Vandaag laat ik een super makkelijk en super goedkoop maskertje zien, dat korte metten met lelijke (zwarte) mee-eters maakt. Helemaal geweldig: je hebt maar één ingrediënt nodig, die je vast en zeker in huis hebt.

Toen ik rondneuzend op het internet dit maskertje tegenkwam had ik, zoals altijd, wel mijn twijfels, het zou toch niet ZO makkelijk kunnen zijn? Ik besloot het uit te proberen en ik ben om. Dit is geweldig!

Wat is het magische product waar ik het over heb?
Eiwit!
Huh? Eiwit?
JA, eiwit!

Ken je de neusstrips die je bij de drogist kunt halen? Je plakt een stripje op je neus en als het droog is trek je het voorzichtig van je neus en zie je van-alles op de strip staan? Je hebt de strips trouwens ook voor de kin en neus.

Eiwit doet in principe hetzelfde, wanneer je het op je gezicht doet droogt het op en kan het alle viezigheid met zich meenemen.

Wat heb je nodig?
Uiteraard een ei.
Daarnaast een kommetje, een kwastje om het mee op je gezicht aan te brengen en een tissue.

Wat doe je?

Het eigeel gebruik je niet, dus deze haal je weg. Gebruik het voor een haarmasker of geef het aan je huisdier. (Mijn hond eet regelmatig rauw eigeel, het is goed voor haar vacht)
Smeer met een (foundation)kwast lekker veel eiwit op je gezicht.
Persoonlijk vind ik dit een heerlijk gevoel! Het ruikt nergens naar, het is niet vies, het prikt niet, maar is heerlijk zacht en een echte streling voor je huid. Ik neem er dan ook echt de tijd voor en smeer lekker lang en uigebreid. Het liefst zo veel mogelijk laagjes eiwit. Hou er rekening mee dat wanneer je ei uit de koelkast komt het wat koud kan aanvoelen. Dit kan in de zomer fijn zijn, maar ik liet mijn ei eerst op kamertemperatuur komen.Wanneer de huid helemaal nat is van eiwit pak je er een tissue bij. Heb je een tissue met 4 lagen? Trek de laagjes uit elkaar en gebruik er maximaal twee. De tissue moet namelijk helemaal nat zijn en als deze te dik is lukt het niet zo goed.

Zelf heb ik papiervellen voor huidmaskers, dus heb deze gebruikt. Ik heb ze ooit besteld in een Chinese webshop, dus zijn ze eigenlijk te klein voor mijn gezicht, maar moeten toch opgemaakt worden 😉 Na een vel op mijn gezicht gedaan te hebben deed ik er nog wat eiwit overheen, om het helemaal met eiwit te doorweken.

Volgende stap is het leukst: wacht tot het droog is. Kijk een serie of neem een power-nap van een half uurtje. Zorg in ieder geval dat het helemaal droog is, voordat je het er af gaat halen. Je zal merken dat je huid wat trekkeriger wordt naarmate het opdroogt, dit is de bedoeling!

Wanneer je huid en tissue helemaal opgedroogd zijn en wat harder aanvoelen is het tijd om de tissue voorzichtig van je gezicht te halen. Doordat eiwit geen lucht heeft doorgelaten en goed hecht heeft het al je poriën bedekt en is alle viezigheid aan de eiwit blijven plakken. Bij het voorzichtig lostrekken van de tissue zul je al deze viezigheid zien zitten, net als wanneer je neusstrips gebruikt. Ik heb hier maar geen foto van genomen, dat kun je wel begrijpen 🙂

Vervolgens was je je gezicht met warm water en tot slot met koud water. Koud water sluit je poriën, waardoor deze minder snel weel vol zullen raken. Daarnaast ziet je gezicht er gezonder uit zonder al die gaatjes en heb je helemaal geen schadelijke, chemische, onbekende of prijzige producten gebruikt. Helemaal fijn: na het wassen voelt je huid net wat strakker, alsof je een mini-facelift hebt gehad, is het gladder en zachter. Alleen met ei en water!

Heb je onzuiverheden of lelijke zwarte mee-eters? Probeer deze DIY absoluut, je zal echt niet teleurgesteld zijn. Bovendien heb je aan één eiwit genoeg voor meerdere gezichten, dus doe het met je vriendinnen, zussen, moeder, dochter of buurvrouw. Whatever. Maak er een feestje van, net als in de reclame van toen de neusstrips pas uitkwamen!

Laat je me weten als je het hebt uitgeprobeerd?

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like