Mijn eerste ervaring met de Action oogschaduw is niet helemaal goed gegaan, ik was er gewoon erg ontevreden over en heb het na één gebruik de prullenbak in gedenderd. Maar… toen ik er vorige week ging rondsnuffelen kwam ik de 18-kleurige paletten tegen, die ik voor €1,49 niet kon laten liggen. Sterker nog, ik heb er twee gekocht.

Vandaag test ik ze, deel mijn mening en laat je ook nog een paar looks zien. Benieuwd? 🙂

 

 

Er zijn dus twee varianten met mij mee naar huis gegaan, maar er is nog minstens één kleurenpallete verkrijgbaar, die tijdens mijn bezoekje niet in schappen lag. Misschien ook wel, ergens achterin, het was er een rotzooitje. Toen ik de horde “tokkies” om me heen weggewacht heb rekende ik deze twee af: de Nude en de Multicolour.

 

De palettes worden open in plastic omhulsel verkocht, wat handig, hygiënisch en kostenbesparend voor Action is. Je kunt op deze manier goed zien welke kleuren je koopt, zonder dat iemand anders er met zijn (of haar) vingers aan heeft gezeten om het te swatchen. Daarnaast is het voor Action alleen maar handig, de verpakkingen blijven namelijk dicht, de kleuren worden niet beschadigd en kunnen zij het gewoon verkopen!

 

Goed, éénmaal geopend doen deze paletten aan een andere merk denken: Sleek! Het oogt niet goedkoop, heeft een grote spiegel, sluit goed, maar kan soms wat lastiger om te openen zijn. Al met al, een goede verpakking dat ook nog ééns maar liefst achttien kleuren bevat.

De Nude palette bevat bruine, zwarte en roze tinten, met neutrale toevoegingen. Eerlijk gezegd zou ik dit niet bepaald nude noemen, omdat de kleuren shimmers bevatten, waardoor er geen enkele kleur neutraal, dus – nude oogt. Ook zit er een gouden kleurtje bij, dat bijzonder mooi glanst.

 

 

Naast de nude, dat niet echt nude is, kocht ik ook de multicolor. Hier zitten mooie ombre tinten blauw en groen in, overlopend van heel licht naar donker, wederom bijzonder goed gepigmenteerd. Ook hier zitten roze tinten bij, maar ook twee bruine, twee zwarte (zwart en grijs) en een gouden kleur bij. Het ziet er prachtig uit!

 

Eénmaal gefotografeerd ging ik er meteen mee aan de slag, ik ging make-uppen! Het begon in eerste instantie als een kleine test, puur om te zien hoe deze oogschaduwen werken en of ze überhaupt de moeite waard zijn om over te schrijven.

 

 

Tot mijn verbazing bleken ze erg mooi van palette naar mijn huid over te lopen, waarbij de kleur niet alleen heel sterk gepigmenteerd was, maar ook zelfde kleur uit palette naar huid overbracht, zonder van kleur af te wijken. Bijzonder goed dus! Al spelend met verschillende kleuren creëerde ik verschillende looks en kwam tot de conclusie dat de kleuren niet allen mooi zijn, maar ook erg goed blenden. Iets wat ik bij de quatro oogschaduw van Action absoluut niet had!

Niet op dieren getest! Yaaaaay! 
Enige nadeel van deze oogschaduw is de fall-out. Het poederige afbrokkelen van de oogschaduw, waardoor deze onder je ogen en op je wangen valt, wat door voor extra werk zorgt. Je moet dit namelijk weer schoonmaken. MAAR…! Ook dit valt te omzeilen door je kwastje in de oogschaduw te deppen en niet te wrijven. De kleur blijft dan op je kwastje zitten en brengt zonder fall-out over. Eigenlijk niet echt een nadeel dus! Misschien de shimmer dan? De kleuren zijn alles behalve neutraal, ze zijn sterk, opvallend en aanwezig, en hebben ook nog hele kleine glittertjes in zich. Niet bepaald neutraal dus. MAAR…! Je weet wat je koopt, je ziet de glitters door de verpakking heen zitten en als jij iemand bent die van glitter en shimmer houdt, zijn deze pallettjes heel erg geschikt!

 

Nou ja, genoeg geluld, ik ben hartstikke tevreden met mijn 32 nieuwe kleuren oogschaduw voor DRIE euro! Ik heb er geen swatches van gemaakt maar hier zijn een aantal looks die ik om het uit te proberen heb gemaakt:

 

Wat vinden jullie er van? Ooit in de Action geweest, zou je er cosmetica halen?

 

 

xoxo,

Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like