Beautynieuws volgen, up to date zijn van de nieuwste trends en collecties, allemaal leuk en aardig, maar laten we het even hebben over wat niet meer kan. Verkeerde foundationkleuren, Instagram wenkbrauwen, gehighlighte neuzen, en vage zwarte streepjes op waterlijnen van ogen – het gebeurt nog steeds te vaak en te veel! Vandaag besteden we dan ook aandacht aan enkele beautygewoontes die echt niet meer kunnen, en waarom. En geloof ons maar, je zal blij zijn dat je deze make-up blunders weet te herkennen en voorkomen, want het gaat om je gezicht. Laten we maar beginnen!

1. Te veel foundation.
Heb je eindelijk de juiste foundationkleur te pakken, breng je het vervolgens aan op je hele gezicht. Niet meer doen! Tenzij je echt voor een full face look gaat, of heel veel roodheid en oneffenheden hebt is een pompje foundation meer dan genoeg voor je hele gezicht. Breng het aan op je T-zone en werk het uit naar buiten zodat het met je eigen kleur blendt en je bent klaar.

2. Te weinig concealer.
Ben je iemand met wallen, donkere kringen onder je ogen en grijp je regelmatig naar je concealer om de boel te verdoezelen? Breng concealer nooit aan op alléén je wallen, maar teken omgedraaide driehoekjes die je goed uitblendt. Maakt niet alléén je wallen onzichtbaar, maar licht je hele gezicht op én ziet er natuurlijker uit dan wanneer je te weinig concealer gebruikt.

3. Concealer niet afpoederen.
We blijven nog even bij de concealer, zorg er ook voor dat je deze na het aanbrengen nog even goed settelt, zodat het de rest van je dag op zijn plek blijft zitten, niet in de lijntjes gaat schuiven of vettig en glanzend wordt. Een lichte, kleurloze poeder werkt prima, en je hebt niet veel nodig, dus sla deze stap niet over.

4. Geen oogschaduwbasis gebruiken.
Voor dat perfecte oogschaduwcombinatie en look is een basis noodzakelijk. Het is niet alléén om oogschaduw op zijn plek houden gemaakt, het zorgt dat je looks levendiger en mooier zijn, dus ga je aan de slag met oogschaduw? Gebruik altijd een basis.

5. Waterproof mascara gebruiken.
Tenzij je gaat zwemmen of onweer verwacht terwijl je met de fiets bent is er geen reden om waterproof mascara te gebruiken. Niet elke dag in ieder geval. Waterproof mascara is sterker dan gewone mascara en droogt wimpers uit, waardoor ze gaan afbreken. Bovendien is het moeilijker te verwijderen en ga je veel harder wrijven, waardoor je ook nog eens rimpels bij jezelf creëert. En wie wil dat nou? Gebruik waterproof mascara dus alléén als je het echt nodig hebt, en zeker niet dagelijks.

6. Wimpers met mascara op krullen.
En dan met name wanneer je waterproof mascara op hebt. Niet doen! Het enige wat je zeker weten bereikt is afgebroken en kapotte wimpers. Is dat die extra krul echt waard?

7. Te veel blush aanbrengen.
Niemand wil er als een clown uitzien, maar soms gaat het toch nog even mis en heb je te veel kleur op je wangen omdat je blush te veel en verkeerd hebt aangebracht, maar ook dit is makkelijk op te lossen. Kies je oog en lipkleuren uit, en ga dan pas voor de blush, zo weet je zeker dat je oranje lippen niet je roze blush verpesten. Zet een grote, fake glimlach op je gezicht, breng minimale hoeveelheid blush op de bolling van je wang aan en werk het naar boven en buiten, naar je tempels toe, blend het goed uit zodat het natuurlijk oogt. Meer aanbrengen kan altijd.

8. Te veel bronzer aanbrengen.
Jezelf sunkissed maken doe je niet door bronzer op je hele gezicht aan te brengen. Het enige wat je daarmee bereikt is dat je er uitziet alsof je één van de meiden van Geordie Shore bent, en je lichte haarlijn en nek verraden je actie. Kies voor een getinte dagcrème, of zelfs een spray-tan, en breng bronzer alléén lichtjes op je neus, jukbeenderen, voorhoofd en kin aan, om een echte tan na te bootsen.

9. Je kwasten niet wassen.
We zijn hier allemaal heel slecht in, maar het is wel ECHT nodig om je kwasten wekelijks grondig te wassen. Het verwijdert niet alleen je oude make-up kleuren, zodat de nieuwe kleuren er mooier uitzien bij het aanbrengen, het zorgt er ook voor dat je puistjes wegblijven. Yup, vieze kwasten zorgen voor puistjes, mocht je dat nog niet weten. Goed wassen dus!

10. Slapen met make-up op.
Omdat uitgebreid je gezicht wassen je weer wakker maakt en we na een lange dag het liefst in bed ploffen… maar echt, slapen met je make-up zorgt niet alleen voor puistjes, maar het maakt je ook oud! Make-up gaat in de poriën zitten en rekt ze uit, wat niet terug te draaien is, en grote poriën zie je niet alléén, ze maken de huid ook ruwer en ouder, dus neem altijd even een paar minuten om je gezicht grondig te reinigen (en een goede crème op te smeren) voor je je bed in duikt!

Natuurlijk is make-up voor iedereen anders, en zijn er niet echt regels waar je je aan moet houden, of je nou voor een likje mascara gaat of geïnspireerd door de zonsondergang de mooiste ooglooks weet te creëren, dat is het mooie van make-up, het kan en mag allemaal, maar de bovengenoemde tien punten helpen je hopelijk om er net wat mooier uit te zien, en dat is wat we tenslotte met make-up willen bereiken, toch?

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Review – Vichy Idealia
Verder lezen

Review – Vichy Idealia

Inhoudsopgave Hide Een stralende huid voor iedereenEen diepgaande analysePraktisch en effectiefIdealia als de sleutel tot een stralende huidMisschien…