Na een hele lange tijd de citroen deodorant van Weleda te hebben gebruikt is deze alweer helemaal op. Ook mijn zelfgemaakte deodorant is leeg, dus heb ik een nieuwe middeltje tegen smelly oksels in huis gehaald, en ben uiteraard weer voor een zo natuurlijk mogelijke deodorant gegaan!

Mijn nieuwe deo komt uit de Tuinen en is van het merk Dr. Organic. Deze roll-on variant bevat geen parabenen, SLS, aluminiumzouten, geur en kleurstoffen of chemische toevoegingen. Wat je wel hebt is een deodorant zonder drijfgassen, op een volledig plantaardige basis.

Verpakt in een kleine, maar brede plastic flesje kocht ik deze roll on deodorant in de lokale Tuinen voor 8 euro. Met een inhoud van 50 mililiter krijg je veel product, dat erg vloeibaar is, aangezien het geen verdikkingsmiddelen of gassen bevat. Bij het aanbrengen voelt het product ook erg nat aan, maar droogt redelijk snel op, waardoor je gauw verder kunt.

De actieve werkstoffen in deze deodorant zijn Tea Tree, wat antibacterieel werkt en voor een frisse geur zorgt, maar ook ingredienten zoals Aloe Vera, zonnebloemolie en zelfs mos uit Ijsland dragen bij aan een effectieve werking voor droge, frisse en verkoelde oksels.

Omdat het een natuurlijk product is wat geen parfums bevat, haalt het zijn frisse geur uit de Tea Tree dat er in verwerkt zit, wat ik niet bepaald als een vrouwelijke geur zou omschrijven. Het is een erg citroenachtige geur, dat zelfs een bittere nageur heeft, maar ik houd er persoonlijk wel van, omdat het een frisse deodorant maakt, terwijl ik bij de meeste deodorants misselijk word van  overdreven aanwezige parfums. Het frisse zit er niet alléén in de geur, deze deodorant is erg fijn op warme dagen, omdat het een verkoelend effect op mijn oksels heeft.

Dr. Organics Tea Tree Roll-on deodorant zal bij overmatig transpireren er niet voor zorgen dat het zweten ophoudt, omdat het niet in je lichaam trekt en een chemisch process start waarbij het uitzet en de zweet dat je lichaam af probeert te voeren binnen houdt. Wel zal het zorgen dat de oksels verkoeld worden waardoor er eventueel minder getranspireerd wordt, terwijl de reeds aanwezige zweet aangepakt wordt door de antibacteriele werking van deze plantaardige ingrediënten, met als resultaat – geurloze oksels.

De deodorant gaat inmiddels overal mee naartoe in mijn tas en hoeft maar twee keer per dag aangebracht te worden. In de ochtend, voordat ik met mijn dag begin, en ongeveer acht uur later als ik merk dat ik weer heb getranspireerd. Ik heb eigenlijk geen minpunten aan deze deo, behalve dat hij watering aanvoelt bij het aanbrengen, of eigenlijk meer als een gel, wat door de sterk aanwezige Aloe Vera komt. Deze is, net als de vitamin E erg verzorgend voor de huid, waardoor dit een perfecte deodorant voor iedere dag is: hij is fris, makkelijk te gebruiken, mild en verzorgend, terwijl ik na weken gebruik nog geen onaangename geurtjes tegen ben gekomen. Echt een prima deodorant, waar ik met een gerust hart gebruik van durf te maken.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like