Soms is het leven echt niet eerlijk. Neem mij nou: ik ben 26 en begin al rimpels te krijgen. Op zich niet zo erg, maar wel oneerlijk, aangezien ik nog steeds (maandelijkse) puistjes aanvallen krijg. Je kent het wel, rond “die” tijd van de maand een ontzettende puisten aanval over je gezicht, of simpelweg omdat je nog jong bent. Een onzuivere huid, acne of één van die supergrote rode bobbels op je gezicht terwijl je binnenkort op de foto moet, of gewoon op je best wilt uitzien. Niet leuk.

Vandaag laat ik je dan ook zien hoe je heel makkelijk een masker tegen puisten maakt en gebruikt, met een van de ingrediënten die in dure crèmpjes en lotions terug te vinden is: aspirine!

 

Wat is aspirine?
Aspirine is een pijnstiller die je bij de drogist zonder recept kunt verkrijgen. Naast een pijn remmende werking te hebben is het ook een ontstekingsremmer, doordat er acetylsalicylzuur in zit.

 

Waarom werkt het?
Onderhuidse puistjes kunnen naast pijnlijk te zijn ook opzwellen en rood worden. Dit, omdat er een ontsteking aan de hand is. Een masker met acetylsalicylzuur kan dan ook een uitkomst bieden, omdat het een ontstekingsremmer is. Het is niet voor niks een van de hoofdingrediënten van acne oplossende merken en wordt dan ook in facewashes, lotions en crèmes gebruikt. Het kalmeert dus je huid en droogt puistjes uit, maar bevat niet andere ingrediënten, zoals alcohol, die in de meeste anti-acne producten wel zitten. Bovendien wordt door een masker de bovenste hoornlaag van de huis verweekt, waardoor je na het wassen van je gezicht merkt dat de dode huidcellen verwijderd zijn en je huid zachter, kalmer en stralender is.

 

Ok, nu gaan we de masker uitproberen!

 

Wat heb je nodig?

  • een pakje aspirine, merk maakt niet zoveel uit, wel is het belangrijk dat het een ongecoate aspirine is. Dus zonder een verharde laagje, die een roze ibuprofen bijvoorbeeld wel heeft. (je kunt ibuprofens en paracetamols trouwens hier niet voor gebruiken, je hebt echt aspirine nodig)Ik heb deze van Bayer gewoon in de Kruidvat gekocht.
  • wat honing, die naast antibacetieel te werken ook heel erg kalmerend en verzachtend voor je huid (en haar) is, bovendien wordt je masker er plakkerig door, waardoor het beter op je gezicht blijft zitten
  • paar druppels water die je op je aspirintjes druppels, zodat ze zacht worden en je ze kunt prakken

Wat doe je?

Voor een hele gezicht heb je 3 aspirines nodig – deze doe je in een ondiepe kommetje en voegt er ongeveer 6 druppels water aan toe. Door water toe te voegen worden de aspirines zacht en kun je ze prakken. Dit is waarom je ongecoate aspirine nodig hebt, eentje met een coat zou geen water kunnen opnemen, dus zou je het moeten malen, wat gewoon extra werk zou zijn.

Als de aspirine het water heeft opgezogen prak je ze met een klein lepeltje en voegt er een scheutje honing aan toe. Ongeveer een eetlepel honing zou voldoende moeten zijn.
Vervolgens meng je de korrels aspirine en honing en brengt ze op je huid aan. Je kunt dit met een kwastje doen, maar ook gewoon met je vingers.

Ga dan iets voor jezelf doen, lees iets op www.trendymommy.nl, ga in bad, of drink een kopje koffie. Kijk, zo:

Na een kwartiertje tot twintig minuten ga je je gezicht wassen met warm water en zie je het verschil: je puistje is stukken gladder, de zwelling neemt vrijwel meteen af, terwijl je de rest van je huid frisser, stralender, zachter en opgewekter is.

Je gezicht wassen en foto maken bleek moeilijker dan gedacht 🙂

Verwacht niet meteen dat een puist magisch verdwijnt, maar het voelt wel stukken beter dan voor je masker. Om van je puist helemaal af te zijn kun je de masker alleen op je puistje aanbrengen en met een pleister overheen gaan slapen. De volgende dag zal je puist helemaal uitgedroogd zijn!

 

 

Heb je vaker last van puisten zou je deze masker één keer per week kunnen maken, of voor je hele gezicht, of om een paar puistjes aan te stippen, dan heb je aan één aspirine genoeg.
Het is niet aan te raden om de masker vaker dan dit te gebruiken omdat je zo te vaak je bovenste huidlaag weghaalt en teveel acetylsalicylzuur op je huid gebruikt, waardoor je juist meer irritaties zou kunnen veroorzaken.

 

 

De aspirine masker is al jaren wereldberoemd, omdat het aangetoond is dat het werkt. Bovendien is het een goedkope oplossing, aangezien een pakje met 20 tabletten ongeveer twee euro kost. Stukken goedkoper dan dure maskers waarvan acetylsalicylzuur toch de hoofdingrediënt is! Op deze manier beslis jij wat er in je masker gaat en hoef je je geen zorgen te maken om enge ingrediënten zoals alcohol, conserveermiddelen, kleurstoffen en parfums.

 

 

Als laatst heb ik een voor en na foto voor je, je kunt het op de foto niet zien maar mijn huid voelt gladder en zachter aan. Wat je wel ziet is dat het stukken frisser en opgewekter is, en dat de puistjes minder opvallend zijn. Dit is het resultaat van een 20 minuten maskertje!

Ik zou het je dan ook van harte aanraden om het uit te proberen en mij te laten weten wat je er van vindt, ik hoor het graag van je!

 

xoxo

Andrea

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like