Vandaag maak ik supersnel een make-up remover, geschikt voor gezicht, lippen, maar ook gewoon voor de ogen! Bovendien is hij makkelijk te maken met ingrediënten die je als moeder vast wel in huis hebt liggen, dus het kost ook nog eens niks.

Zoals je inmiddels wel weet ben ik echt een liefhebber van natuurlijke producten, vooral met mijn gezicht ben ik altijd heel erg voorzichtig. Ook ben ik voorzichtig met producten die ik bij mijn dochtertje gebruik, en vandaag combineer ik de twee, om lekker goedkoop mezelf van een goede make-up remover te voorzien.

Wat heb je nodig? 
Babyshampoo
Babyolie
Water
Flesje om de boel ik te bewaren

Wat doe je? 
Zoals de ingrediënten je al doen vermoeden is dit een makkelijke recept:
Vermeng ongeveer twee eetlepels shampoo met twee eetlepels olie en doe er ongeveer 10 keer zoveel water bij. Het gaat er bij mijn nooit echt precies aan toe, ik doe maar wat en pas het naar behoefte aan. Je wilt in elk geval een aardig olieachtige substantie maken, dat je make-up er af gaat halen, maar niet dusdanig vet is dat het een olielaag op je gezicht achterlaat. Snap je het?
De boel bewaar je in een flesje, zelf vind ik de reisflesjes van HEMA heel handig, ook het pompje is super, aangezien het een keer pompen op een watje precies genoeg is om mijn mascara en eyeliner er af te halen. Soms twee, afhankelijk van hoeveel ik op mijn ogen heb zitten :)

En dat is het, binnen paar minuten heb je een geweldige make-up remover, dat heerlijk ruikt, want je kiest zelf de shampoo en olie uit; bijzonder goed werkt aangezien de shampoo je huid zachtjes reinigt terwijl de olie waterproof producten verwijdert en je huid voedt; en je hoeft je geen zorgen te maken om ingrediënten die je niet eens kunt uitspreken. Ow en het is zo mild: het prikt je ogen helemaal niet.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like