Toen deze foundation net uitkwam met de voorjaarscollectie van essence was ik er als de kippen bij om het uit te proberen. Niet zo bijzonder, want ik koop elk seizoen nieuwe make-up, en laat de hoogtepunten hiervan graag aan jullie zien. Deze essence soft touch foundation is niet alléén een hoogtepunt, maar inmiddels mijn dagelijkse foundation geworden, want dames, dit is heerlijk spul! Vandaag vertel ik waarom.

Essence is heel goed in make-up van duurdere merken na-apen en voor minder geld op de markt brengen. Daarom is de essence soft touch mousse voor make-up kenners niets nieuws, terwijl de prijs van iets minder dan vijf euro natuurlijk wel een dikke bonuspunt is. Vooral wanneer je naar de glazen verpakking kijkt, die echt wel voor een high end merk zou kunnen doorgaan. Chapeau essence, ze hebben het weer goed gedaan. Wel is een soortgelijke mouse al eerder gezien bij essence, toen hij iets meer dan drie euro kostte, het ging toen echter niet om een matte variant.

Wat de nieuwe essence soft touch mousse foundation zo bijzonder maakt is dat hij mat is. Heel erg mat. Je moet er wel van houden, en ik ben echt een fan van een matte huid, dus gebruik na elke foundation nog wat poeder om alle glans weg te werken en het zo mat als het maar kan te houden. essence introduceerde deze matte foundation en toen ik het testte kon ik het bijna niet geloven.

De mousse is zo bijzonder zacht en lekker aan te raken, ik dacht even dat het om een luchtige chocolade mousse ging. Wauw! Toen ik het uitprobeerde merkte ik dat de zachtheid niet van korte duur is – deze o zo zachte foundation smeert prachtig uit over mijn gezicht, het is een plezier om er mee te werken. Doordat het een extreem zachte en gladde foundation is, denk ik dat huidjes die niet tegen siliconen kunnen deze mousse foundation beter kunnen laten staan, maar de rest, die er geen problemen mee heeft moet deze mousse foundation zeker gaan uitproberen. En of hij goed dekt?

Onzuiverheden, roodheid, grauwe plekken – letterlijk alles verdwijnt binnen no time! En ik heb hier niet eens een kwast gebruikt om het in mijn huid te buffen, maar de foundation gewoon losjes met mijn handen over mijn gezicht gesmeerd. Het resultaat – een egale, matte canvas, om de rest van mijn make-up over aan te brengen.

Ik gebruik de mousse foundation nu al een paar maanden en heb al een potje opgemaakt. Het is voor het eerst in een lange tijd dat ik weer dezelfde foundation ga kopen, omdat ik vaak verschillende producten wil uitproberen, maar de soft touch mousse foundation van essence is zo goed, dat ik hem dus nog een keer ga kopen. Het is geschikt voor alle gelegenheden, en is de basis voor verschillende make-up looks, al is het niet een heel erg langhoudende foundation. Ik merk het met name op mijn neus, dat na een uur of 4 dragen toch echt bijgewerkt moet worden, omdat de foundation bij het aanraken van de huid gaat schuiven. Dit is met een poeder op te lossen, maar omdat de foundation zo mat is gebruik ik helemaal geen poeders meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like