Geconfronteerd worden met haaruitval kan zeer vervelend zijn. Als je het meemaakt, herken je ongetwijfeld het gevoel van machteloosheid en merk je welke invloed het heeft op je zelfvertrouwen. Het frustrerende is dat je er (bijna) niets aan kunt doen en moet toezien hoe je haar dunner wordt of hoe de kale plek groter wordt. Hoewel sommige mannen juist aantrekkelijk worden met een kaal hoofd, is deze “coupe” niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is er in de loop der tijd een fantastische methode ontstaan om de haargroei te herstellen: de haartransplantatie. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Wat houdt de procedure in en wat zijn de verschillen? In dit blogartikel nemen we de procedure van een haartransplantatie met je door, zodat je deze beter kunt begrijpen.

Hoe het werkt

Een haartransplantatie is een relatief eenvoudige operatie, als je erover nadenkt. Gezonde haarzakjes uit het ‘donorgebied’ worden overgebracht naar het gebied van de hoofdhuid waar de haarzakjes niet meer werken. De gezonde haarzakjes hechten zich binnen enkele dagen aan het nieuwe gebied en groeien daar verder alsof er niks gebeurd is. Na zes tot twaalf maanden zie je het volledige effect en kunt je weer volop genieten van een volle bos haar.

De verschillende behandelingen

In Nederland worden tegenwoordig twee verschillende soorten transplantaties uitgevoerd. Bovendien zijn dit de meest gebruikte en veiligste benaderingen op dit moment. Het gaat om de procedures die bekend staan als folliculaire eenheidstransplantatie (FUT) en folliculaire eenheidsextractie (FUE). Beide procedures nemen veel tijd in beslag, daarom zijn er vaak meerdere sessies nodig om alle benodigde follikels te transplanteren. Via kleine incisies onder plaatselijke verdoving worden de verse follikels ingebracht.

De verschillen tussen FUT en FUE

De meest populaire vorm van behandeling onder Nederlandse patiënten is de FUT. Bij deze behandeling wordt de achterkant van het hoofd blootgelegd en wordt een strook huid verwijderd. In deze huidstrook bevinden zich de gezonde haarzakjes die nodig zijn voor de ontwikkeling van nieuw haar. Het kale deel van de hoofdhuid wordt vervolgens bedekt met haarfollikels die uit deze strook worden getransplanteerd.

Bij de relatief nieuwe FUE procedure wordt geen huid verwijderd, omdat de haarzakjes stukje bij beetje uit het donorgebied worden gehaald. In termen van de haartransplantatie kosten zal deze methode iets duurder zijn en zal de behandeling iets meer tijd in beslag nemen. Er is echter weinig tot geen kans op littekens of infectie omdat er geen blootliggende wond is.

Goede kliniek

Welke behandeling jouw voorkeur heeft kun je natuurlijk bespreken met de specialisten van de kliniek. Ga ten alle tijden naar een kliniek zoals Zantman kliniek waarvan je zeker weet dat ze jarenlange ervaring hebben met het transplanteren van haar. Dan is de garantie op een gelukkig leven met prachtig haar namelijk het grootst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like