Soms weet ik het even niet meer en is het verrekt handig om een blog te hebben waar je vragen aan andere ouders kunt stellen. Vandaag wil ik het met jullie hebben over de lange haartjes van mijn zoontje. Want wat ik ook probeer, ik krijg het niet in model en heeft mijn baby constant een excentrieke professor vibe going on. Toen ik mijn eerste kreeg, een meisje, had ze ook behoorlijk lang haar dat na een paar maanden tot halverwege haar rug strekte. Gecombineerd met een kale plek daarboven zag het er komisch uit, maar met strikjes aan de voorkant was het goed uit haar ogen te houden en zag het er erg schattig uit. Sterker nog, rond haar tweede verjaardag had ze lang, wild en krullend haar, dat volgens papa even bijgeknipt moest worden. Toen mijn meisje er de volgende dag als een jongen uitzag was ik woest. Weg waren haar mooie krullen, en haar bolle wangetjes en grote ogen eisten alle aandacht. Ze zag er nog steeds mega schattig uit, daar niet van, maar naar de kapper gaan gebeurde niet meer. Af en toe puntjes knippen, maar dat prachtige haar, daar moest iedereen vanaf blijven.

Toen kwam mijn tweede dochter die bij geboorte korte stekeltjes had, om ze vervolgens allemaal kwijt te raken. Tot haar eerste verjaardag was ze helemaal kaal en zelfs nu ze twee jaar oud is heeft ze minder haar dan haar grote zus op haar eerste verjaardag had. Waarschijnlijk krijgt ze wel mijn volle haarbos dus vind ik het prima. Ze heeft nu wel een lengte bereikt waar ze strikjes en speldjes kan dragen al vindt ze dat helemaal niet zo leuk. Binnenkort moeten we dus toch eens naar de kapper, omdat er nu wat plukjes voor haar ogen zijn gaan hangen. Al zie ik een pony helemaal niet zitten aangezien je dan bezig blijft met bijknippen.

Dus terwijl ik naar een kapper voor Elena’s puntjes en Valentina’s pony zocht vroeg ik me af wanneer Viktor ook mee richting de kapper zou kunnen. Hij is nog maar vijf maanden, maar zijn papa is stug van mening dat hij met zes maanden mee naar de herenkapper kan. Ik ben echter gewend dat kinderen voor één jaar niet naar de kapper gaan en aangezien ik hiervoor meisjes had was het toen niet eens nodig. Dus wat nu? Ga ik met mijn baby naar de kapper of wacht ik tot hij een jaar oud is?Want wie me volgt heeft het al gezien, ook Viktor is met een volle haarbos geboren. Zijn haar is wel aan het uitvallen, maar zijn nieuwe, lichtere haartjes zijn er ook al en die zijn zo snel aan het groeien dat hij met zijn 5 maanden langer haar heeft dan zijn zus van 2 jaar. En het lastigste is dat het recht naar boven groeit, dus wat ik ook doe – ik krijg het niet plat. Met babyolie ziet het er alleen vettig en vies uit terwijl het gewoon recht overeind blijft staan, een haarlotion maakt het nat, maar zodra het droog is veert het weer omhoog en ik ben zeer zeker niet van plan om een product voor volwassenen op mijn kleine babytje te gebruiken. Dus wat doe ik er mee? Laat ik het gewoon zijn eigen gang gaan en wacht ik tot hij wat ouder is, of ga ik er eerder mee naar de kapper om iets van een model in proberen te krijgen?Ik moet wel zeggen dat we – waar we ook komen – heel veel reacties over zijn haar krijgen, zelfs als we over straat lopen worden we over zijn haartjes aangesproken, maar ik heb ook feedback gekregen van mensen die met kindjes van 8 maanden al regelmatig in de kappersstoel terug te vinden zijn. Vandaar mijn vraag – wat zou jij doen? Knippen, of wachten; en tot wanneer wacht je dan? Mocht je tips voor producten die stekelig babyhaar wel in bedwang kunnen houden hebben hoor ik het ook graag! Ik ga overigens een cursus tondeuse nemen, want als zijn haar zo hard blijft groeien zal ik het zelf wekelijks moeten gaan aanpakken 🙂

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like