Zelf heb ik nooit in de wegwerpluiers gezeten. Vanaf geboorte werd ik in wasbare luiers gezet en ik kan me nog lichtelijk herinneren hoe de grote lappen stof aan de waslijn hingen te drogen, al weet ik niet meer of het die van of van mijn broertje waren. Dit omdat luiers zoals Pampers 30 jaar geleden helemaal niet gebruikelijk waren in Joegoslavië. Mijn vriend is echter hier, in Nederland, geboren en ik heb aan het begin van onze relatie verschrikkelijk veel babyfoto’s gezien die mijn schoonmoeder trots presenteerde, begeleid met de herinneringen die zij daarbij had. Viktor’s papa was, net als Viktor – één van de grootste baby’s die in het ziekenhuis in Vlissingen is geboren. Na zijn geboorte kregen ze een pak Pampers mee naar huis, om uit te proberen, want dat was nieuw.Ze liet me foto’s van een grote, blauwe doos Pampers luiers zien, met een liggende baby erop, ik vermoed dat dit toen het logo was. Wat haar nu opvalt, tijdens het verschonen van haar kleinkinderen – is dat de luiers stukken dunner, kleiner, en zelfs lichter zijn. Ik kon me bijna niet voorstellen hoe ze er vroeger uitzagen en ging het even Googelen. Je kunt meer over Pampers’ geschiedenis hier teruglezen. Er zijn op YouTube ook allerlei oude reclames terug te vinden, zoals deze uit de jaren ’70 en die eronder uit de jaren ’80:
En nu, ruim 30 jaar later, is er een nieuwe generatie baby’s die ook Pampers draagt, zoals Viktor. Ik ben een groot liefhebber van de luiers omdat ze vaak als beste uit de test komen. Zo zijn Pampers Active Fit in de test van Consumentenbond in 2017 als beste getest, met de Premium Protection luiers als tweede. De Pampers Premium Protection luiers bieden volgens de Consumentenbond de beste bescherming tegen lekken. Het is dan ook geen verassing dat alle drie van mijn kinderen in de Pampers hebben gezeten en twee nog steeds zitten. Met Valentina ben ik een nieuwe variant Pampers aan het testen, hier kom ik nog een keertje op terug, omdat deze nog niet in de winkels liggen, maar voor Viktor gebruik ik al ruim vier maanden de Pampers Premium Protection, je weet wel, de variant met een streepje in het midden dat blauw wordt wanneer de baby heeft geplast.Deze luiers hebben 3 absorberende banen die helpen het vocht gelijkmatig te verdelen voor de beste droogheid van Pampers. Ik vind het nog steeds bijzonder dat ik bijna twee jaar geleden, net na Valentina’s geboorte, naar de presentatie van deze luiers met de 3 absorberende banen ben geweest en ze nu, twee jaar later, volop in de winkels liggen en door zoveel moeders gebruikt worden.
Verder hebben de Pampers Premium Protection een andere toplaag dan andere luiers. Het is meer een soort netje, in plaats van een dichte laag. Door de gaten in deze toplaag kan zachte ontlasting heen zakken. Daardoor wordt de poep bij de huid weggehouden. Wanneer poep tegen de huid blijft zitten, stijgt de PH-waarde in de luier wat de grootste oorzaak is van huidirritatie. Dat is met name nu Viktor problemen met zijn ontlasting heeft erg handig gebleken, ondertussen wachten we nog steeds op uitslagen over wat er precies aan de hand is.
Tot slot voelen de luiers zijdezacht aan en hebben de kleine maten (0, 1 en 2) navelvriendelijke uitsparing wat comfortabel voelt rond baby’s gevoelige buikje Iets waar je, wanneer je met krampjes te maken krijgt, zeker baat bij hebt. Maar dat is mijn ervaring, wat weer het bewijs is van de grote veranderingen die Pampers de afgelopen 30 jaar heeft doorgemaakt.En jullie, welke luiers gebruiken jullie voor pasgeboren baby’s en stap je over op andere luiers naarmate ze ouder worden? Praat mee op mijn Instagram en Facebookpagina!
Comments
comments