Heb ik het al een paar keer over het budget merk Essence gehad, is het nu weer eens tijd voor wat anders: Catrice! 😀

Vandaag wil ik het hebben over de Prime and Fine gezichtsprimer, die je voor 4.99 in de Kruidvat bij het Catrice rekje kunt terugvinden. 4.99 voor een primer? 5 euro? Heel goedkoop, maar, is het ook wat?

Mijn huid is er niet een dat voldoende heeft aan een crème. Helaas kan ik niet zo snel de straat op zonder foundation, omdat ik gewoon naast onzuiverheden en vlekjes ook rode plekken heb. Een goede foundation is voor mij dan ook een must-have. Maar, een van de nadelen van foundations toch wel wat het met mijn poriën doet: het vergroot ze, maakt ze nog opvallender dan dat ze waren. Een oplossing hiervoor is het gebruik van een primer. Deze gezichtsbasissen kun je bij verschillende (betere) cosmetica merken terugvinden, omdat ze over het algemeen superhandige smeersels zijn. Dit omdat ze niet alleen je littekens en poriën opvullen, waardoor je een egale huid krijgt, soms helpen ze zelfs om je huidskleur egaal te maken, waardoor je foundation beter op je huid komt te zitten: er zijn geen verschillend in kleur, omdat de ondertoon hetzelfde is. Daarnaast zorgt een primer er ook voor dat je make-up goed en lang blijft zitten, aangezien het zweet en olieen in zich opneemt, waardoor ze niet je foundation aantasten.

De primer van Catrice belooft ook al deze dingen, dus heb ik hem maar meegenomen, aangezien ik aan een nieuwe primer toe was.

Deze primer zit in een chique glazen potje met een zwarte dekseltje, waar ik inmiddels mijn vraagtekens bij zet. Was het niet stukken hygiënischer geweest om het in een knijpflesje te doen, zoals alle andere primers? Waarschijnlijk hebben ze het zo gedaan zodat hij bij de rest van de collectie past, maar persoonlijk vind ik het niet zo handig om steeds met mijn vingers in het potje te zitten.

Qua inhoud is het een roze crème die een beetje aan een mousse doet denken, maar verder nergens naar ruikt. Wanneer je een klein beetje er uit haalt en op je gezicht smeert glijdt het zo ontzettend goed over je huid, dat je er maar heel weinig van nodig hebt. Deze potje is dus erg duurzaam, gaat lang mee.

Dan rijst bij mij de vraag wat voor crème dit dan is, waarom glijdt het zo goed? Na het een tijdje gegoogeld te hebben kwam ik er achter dat het toch wel een potje siliconen is wat je aanschaft. Tjah, dat is alles behalve natuurlijk, dus voor mij een minpunt. Maar, voor mijn haar gebruik ik soms ook siliconen, dus kan ik niet zo zeuren omdat het ook ergens anders in zit!

Toch is de werking van deze primer mij heel erg goed bevallen, omdat mijn poriën inderdaad opgevuld worden en mijn foundation goed blijft zitten. Zelfs tijdens zweten! Je ziet namelijk wel de zweet door het make-up op je gezicht zitten, maar kun het er gewoon afdeppen, waarna je make-up er nog steeds flawless uitziet.

Dit is een primer die ik wel regelmatig gebruik, maar niet elke dag. Tot nu toe heeft mijn huid er niet negatief op gereageerd, dus geen uitslag of wat dan ook, wel heb ik het verschil van wel en geen primer gebruiken gemerkt, met de primer van Catrice blijft de foundation gewoon tien keer beter zitten!

Wil je deze primer zelf uitproberen, hij is voor €4.99 terug te vinden in de Kruidvat.

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like