Iets waar ik bij het ontdekken van de nieuwe Catrice collectie heel erg benieuwd naar was: deze anti roodheid basis, dat uit nieuwsgierigheid vanuit Kruidvat mee naar huis ging om het eens grondig uit te testen. Het gaat om een groene make-up basis van de Prime and Fine lijn, dat er voor zorgt dat mijn eeuwig rode neus en wangen een egale, neutrale en natuurlijke kleur krijgen.

Zou het echt zo simpel kunnen zijn?

Mijn huid is de zuiverste niet: naast grote poriën en regelmatige pukkels heb ik een eeuwig rode neus en gedeeltelijk wangen, waardoor een goede dekking vrijwel altijd noodzakelijk is. Het is zelf zo erg dat ik jarenlang op kantoor de charmante bijnaam “Rudolf de red-nose reindeer” droeg en er maar niet af lijk te komen. Zodra ik een goede foundation op heb ziet het er stukken beter uit, maar na eer keer neus krabben of laat staan neus snuiten is het alweer rood en moet ik de make-up bijwerken. Nu weet ik heel goed dat groene concealers hier goed bij kunnen helpen, alléén zijn deze zo dik en plakkerig, dat een grote gedeelte van mijn gezicht met concealer bedekken niet de uitkomst biedt, omdat het heel veel werk is, snel een cake-face effect geeft (cake-face is wanneer je zoveel foundation en product op je gezicht hebt dat het er absoluut niet natuurlijk uitziet) en omdat het zo dik is krijg ik er nog meer pukkels, droge huid en roodheid van, dus creëert het nog meer problemen voor mijn huid dan dat het uitkomsten biedt. Het kan dus voor een keer bij een speciale gelegenheid, maar is niet bepaald draagbaar voor overdag.

Daarom was is zo bij toen Catrice deze groene basis op de markt uitbracht dat een probleemoplossing voor mij huid leek te zijn: het is een basis dat je onder je foundation aanbrengt en met zijn groene kleur de roodheid neutraliseert, waardoor je maar een klein laagje foundation nodig hebt, of deze zelfs zou kunnen overslaan. Enthousiast als dat ik ben ging ik er uitgebreid mee aan de slag.
De make up basis kost 5 euro en doet denken aan de onlangs geïntroduceerde primers van Smashbox: een groene verpakking – gelijk aan zijn inhoud, duidelijke tekst aan de voorkant en een makkelijke schroefdop, met een kleine, hygiënische opening, waar de groene crème met gemak uit komt.
Wat deze make-up basis nog leuker maakt is het feit dat er geen olie in zit en hij dus niet te zwaar is voor de huid, ook geen parfum bevat, dus de huid geen risico loopt op irritatie en ook nog eens geen parabenen bevat, iets waar ik persoonlijk heel blij van word. Daarna zou de textuur niet alleen tegen roodheid helpen, maar ook grote poriën en fijne rimpels camoufleren. In theorie is de crème basis dus perfect voor mijn huid!
Toen ik het ging uitproberen was ik verbaasd: de crème is zacht, inderdaad erg groen en redelijk geurloos. Wel zit er een chemische nageurtje aan, wat sommigen als onaangenaam zouden kunnen ervaren. Maar, als ik de crème-primer uitsmeer raak ik pas in de war: het zit bomvol glitters! Waarom?? Het is algemeen bekend dat wanneer je iets wilt camoufleren glitter en glans absoluut uit de weg gegaan moeten worden, omdat deze juist aandacht naar het gebied trekken. Wat is dan de logica achter glitters in een camouflerende primer? Bovendien voelt de primer erg vet aan, wat ik niet verwachtte omdat er op de verpakking duidelijk aangegeven staat dat het product olievrij is. Zelfs na een kwartier op mijn hand voelde het nog vettig aan, het trekt niet in.

 

 

Het beloofde dus niet heel veel goeds, maar ik gaf het niet op en ging het op mijn gezicht uitproberen. “Gelukkig” was ik goed ziek en was mijn neus heel erg rood en droog, waarschijnlijk van de 10 pakken zakdoekjes dat opgemaakt zijn, maar het creëerde wel de perfecte gelegenheid om de primer goed uit te testen. Hier zie je mijn huid na het wassen, zonder crème, serum of make-up. Het is erg rood, vol rode plekjes en erg droog. Niet de meest charmante foto’s, maar goed.

Bij het aanbrengen van de primer smeert de creme heel snel uit, en is zelfs te waterig of vet, waardoor mijn neus nog steeds rood is, terwijl het groene overduidelijk aanwezig is op mijn gezicht. Het lastige blijkt dat dat de primer niet intrekt of opdroogt en mijn huid erg vettig en glanzend blijft. Ik weet dan niet zo goed hoe ik foundation kan aanbrengen, deze zal met de primer gaan vermengen. De verpakking geeft aan dat foundation wellicht overbodig wordt, maar als ik naar mijn gezicht kijk is het overduidelijk dat ik groen ben. Zo kan ik niet de hele dag rondlopen!
De primer is tot zover zo bijzonder slecht dat ik de hoop aan het opgeven ben, maar het toch ga proberen af te maken met verdere make-up. Wie weet slaat het na foundation om in een flawless make-up dat geschikt is voor bijzondere gelegenheden, ik ga verder met foundation.
Helaas. De foundation vermengt zicht met de vette primer en laat een doodse en grijze kleur achter op mijn gezicht dat “opgeleukt” wordt met glitters die door de foundation heen komen. Bovendien heb ik nog wat roodheid doorheen komen, maar zijn rimpels en poriën helemaal niet verdoezeld, maar juist geaccentueerd. Kijk maar bijvoorbeeld naar de frons-lijnen tussen mijn wenkbrauwen, poriën op mijn wangen, droogheid op en rondom mijn neus en zelfs foundation dat in alle lijntjes getrokken is. En dan heb je nog de glitters…

 

In één laatste poging om er nog iets van te maken deed ik heel veel poeder op, wat de cake-face compleet maakte, er plekken waren waar de dekking wel ok was, maar grootste deel gewoon niet. Dit zag er gewoonweg niet uit. Ik kon er helemaal niks mee en waste gauw mijn gezicht.
Dit product is zo ontzettend slecht, dat het voor mij de beauty-fail van 2014 is. Eerlijk gezegd ben ik dit van Catrice absoluut niet gewend en snap dan ook echt niet hoe zo’n bijzonder slecht product zomaar op de markt uitgebracht kan worden, wie heeft dit getest en besloten dat het verkocht kan worden? Wie heeft het goedgekeurd? Catrice slaat hiermee de plank zo sterk mis dat het een beetje komisch is, ik bedoel, kom op, waren ze dronken ofzo?
Het is voor mij heel moeilijk om hier professioneel op te reageren als ik het idee heb dat de product helemaal niet getest of uitgeprobeerd is voordat het in de schappen gelegd is. Mijn advies is dan ook om jezelf de 5 euro te besparen en het product lekker te laten liggen, tenzij je voor carnaval iets grappigs wilt produceren.

 

Heb jij hem toevallig al uitgeprobeerd laat het me weten, ik ben heel erg benieuwd of er mensen zijn die hier wel baat bij hebben gehad!

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
De voordelen van pure haarverf
Verder lezen

De voordelen van pure haarverf

Inhoudsopgave Hide Wat zet pure haarverf op een voetstuk?Het verzorgende aspectWaarom specifiek kiezen voor WECOLOUR?Het bedrijf achter het…
Review – Vichy Idealia
Verder lezen

Review – Vichy Idealia

Inhoudsopgave Hide Een stralende huid voor iedereenEen diepgaande analysePraktisch en effectiefIdealia als de sleutel tot een stralende huidMisschien…