Gisteren was voor het eerst in een lange tijd écht mooi weer. Ik besloot er dankbaar gebruik van te maken en bracht een deel zonnend in de tuin door. Terwijl ik Elena van een dikke laag kinderzonnebrand voorzag koos ik zelf voor Collistar. Vandaag vertel ik er wat meer over.

Voordat ik naar buiten ging smeerde ik me in met de SMART SLIMMING TANNING CREAM. Het is een hele mondvol, maar het belooft ook veel: Naast een mediumbescherming van de huid, zodat ik toch een beetje kleur kan vatten zonder te verbranden, werkt deze bijzondere crème ook als afslankmiddel. Het is idee is simpel – smeer je goed in, net als met elk ander zonneproduct, en ga in de zon zitten. Door de warmte wordt een actieve ingrediënt van de crème geactiveerd waardoor plaatselijke vetophopingen aangepakt worden.

Hoe werkt het?

De zonnecrème bevat carnitine en cafeïne, die gebruikt worden bij  behandeling van plaatselijke vetophopingen, en een speciaal extract – Lipout®. Deze drie bestanddelen hebben een synergetische werking: De carnitine stimuleert de stofwisseling, de cafeïne heeft – naast het activeren van de lipase en het oplossen van vet een vochtafvoerende werking en het elimineert overtollig vocht. Lipout®, een actief bestanddeel gewonnen uit een eencellig alg, tisochrys lutea, werkt op de adipocyten en helpt hen vetweefsel te verbranden, bij zowel mannen als vrouwen, in plaats van dat het opgeslagen wordt, en het verbetert de elasticiteit van de huid met een verstevigend effect.

 

Wat doet het?

De formule van de Smart Slimming Tanning Cream biedt een langdurige medium dekking van SPF 15. Ook beschermt het de huid tegen UVA, UVB en infrarode stralen, ozon en vrij radicalen. Verder zit de crème ook vol verzorgende ingrediënten, waaronder vitamine E waardoor de huid naast beschermt ook gevoed wordt.

Wat vind ik er van?

Het is een hemels product om me mee in te smeren. Het ruikt erg lekker, de vrolijke geur wordt verspreid vanaf het moment dat ik de praktische tube opendoe. De bloemerige geur blijft ook lekker lang op de huid liggen, dus er zit wel vrij veel parfum in, maar ik geniet er heel erg van, en hoef geen extra geurtje op te spuiten. De crème smeert fijn uit, en trekt opvallend snel in, waardoor het meer op en luxe bodylotion lijkt dan zonnebescherming. Dit vind ik een grote pluspunt, het is niet dat typische, plakkerige en vette zonnecrème. Eigenlijk komt het er op neer dat het een heerlijke bodylotion is die mijn huid verzorgt, tegen invloeden van buitenaf beschermt en bij langdurig gebruik eventueel strakker zou maken. Na een paar keer gebruik ben ik natuurlijk niet afgevallen, ik denk ook niet dat er vet verbrand is, maar dat het op dit moment mijn favoriet zonnebescherming is, dat staat vast.

 

Na het zonnen spring in onder de douche, en spoel ik me af. In plaats van achteraf insmeren met een aftersun gebruik ik onder de douche meteen de IN THE SHOWER AFTERSUN BALM MOISTURIZING RESTRUCTURING EXPRESS. Jeetje, kon dat niet korter?! Bodylotions zijn niet meer hip, tegenwoordig smeren we ons onder de douche al in met een soort conditioner voor de huid, die we daarna weer afspoelen. Collistar neemt deze trend een stuk verder en introduceert een aftersun crème voor onder de douche.

Hoe werkt het?

Het is een geheel nieuw product in de parfumerie, dat na het zonnen en douchen op een schone, natte huid aangebracht wordt. De zachte crèmige balsem hydrateert de huid intensief terwijl de kalmerende bestanddelen verlichting geven aan de huid dat langdurig aan zon is blootgesteld. Eventuele irritaties worden doordat de poriën openstaan na een warme douche meteen  gekalmeerd.

 

Wat doet het?

Door warmte van douchen gaan de poriën van de huid openstaan en wordt microcirculatie gestimuleerd. De aftersun balsem zit vol oliën en verzorgende ingrediënten die, wanneer ze in contact met natte huid komen, tot hun recht komen en de huid verzorgen, kalmeren, hydraten en verzorgen.

Wat vind ik er van?

De handige tube werkt erg fijn, de balsem is een stevige witte crème dan op natte huid smelt en een bijzonder zacht laagje achterlaat. Het ruikt net zo lekker als het vorige product en ik merk wel dat het erg verzorgend is, waardoor ik het een prima product vind. Wellicht had ik liever een frissere geur gehad, zoals ik van After Sun lotions gewend ben, Aloe Vera, komkommer… Ook heeft het geen nut om dit product bijvoorbeeld in de koelkast te leggen voor extra verkoeling, en vind ik de After Sun balm fijn om te gebruiken onder de douche, vanwege het verzorgende gedeelte ervan, maar mis wel een echt verkoelend effect.

 

 

Na een middagje zonnen en testen van Collistar zonverzorging is het tijd om ook mijn gezicht van wat kleur te voorzien. Ik heb deze namelijk vrijwel helemaal uit de zon gehouden, en ga de SELFTANNING REGENERATING MAGIC MASK uitproberen. Deze zelfbruiner wordt aan het einde van de dag, na het wassen van het gezicht in plaats van een nachtcrème aangebracht. Goed uitsmeren, handen wassen en het gedurende de slaapuren zijn ding laten doen. Klinkt ideaal, maar ik heb slechte ervaringen met zelfbruiners en ben huiverig om het te gaan uitproberen.

Hoe werkt het?

’s Avonds op een schone en gereinigde huid aanbrengen, en ’s ochtends van een subtiel gebruinde en stralende gezicht genieten, dat er uitziet alsof het een hele weekend in de zon heeft doorgebracht. Zijn naam geef aan dat het naast een zelfbruiner ook een “Magic Mask” is, wat belooft dat het product de huid naast gebruind ook goed verzorgd achterlaat.

 

Wat doet het?

Het maakt de huid bruiner en stralender. Daarnaast maken de actieve ingrediënten het een verzorgingsproduct, dat de huid gedurende de nacht ook goed verzorgt: de gezichtscontour wordt verstevigd, de huid is fluweelzacht, tekenen van vermoeidheid worden verminderd en het gelaat is ontspannen. Dankzij de zachte en comfortabele textuur voelt het masker niet vet aan op de huid en wordt het snel geabsorbeerd. De toepassing kan worden herhaald tot de gewenste kleurintensiteit is bereikt. Het is een schoonheidsbehandeling voor het slapen, met de volgende ochtend: een compleet vernieuwde huid.

Wat vind ik er van?

Ook weer in een praktische tube verpakt, wat ik altijd als een bonuspunt beschouw. Het is een behoorlijke dikke crème, inderdaad eerder een masker, dat aangenaam en zacht ruikt. Het uitsmeren is even een karweitje, omdat ik het zo grondig mogelijk probeer aan te pakken, en ook mijn hals, borst en zelf oren bedek. Zoals ik al aangaf ben in hier een beetje bang voor, want ik wil morgen geen rare vlekken op mijn huid hebben. Terwijl ik het uitsmeer bedenk ik me dat ook mijn beddengoed wit is, en vraag ik me af of dit wel goed zal gaan. Gelukkig trekt de masker/crème gauw in, en merk ik dat mijn huid inderdaad zachter en zelfs wat strakker aanvoelt. Na een nachtje slapen ziet mijn beddengoed er prima uit, al heb ik op het randje van mijn witte t-shit wel wat oranje strepen. Wanneer ik in de spiegel kijk zie ik dat ik lichtjes, maar niet opvallend donker ben geworden, en er eerder glanzend en gezonder uitzie. En dat terwijl ik net uit bed kom. Voor meer kleur kan ik het masker vaker aanbrengen, en lijkt dit me een prima product voor iedereen die er net wat gebruinder uit wil zien, maar niet in de zon wil of kan zitten. Handig voor zwangere vrouwen!

 

Alle drie producten van Collistar hebben zich als fijn bewezen, wat van een merk dat bekend staat om zijn zonbescherming en afslankende middelen wel te verwachten is, al is de Tanning Cream verreweg mijn favoriet. Niet omdat het slimming zou zijn, waar ik vooralsnog niks van heb gemerkt, maar omdat het een heerlijke zonbescherming is, dat mij een intens zomers gevoel geeft.

 

SMART SLIMMING TANNING CREAM – Adviesprijs €32,50
IN THE SHOWER AFTERSUN BALM MOISTURIZING RESTRUCTURING EXPRESS – Adviesprijs €21,95
SELFTANNING REGENERATING MAGIC MASK – Adviesprijs €28,75

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like