Vandaag nog een look voor de feestdagen, maar dan een voor de liefhebbers van felle lippen.

Deze look is alles behalve moeilijk, er is geen gedoe met eyeliner en je kunt de oogschaduw zo simpel en neutraal als dat jij wilt houden. Het gaat er om dat je je lippen de eyecatcher van je gezicht maakt.

 

 

Persoonlijk vind ik het een zeer classieke look die bij zo’n beetje alle kleuren kleding past, maar vooral geslaagde afwerking is van chique gala jurken.

Wat heb ik gedaan?

 
Zoals gewoonlijk heb ik op een schone huid mijn Castrice prep and prime opgedaan, waarna ik de foundation van Bourjois opdeed. Daarna tekende ik mijn wenkbrauwen bij, poederde mijn gezicht af en kleurde met een bruine oogschaduw mijn wenkbrauwen bij.

Daarna krulde ik eerst mijn wimpers met een krultang van de Hema, waarna ik de Stay with me oogschaduwbasis van Essence opdeed.

Vervolgens deed ik een beige neutrale oogschaduw van mijn Sleek palette over mijn hele ooglid, tot onder mijn wenkbrauw en hightlighte ik onder mijn wenkbrauw en ik mijn ooghoeken bij de neus met een witte kleur, ook van Sleek.

 

 

Daarna pakte ik een zwarte oogschaduw en werkte vanuit mijn buitenste hoeken losjes over de arcade boog naar boven en binnenhoeken toe. Dit hoefde niet opvallende te zijn, maar dient wel schaduweffect te creëren waardoor je ogen beter uitkomen. Daarna heb ik alles geblend, waarbij mijn linkeroog lichter is gebleven en mijn rechteroog donkerder gelaten is. Dit zodat jullie het verschil kunnen zien, je kunt het zo licht of donker maken, de keus is aan jou.

 

 

Toen alles geblend was heb ik met een witte oogpotlood mijn waterlijn lichter gemaakt en nogmaals mijn wimpers voorzichtig gekruld, waarbij ik mijn oogschaduw probeerde niet te verpesten. Allerlaatst deed ik er drie flinke lagen mascara, om mijn wimpers zo lang en gekruld mogelijk te maken, zonder gebruikt van valse wimpers te maken.

 

 

Het resultaat: net teveel mascara, maar wel grote onschuldige poppenogen. Je wilt namelijk niet te vampy overkomen met je zwoele lippen, dus zorg je met je ogen voor het speelse en onschuldige uitdrukking van je gezicht.

Toen ik een beetje blush op mijn bleke huid gedaan restte me nog een ding: de lippen.

 

 

Ik heb voor een felle, rode lippenstift van Etos gekozen, die ik snel aanbracht. Daarna heb ik met een lipkwast mijn hoekjes net wat beter ingekleurd en mijn lippen enigszins groter gemaakt, waardoor het resultaat mij wel duidelijk lijkt: Volle, opvallende plump lippen, die er naast heel zwoel en charmant ook heel chique uit zien.

Het resultaat is een bleke maar toch gezonde huid, met blozende wangen, grote onschuldige ogen en zwoele lippen.

Mocht je deze look na willen maken:  let op dat je geen lippenstift op je tanden krijgt! 🙂

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like