Een eeuwig dilemma, hoeveel geld geef je nou uit? Koop je iets duurs of iets kleins? Hoe werkt het? Wat besteed je aan een kraamcadeau? Over het algemeen is er een simpel antwoord, wat natuurlijk per persoon en situatie verschilt, dus als jij hier niet aan kan of wilt voldoen is dat meer dan ok, maar dit zijn de richtlijnen:

WAT BESTEED JE AAN EEN KRAAMCADEAU

Wanneer je kraamcadeau’s koopt voor collega’s of kennissen hoef je niet meer dan 15 of 20 euro uit te geven. Een leuk outfitje of speeltje voor de baby is voldoende om zonder schuldgevoel of onzekerheid te geven wanneer je de kleintje even gaat zien. Je blijft tenslotte maar een uurtje, en komt er niet vaak over de vloer.

Voor vrienden zet je wel een eurootje of 50 opzij en gaat enthousiast op bezoek. Je koopt een bos bloemen voor de stoere mama, iets leuks (en eigenlijk te duur hebbeding) voor de baby en bent blij de kleine te gaan ontmoeten. Je blijft niet lang, maar weet dat je de kleine vaker zal zien, dus is 50 euro is acceptabel.

Voor je beste vriendin en directe familie, mensen waar je het meest van houdt, baby’s waar je al maanden op wacht en waarvan je weet dat je een grote rol in hun leven gaat spelen is het weer een ander verhaal. Je zet 100 euro opzij en koopt iets wat de mama goed kan gebruiken. Waarschijnlijk heb je het gewoon aan haar gevraagd of ken je haar zo goed dat je weet wat ze nodig hebben, en koopt dit graag.Je kunt het ook creatiever aanpakken en bijvoorbeeld samen met andere vrienden of familie een groot cadeau kopen, of op sale hunt gaan. Helemaal handig als de baby in januari of juni geboren wordt, wanneer vrijwel alles stukken goedkoper is, maar je kunt een cadeau natuurlijk ook ruim van tevoren kopen. Verder is het ook altijd leuk als je iets leuks kunt maken, zoals iets haken of een leuke verzorgingsproduct voor de baby, zodat je met weinig middelen, maar veel liefde een cadeau geeft dat lang bijblijft. Want uiteindelijk gaat het daar natuurlijk om, niet hoeveel je uitgeeft, maar hoe je geeft.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like