Dat mijn voorkeur voor cosmetica bij natuurlijke producten ligt is allang bekend. Dit geldt niet alléén voor babyproducten, maar ook voor mijn eigen gevoelige huid. Ik moet er dan ook na jaren uitproberen niet aan denken om een “gewone” crèmpje van de drogist op mijn gezicht te smeren, en zelfs de high end producten uit luxe parfumerieën geven erg wisselend resultaat. Er zit vaak iets in die smeersels waar mijn huid echt niet tegen kan. Ik heb inmiddels wel geleerd dat gels veel beter werken, en zodra een crème vettig is, dit bij mij binnen de kortste keren in enorm veel puistjes uitpakt. Na een crème een tijdje te hebben uitgeprobeerd heb ik mijn gezicht zo toegetakeld dat ik gauw op zoek ging naar een oplossing. Ik kwam bij Dokter Hauschka’s Intensieve Conditioner uit en probeerde deze uit. Vandaag een review van deze natuurlijke conditioner voor de jonge en onzuivere gezichtjes.

Dr. Hauschka staat bekend om zijn pure producten en fijne ingrediënten. Het is één van de betere “groene cosmetica” merken die zich richt op natuurlijke verzorging, door middel van heilzame planten met de wetenschap van nu te combineren en alles vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, minerale oliën, parabenen siliconen en polyethyleenglycol te houden. Ze dragen daarom ook verschillende keurmerken en labels die dit bevestigen, zoals de Natrue label en BDIH keurmerk. De intensieve conditioner is beschikbaar voor een jongere huid, tot 25 jaar oud, dat snel last heeft van puistjes en onzuiverheden. Er is ook een variant voor de rijpere huid, dat ouder is dan 25 jaar, maar aangezien ik net op de grens ben rondde ik het naar beneden af en bestelde de variant voor een jongere huid.

Verpakt in een glazen sprayflacon met doorzichtige vloeistof zag het er niet al te indrukwekkend uit. Flesje was wel erg mooi, maar het leek gewoon op water, wat ik bij een “conditioner” niet had verwacht. Wellicht omdat ik altijd haarconditioners heb gebruikt, en iets meer crème-achtigs verwachtte.

 

 

De ingrediënten zijn naast natuurlijk alles behalve basic. De belangrijkste zijn dan ook de edelsteen rhodochrosiet, zilver, madeliefje, Oost-Indische kers, natuurlijke zout en toverhazelaar. Wauw! Wel zit er wat alcohol in, maar dat levert bij mij geen problemen op, vooral niet in de hoeveelheid dat hier in verwerkt zit.
Om nog even op de natuurlijk ingrediënten terug te komen, je ziet bij de ingrediëntenlijst geen rare afkortingen, vage termen of onmogelijk uit te spreken woorden terug, wat in het kort betekent dat er geen synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, minerale oliën, parabenen, siliconen, parfums en PEG’s in zitten, wat bij alle producten van Dr. Hauschka het geval is.
De conditioner is ontwikkelend om een jonge huid te kalmeren, en de onzuiverheden weg te werken. Zijn goed geselecteerde ingrediënten dragen bij tot een snellere huidherstel, en maken van de spray een kuur dat gedurende 28 dagen gebruikt wordt. Ook hier is goed over nagedacht, want je huid heeft juist 28 dagen nodig om zichzelf te vernieuwen. Dit zou betekenen dat je gedurende die 28 dagen goed voor je huid zorgt, en het resultaat een gezonde en zuivere huid is. Ik probeerde het uit.

Elke ochtend en avond spuit ik vier of vijf keer de geurloze vloeistof over mijn gezicht, en druk het zachtjes met mijn vingertoppen in mijn huid. Ik wrijf niet, maar zorg er enkel voor dat de vloeistof overal goed in contact met mijn huid komt.

 

Er zit geen geur aan, het voelt wat nat en koud aan, vooral omdat ik het het wassen van mijn gezicht aanbreng, maar binnen een minuut droogt het helemaal op. Het voelt niet vettig aan, eigenlijk verdwijnt het helemaal in mijn huid. Wel merk ik dat mijn huid een stuk frisser en opgewekter is, wat waarschijnlijk de combinatie is van mijn gezicht grondig wassen en met een handdoek droogwrijven, waardoor de circulatie goed op gang komt, wat ik vervolgens met de spray afmaak. Prettig is het in ieder geval wel.

 

 

Vier weken later

Er traden op geen enkele moment nare reacties op, en geleidelijk ging het de goede kant op. Het was geen wonderbaarlijk WOW effect, maar gedurende de dagen werd mijn gezicht een stuk kalmer en trokken de puisten langzaam weg.

 

Na de kuur afgemaakt te hebben kan ik melden dat er duidelijk een verschil op mijn huid te zien is. Vooral rondom mijn kin en wangen had ik erg veel rode bulten, die nu vrijwel volledig verdwenen zijn. Mijn huid is niet helemaal vlekkeloos, maar ik heb in ieder geval geen bulten, wat een hele verbetering is! De rode vlekjes kan ik met wat BB cream wegwerken, waar ik erg tevreden over ben, vooral wanneer ik de foto’s voor en na vergelijk.

Persoonlijk vind ik het product erg fijn, en kan me goed voorstellen waarom Dr. Hauschka voorstelt om de kuur vier keer per jaar te herhalen. Echter, het is geen wondermiddel, het effect is geleidelijk en wel duidelijk waarneembaar, maar kan jeugdpuistjes niet tegengaan, aangezien deze hormonaal zijn en dus van binnenuit komen. Ik zou het product dan ook niet aan een jonge meid aanraden, vooral omdat het ruim 40 euro kost. Wel zou ik hem aanraden aan iemand met een huidtype dat aan die van doet denken. Een huid dat niet meer aan het puberen is, maar even een onzuivere periode doormaakt.

 

Kenden jullie Dr. Hauschka al?

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like