Dove heeft een nieuw haarlijn uitgebracht dat redder in nood zou zijn voor vrouwen die (net als ik) last hebben van gespleten haarpunten. Zelf heb ik onlangs een stuk van mijn haar er afgeknipt, omdat ik het gedoe met droge uiteindes en gespleten haarpunten ZO zat was. Ik heb namelijk best mooi haar, al zeg ik het zelf, redelijk gezond, op een haar grijze haren na. Maar tegen het einde barst mijn haar open, met irritante gespeten haarpunten als gevolg. Mijn haar ziet er aan de onderkant dan ook wat droger en pluiziger uit, en ondanks dat ik het aan tientallen hairstylisten heb gevraagd is het antwoord meestal hetzelfde: Lang haar zal altijd last hebben van gespleten haarpunten, het enige wat je kunt doen is je haar kort knippen.

 

 

Dove speelt hier op in en introduceerde onlangs de “split ends rescue” lijn en beloofde hiermee verandering op het gebied van gespleten haarpunten, dus testte ik het uit!

Want wat als ik mijn haar gewoon lang wil hebben? Heb ik geen keus, moet ik altijd gespleten haarpunten hebben?

 

Schijnbaar ben ik niet de enige die hiermee loopt, aangezien Dove een hele lijn aan verzorgingsproducten tegen gespeten haarpunten heeft uitgebracht. Ik heb deze mogen testen, en na een paar weken gebruiken geef ik vandaag mijn eerlijke mening over deze shampoo, conditioner en serum van Dove.

 

 

Laat ik maar bij het begin beginnen: al kom ik net van de kapper, ik zal altijd gespleten haarpunten vinden, vooral aan de binnenkant, onderop mijn haar. Achter mijn nek, tegen mijn rug aan, hier zitten altijd ongezonde gebarsten haren, waar ik maar niet vanaf kom. Ik probeer altijd een goede shampoo, tegen breekbaar haar en extra voeding te gebruiken, daarnaast gebruik ik serums, haarmaskers, oliën en droog ik mijn haar niet te vaak met een föhn en vermijd ik stijl en krultangen. Helaas werkt niets. Ik heb zelfs shampoo’s tegen gespleten haarpunten geprobeerd met altijd zelfde uitslag: het werkt gewoon niet, al helemaal niet hoe ze het reclameren. Met als gevolg: een boze blog post 🙂

 

Maar ja, nu ik in mijn vorige post doodleuk beweerde dat er geen enkele shampoo gespleten haarpunten kan genezen lijkt het me logisch om de nieuwe formule van Dove te testen en de uitslag met jullie te delen.

 

DOVE Split End Rescue – met Active Sealing Serum
Deze lijn bestaat uit een shampoo, conditioner en een leave-on treatment wat eigenlijk gewoon een serum is.

 

 

Dove zelf beweert dat je na 3x je gebruiken tot 80% minder gespleten haarpunten ziet en je haar gladder en zachter is.

 

Wat ik een enorme pluspunt vind is dat ze vanuit Dove zelf aangeven dat de lijn gespleten haarpunten niet magisch geneest, maar ze wel minder doet opvallen en bij regelmatig gebruik je gespleten haarpunten nog steeds wel aanwezig zullen zijn, maar je ze niet zal kunnen zien omdat ze – hier komt ‘ie – aan elkaar geplakt zijn! Ik weet niet wat jullie er van vinden, maar zelf ben ik hier erg benieuwd naar, aangezien het nogal goed bedacht is!

 

 

Daarnaast zouden de shampoo en conditoner je haar gladder en zachter maken, waardoor deze goed gevoed is en minder snel breekt, met als gevolg – daar is ie weer – minder gespleten haarpunten!

 

Ok, genoeg gepraat, testen maar!
De shampoo (3 euro nog iets) en conditioner (ook minder dan 4 euro) kocht ik bij de drogist en om de gehele lijn een goede review te geven kocht ik natuurlijk ook de leave-in treatment die bijna 6 euro heeft gekost. Al met al, iets meer dan 10 euro voor een complete haarverzorging is natuurlijk niet duur, dus voor de prijs moet je hem niet laten liggen in elk geval.

 

De hele lijn ruikt erg aangenaam, zacht en schoon, beetje zeperig: typisch Dove-achtig, lekker! De shampoo schuimt erg goed en je hebt er maar weinig van nodig om al je haar mee te wassen, wat natuurlijk fijn is als je de lijn wat langer wilt gebruiken. Na twee keer insoppen gebruikte ik de conditioner dat net als de shampoo heerlijk crème-achtig is, maar bij aanbrengen heel dik aanvoelt, een beetje net als een haarmasker. Ook dit vind ik een pluspunt! Bij het uitspoelen vreesde ik dat ik lang onder stromend water zou moeten staan om de conditioner er weer uit te krijgen, maar dit bleek gelukkig niet het geval. Hij spoelt lekker snel uit en je haar voelt heerlijk zacht aan. Toen ik uit de douche stapte deed ik ook nog een paar pompjes serum in mijn haar en ook deze zag er als crème uit, bracht lekker makkelijk aan en trok heel snel in, waarna je hem niet meer zag. Nu maar wachten tot mijn haar droog is!

 

Na eerste keer wassen moet ik heel eerlijk zeggen dat ik me nog steeds behoorlijk liep te ergeren aan mijn gespleten haarpunten. Er was totaal geen verbetering, maar dit was te verwachten, aangezien Dove ook aangeeft dat je pas na derde keer gebruiken verschil zal merken en naarmate je het blijft gebruiken je steeds minder last van gespleten haarpunten en droge uiteindes zal hebben. Tweede keer wassen gaf me al het idee dat het aan de beterende kant was, dus bleef ik trouw dagelijks de serum onderaan mijn manen gebruiken, al waren er wel nog gespleten haarpunten zichtbaar. Derde keer wassen gaf al wat verbetering, misschien dat ik me dit inbeeldde omdat ik wist dat ik dit moest verwachten, maar mijn haar zag er echt wat zachter en elastischer uit. Onderaan leek het niet meer zo op stro, en zag het er een beetje “vers geknipt” uit. Wel merkte ik dat ik nog gespleten haarpunten had, en bleef trouw de serum gebruiken. Deze deed ik elke ochtend in, ook gewoon op droog haar, borstelde mijn haar voorzichtig en ging verder met mijn dag.

 

 
Wel is het zo dat de ingrediënten van deze lijn niet bepaald “zacht” zijn: er zit behoorlijk veel in wat je hoofdhuid kan irriteren en voor extra jeuk kan zorgen. Gelukkig heb ik hier geen last van gehad en blijf ik de producten gebruiken.

 

Nu, na weken gebruik kan ik zeggen dat ik nog steeds last heb van gespleten haarpunten.

 

Minder, veel minder dan voorheen, maar ik heb ze nog steeds. De combinatie van de shampoo, conditioner en serum heeft wel voor ontzettend gezond haar, met vele malen minder gespleten haarpunten gezorgd, alleen daarom al vind ik deze lijn een blijvertje, maar het heeft mijn “probleem” niet helemaal opgelost. Nogmaals, het ziet er allemaal veel en veel beter uit, maar ik merk dat zodra ik de lijn een keer niet gebruik – mijn haar er opeens veel slechter uitziet, dus blijf ik het wel graag gebruiken, maar het idee dat de gespleten haarpunten nog steeds aanwezig zijn zorgt er wel voor dat ik er vaker naar omkijk dan voorheen en steeds plukjes haar vastpak en er naar opzoek ga. En dat vind ik jammer.

 

 

Dus, kopen of laten staan?
Kopen, zeker, de lijn heeft wel goed voor mijn haar gezorgd, en voor veel minder gespleten haarpunten gezorgd, dus slecht is het niet. Maar het idee van gespleten haarpunten blijft wel aan me knagen! Ik blijf de serum ook trouw elke dag gebruiken, en kan het je aanraden, maar wees wel realistisch in je verwachtingen. Je haar haar zal wel nog steeds typisch jou haar zijn, maar zeker wel een verbeterde versie.

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like