kunnen maken met zwarte eyeliner of neppe wimpers, het zou dan perfect voor een romantische zomernacht zijn, maar dat sloeg ik over. Het was warm, dus had ik geen zin in zware wimpers en keek ik uit voor uitlopende eyeliner. Bruin en groen was meer dan genoeg!
Tot slot maakte ik mijn haar vast in een hoge knot, omdat dat enige verkoeling met zich meebrengt en genoot ik buiten van een heerlijke zomerse dag. Ow Yeah!

 

 

Wat heb ik gebruikt?

Serum – Estee Lauder Idealist
BB Cream – Ginvera Green Tea Nude Cover
Fixerende poeder – Etos perfect skin compact powder
NYX Jumbo Pencil – Milk
120 oogschaduwpalette – mint, lichtbruin en donkerbruin
Bruine eyeliner – essence Stay On eyeliner pencil
Mascara – MAX Factor Masterpiece
Huidskleurige potlood – Rimmel Scandaleyes kohlpotlood in 005 nude
Concealer – MAC Studio Sculpt
Lippenstift – Chanel Rouge Flamboyant 236

 

Genieten jullie ook zo van het weer, net als ik? 🙂

 

xoxo,
Andrea

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like