Mascara’s… Het is voor mij toch elke keer weer een drama.

Vandaag review ik de Lashes to Kill mascara van Catrice en aangezien ze 1 + 1 gratis waren heb ik meteen maar ook de waterproof meegenomen. Ik stond wel te twijfelen tussen de waterdichte en extra zwarte variant, maar heb toch maar de waterdichte genomen. Waarom? Omdat ik mijn wimpers krul, waarna ik mascara opdoe. Uit jaren ervaring is gebleken dat waterproof mascara’s beter de krul behouden dan de gewone varianten.

 

Goed, eerst de Lashes to Kill – False Lash Fibres
Deze mascara was veelbelovend, aangezien ik er alléén maar positieve reviews over las, verder hoorde ik van dames uit de omgeving dat ze hier erg enthousiast over waren. Nog voordat de mascara in de winkel lag, las ik de persberichten over wat we konden verwachten en ik was enthousiast. Lashes To Kill whow, False Lash Fibers dubbel whoow!
Ik kon niet wachten om deze uit te proberen.

Allereerst de verpakking. Dit is een lekker grote mascara, met een aparte houder: terwijl de meeste mascara’s ronde dopjes hebben, is deze wat platter, ovaler, waardoor hij lekkerder in de hand ligt en makkelijker werkt. Het kwastje is ook lekker groot, dus rees mijn hoop dat dit mijn nieuwe go-to mascara zou worden.

Helaas. Het verhaal van mijn gekrulde wimpers komt weer terug: Ik krulde mijn wimpers en deed er een laag mascara op, waarna de krul ver te zoeken was. Mijn wimpers waren binnen 3 seconden te nat, waardoor er geen houvast voor de krul was. Het had dus niet het effect die ik er van had verwacht en waar ik op had gehoopt. Verder vond ik het kwastje niet bepaald precies, aangezien de haartjes nogal ver uit elkaar staan en elkaar kruisen. Het knoeide te snel en ik moest de boel met wattenstaafjes weer schoonvegen. Dat lijkt me niet de bedoeling, vooral wanneer je ogen verder opgemaakt zijn met oogschaduw/eyeliner. Ook klontert de boel bij een tweede laag mascara, waar ik een verschrikkelijke hekel aan heb!

Tot slot is dit niet een bepaald langhoudende mascara: na een uurtje begon het al af te brokkelen en kreeg ik zwarte spikkels rond mijn ogen – not cool.
Wel was de mascara na twee lagen goed dekkend en naar mijn idee verlengde het mijn wimpers, maar dit is voor mij niet het enige wat een mascara moet doen! Naast volume, wil ik ook krullende wimpers en geen geknoei rondom mijn ogen. Deze mascara voldoet daar niet aan en is daarmee ook niet voor mijn wimpers. Ik ga deze mascara dan ook niet meer gebruiken, maar mocht jij al redelijke wimpers hebben en wil je alléén wat kleur en dikte aan toevoegen kun je de mascara wel uitproberen. Let daarbij wel op dat het mogelijk een knoeiboel wordt.
Zo jammer…

Daarna de waterproof variant. Ook dit is een lekker grote mascara met een ovale dop dat makkelijker vast te houden is. Het kwastje is naar mijn mening beter dan die van de False Lash Fibre, omdat het rechte, langere en nauwer geplaatste haartjes heeft. Het kwastje loopt ook smaller af tegen het einde, en doet daarmee aan een “standaard” mascara kwastje/borsteltje denken.

Waterproof werkt bij mij meestal beter, het droogt op en hardt uit, dus behoudt de krul die ik met een krultang heb gemaakt. Dit was dan ook de hoop met de waterdichte Lashes to Kill mascara van Catrice.
Nope, het is alweer een fail! Ook deze mascara is te nat, waardoor de wimpers weer recht worden. Ik wilde niet opgeven, dus liet de mascara drogen en krulde weer mijn wimpers, met mascara op, waarna het er ook niet beter van werd. Na nog een laagje mascara had ik zelfs dikke spinnenpootjes, klonters en nog steeds geen krul. Toen ik verder met mijn dag ging, bleek later zelfs dat hij ook niet echt waterproof is, aangezien ik mascara vlekken op mijn wenkbrauwbot had. Dit terwijl ik niet eens in de regen heb gelopen of had gezweet. Ugh, alweer een dikke fail.

Ook dit is niet een mascara die ik vaker zal gebruiken, het doet gewoon niet wat het belooft, het is niet waterdicht en het is te zwaar voor gekrulde wimpers, waardoor ze de krul er weer uit halen.
Nogmaals, dit is mijn ervaring met de mascara, het zou heel goed kunnen dat iemand anders gezegend is met mooie wimpers en aan deze mascara voldoende zou hebben, maar voor mij doet het niks.

Hebben jullie deze mascara’s ook uitgeprobeerd, wat vinden jullie er van? Is het alles wat je had gehoopt dat het zou zijn? Ik hoor het graag van je, ik wil weten of het echt aan mij en mijn wimpers ligt?!

 

xoxo,

Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

DIY: Gember bodyscrub!

Dat gember ontzettend gezond is, is algemeen bekend. Het is een bron van antioxidanten, vitaminen, mineralen en goede…