Catrice gooit deze maand twee limited edition oogschaduwquatro’s in de schappen en ik vond ze zo mooi dat ik het weer eens niet kon laten staan. Er was keus tussen 01 – Naked Brown, dat me net iets meer voor dames met blauwe ogen geschikt leek en 02 Taupe Less, dat met zijn twee kleuren bruin en twee kleuren roze meer mijn ding is. Ik rekende €4,59 af in Kruidvat en ging naar huis om het uit te proberen.

Ik weet niet of het komt doordat het een limited edition is, maar bijna vijf euro voor vier kleuren oogschaduw vind ik toch wel aan de dure kant, vooral voor een merk als Catrice; afijn, als het palletje goed is, is het dat geld natuurlijk dubbel en dwars waard, aangezien je er lang plezier van kunt hebben.

 

Qua uiterlijk is het een bijzonder chique en mooi palette, de letters aan de bovenkant maken het ook erg modern, waardoor het ook nog eens luxe uitziet. Een stuk duurder dan 4,59, zou je denken.

Het is een mooie quatro, van goed plastic, praktisch doorzichtig en voorzien van twee kleinere, bruine kleuren, en twee grotere, roze/champagne kleurtjes. Het swatchen is alvast veelbelovend. Zodra ik met mijn vinger het eerste, taupekleurige oogschaduw aanraak merk ik dat het zacht, bijna romig aanvoelt, en heel veel kleur afgeeft. Er zijn vaker goede oogschaduwtjes voor weinig geld te vinden, maar ze voelen vrijwel nooit zo zacht aan, eerder droog en poederig. Dit is dus echt een verassing. Wauw!

Wanneer is verderga met de twee grotere kleuren blijken ze niet zo veel kleur af te geven en voornamelijk glanzend te zijn. Nu pas snap ik het, dit zijn highlighters, en niet bedoeld om veel pigmentkleur af te geven, maar de ogen juist van glans te voorzien.

 

Dan kom ik bij de laatste van de vier kleuren, dat wat donkerder is dat het eerste kleurtje, en er wat koeler uitziet. Alsof kleur 01 een aubergine ondertoon heeft, en deze, 04, simpelweg donkerbruin is. De pigmentatie is ook erg goed, maar het brokkelt ook een beetje af, waardoor er fall-out ontstaat. Het is nog steeds een erg fijne oogschaduw, alléén een tikkeltje minder romig dan 01.

Na het swatchen maakte ik een ooglook, die ik je nu laat zien. Ik gebruikte eerst een oogschaduwbasis, waarna ik de roze kleur op mijn bewegend ooglid aanbracht, in mijn arcadeboog de 01 bruine kleur omhoog blendde, en de lichtste kleur onder mijn wenkbrauw deed. Tot slot deed ik nog wat van de donkerste kleur in mijn buitenste ooghoeken, wat ik ook goed uitbeende, zodat je het eigenlijk niet meer ziet, en bracht ik het langs mijn onderste wimperrand aan, waarmee ik mijn ogen wat groter deed lijken. Ook vulde ik mijn wenkbrauwen met deze kleur aan. Wat eyeliner en mascara overheen en ik was klaar.

Bovenste foto’s zijn in een donkere ruimte en in direct zonlicht genomen, zodat ik kon zien hoe de kleuren er in verschillende lichtval uitzien. Eerlijk gezegd: ze zijn heel erg mooi. Niet alleen laten ze zich goed aanbrengen en uitblenden, ze laten zich ook goed opbouwen, blijven goed zitten, en hebben simpelweg zo veel pigment dat je ze op verschillende momenten van de dag goed blijft zien. Echt een goed palletje. Enige minpuntje is de donkerbruine kleur, die bij het aanbrengen op de wangen zou kunnen vallen (Fall-out) waarna je het met een kwast of wat extra foundation weg zou moeten halen. Naast dat is dit eigenlijk een perfecte quatro, dat net zo goed van een hele dure merk zou kunnen zijn geweest.

Complete look, met foundation, blush en lipgloss. Ook deze foto’s zijn in schaduw en direct licht gemaakt, en -BAM- ineens heb ik rimpels onder mijn ogen! Ik bleef mijn ogen dichtknijpen vanwege de felle zonlicht 🙂

 

Uiteindelijk is de bijna 5 euro echt niet veel geld voor zo’n goede set perfect op elkaar afgestelde oogschaduwtjes, en heb ik een nieuwe favoriete palletje voor de lente en zomer. Het past zo in mijn toilettasje, kan makkelijk mee op reis, terwijl de kwaliteit van de kleuren uitstekend is.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like