Heel vaak hamer ik er op wat het belang van natuurlijke deodorant is. Voor vrouwen is het heel erg belangrijk om bewust om te gaan met hun lichaam en vooral oksels moeten voorzichtig behandeld worden. Waarom? Ik kan je nu een hele verhaal over borstkanker voorkauwen, maar dat doe ik niet, omdat ik het luchtig wil houden. Wel wil ik je vertellen dat aluminiums, parabenen, sulfaten en synthetische ingrediënten je lichaam geen goed doen en daarom het beste achterwege gelaten kunnen worden.

Daarom ben ik altijd op zoek naar goede deodorants, die er voor zorgen dat je niet gaat stinken, 🙂 maar op een verantwoord manier transpireren onder controle houden. Daarbij is het ook fijn wanneer deze producten geen schade aan het milieu toebrengen, niet op dieren getest zijn en met een gerust hart gebruikt kunnen worden.

Vandaag introduceer ik een van die deodorants, eentje die ik al maanden graag gebruik en erg tevreden over ben: De Weleda Citrus Deodorant.

Deze deodorant is in meerdere varianten te verkrijgen, zoals wilde rozengeur, salvia (salie dus) en de Citrus variant die ik ik graag gebruik.

De deodorants zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar: een grote fles van 100 milliliter dat in je badkamer kastje kan blijven en een kleinere meeneem variant van 30 milliliter, die je in je tas, auto of kantoor kunt laten.

Beide afmetingen worden in glazen flesje verkocht waardoor deze deodorant in mijn ogen nog luxer oogt. De plastic druk pompje zorgt dat de deodorant goed spuit zonder gebruik te maken van drijfgassen, die in meeste spuit deodorants onmisbaar zijn. Deze flesjes staan dan ook niet onder druk en hebben ook geen enge waarschuwingen over explosiegevaar op de achterkant.

De Citrus deodorant bevat pure etherische oliën van citroen en sinaasappel, die voor een frisse geur zorgen. Bij het opspuiten van de deo krijg je naast de hele frisse geur ook een sprankelend gevoel, waardoor je erg opgewekt en wakker wordt.
Deze natuurlijke citroengeur voorkomt ongewenste lichaamsgeur zonder de poriën af te sluiten, omdat hij geen synthetische ingrediënten bevat.

Qua werking is deze deodorant sneldrogend en plakt hij niet, waardoor je snel kunt aankleden en ook geen zorgen hoeft te maken over witte en gele vlekken op je kleding!


De geur van deze deodorant zal niet iedereen even fijn vinden. Zelf vind ik hem ook erg sterk naar citroen ruiken, maar weet deze geur onder mijn oksels wel te waarderen, aangezien deze extreme frisheid mijn oksels erg aangenaam schoon houdt. Mocht je toch een vrolijkere geur willen kun je de wilde rozen gebruiken, maar nogmaals, de frisheid van de citrus doet voor mij precies wat het belooft.

Volgens Weleda kan deze deodorant makkelijk in kasten of auto’s en bekleding gespoten worden, dus heb ik dat uitgeprobeerd: Ja, mijn bank wordt er wel frisser van en ruikt mijn hele huis ontzettend schoon, maar vind ik het wat aan de dure kant, een deodorant als roomspray gebruiken 🙂

Wat zit er in Citrus Deodorant?
Citroenolie – werkt aangenaam verfrissend en verkwikkend.
Alcohol uit suikerbieten en granen – werkt mild desinfecterend en conserverend.
Water – ter verdunning.
Verschillende natuurlijke etherische oliën van citrusvruchten – werkt als geurstof en heeft een conserverende werking.

Dit is om bovengenoemde ingrediënten op dit moment mijn dagelijkse deodorant, ik ben erg blij dat Weleda zulke deodorants maakt en zal hem dan ook zeker opnieuw aanschaffen.

Trouwens, de roze – wilde rozen deodorant is wel een vrouwelijke geur, maar de blauwe en gele kunnen ook door mannen gebruikt worden. Mijn vriend gebruikt inmiddels deze deodorant ook, erg fijn als je geen fan bent van de sterke deo’s die door mannen in overvloed gebruikt worden. Blegh.

Mocht je de deodorant willen uitproberen, kleine flesje kost tussen vijf en zes euro, grote ongeveer dertien euro en de grote roze deodorant kost ongeveer zestien euro.
Verder kun je hem op verschillende Weleda verkooppunten vinden, of lekker makkelijk online bestellen.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like