Bij de lancering van de Essence Soft Touch Mousse Foundation met de voorjaarscollectie was er veel belangstelling om het uit te proberen. Dit is geen uitzondering, omdat elk seizoen nieuwe make-up wordt aangeschaft en de hoogtepunten graag worden gedeeld. De Essence Soft Touch Foundation is niet alleen een hoogtepunt, maar is inmiddels een dagelijkse basis geworden.

Slim nabootsen van high-end glamour

Essence staat bekend om het nabootsen van duurdere merken en vergelijkbare producten op de markt te brengen voor een lagere prijs. De Essence Soft Touch Mousse is voor make-up kenners niet helemaal nieuw, maar de prijs van minder dan vijf euro is natuurlijk een groot pluspunt. Vooral als je naar de glazen verpakking kijkt, die gemakkelijk kan doorgaan voor een high-end merk. Kudos voor Essence, ze hebben het weer slim aangepakt. Een vergelijkbare mousse was eerder te zien bij Essence, maar kostte toen iets meer dan drie euro. Het verschil nu is dat het een matte variant is.

De Essence soft touch mousse

De mousse is ongelooflijk zacht en voelt aan als een luchtige chocolademousse. Geweldig! Bij het aanbrengen werd gemerkt dat de zachtheid niet verdwijnt. Deze zachte foundation verspreidt zich prachtig over het gezicht, wat het aanbrengen een genot maakt. Vanwege de extreem zachte en gladde textuur kan het zijn dat mensen met een gevoelige huid die niet goed reageren op siliconen deze mousse foundation misschien moeten vermijden. Maar voor anderen, zonder deze gevoeligheid, is deze mousse foundation zeker het proberen waard. En de dekking?

Oneffenheden, roodheid, doffe plekken – alles verdwijnt binnen enkele seconden! Er werd niet eens een kwast gebruikt om het in de huid te blenden; de foundation werd gewoon met de handen aangebracht. Het resultaat? Een egale, matte basis waarop de rest van de make-up kan worden aangebracht.

Een make-up must-have

Deze mousse foundation wordt nu al een paar maanden gebruikt en er is al een potje opgemaakt. Het is voor het eerst in lange tijd dat dezelfde foundation opnieuw wordt gekocht, omdat er meestal verschillende producten worden uitgeprobeerd. Maar de Soft Touch Mousse Foundation van Essence is zo goed dat het opnieuw wordt gekocht. Het is geschikt voor allerlei gelegenheden en dient als basis voor verschillende make-up looks, hoewel het geen extreem lang houdende foundation is. Vooral op de neus wordt gemerkt dat na ongeveer vier uur dragen wat bijwerken nodig is, omdat de foundation bij aanraking begint te vervagen. Dit probleem is op te lossen met poeder, maar omdat de foundation zo mat is, wordt nu helemaal geen poeder meer gebruikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like