Er schijnen kinderen te bestaan die niet graag in bad gaan. Zelf moet ik dat nog meemaken, aangezien wij in huis allemaal waterratjes zijn en heel graag zwemmen en in bad gaan. Zo ook Elena. Toen ze een half jaar oud was ruilden wij haar babybadje in voor de badkuip, en zijn daar nooit mee gestopt. Echt waar, in bad gaan is bij ons altijd een uitgebreid feest, en Grohe wilde het met de Grohtherm 1000 New voor ons nog makkelijker en veiliger maken.

Toen Elena geboren was begreep ik de noodzaak van een schoon en fris huis, en begon ook mijn badkamer regelmatig, uitgebreid en grondig te schrobben. Helaas sloeg ik daarmee een klein beetje door, en ruïneerde onze badkraan met een kalkreiniger. Ik baalde zo ontzettend, maar toen ik van Grohe de mogelijkheid kreeg om de Grohtherm 1000 New uit te proberen zei ik vanzelfsprekend “ja!” Vandaag vertel ik waarom ik juist voor deze badkraan ben gegaan en wat ik er zo fijn aan vind.

Grohtherm 1000 New is een veilige CoolTouch thermostaatkraan dat met één hand te bedienen is, en nooit warmer zal worden dan de vooraf afgestelde 38 graden. Dit door de CoolTouch technologie dat in de solide metalen body van de kraan verwerkt zit. Er loopt een koude waterkanaal door de kraan heen, wat om de hete kant van de kraan loopt en voor de “Cool Touch” zorgt. Dit betekent dat de kraan echt nooit heet wordt, en ik me geen zorgen moet maken wanneer Elena met haar kleine handjes richting de kraan gaat. Helaas is het wel voorgekomen dat ze in contact kwam met te heet water, en ook ik heb tijdens mijn badsessies mijn rug weten te verbranden. Daarom is de Grohtherm 1000 New niet alléén veilig voor Elena, ook ik, met mijn eeuwige onhandigheid ben er erg blij mee.

Verder is de Grohtherm 1000 New ontzettend makkelijk te bedienen, zodat Elena nu ook zelf in bad kan gaan, en niet op mij hoeft te wachten om haar water “lekker warm” te maken. De kraan is bij de installatie op 38 graden ingesteld en zij hoeft hem alléén even open te draaien, wat met de ergonomische vormgeving van deze chique badkraan geen probleem is. Mijn kleine meisje is in staat om zichzelf uit te kleden, haar vieze was in de wasmand te gooien, kraan aan te zetten en speelgoed te pakken, zonder enige hulp van mama, die de was aan het vouwen of strijken is. Ik ben dan niet alléén haar in de gaten aan het houden, maar ook andere dingen weg aan het werken, wat ik persoonlijk erg praktisch vind. Na een half uurtje in bad spelen sop ik haar nog even goed in en spoel haar af, waarna ik haar nog help met afdrogen en haren uitborstelen. Daarna kleedt ze zichzelf aan terwijl ik de badkamer nog even opruim en zijn we klaar.

Natuurlijk is zo’n uitgebreide bad niet elke dag te doen, want ik heb er niet alleen de tijd niet voor, ik  probeer ook wat zuiniger met ons waterverbruik te zijn. Ook dit is een cruciaal punt die me voor de Grohtherm 1000 New deed kiezen. Deze kraan beschikt over de GROHE TurboStat® technologie en waterbesparende eco functies. Hierdoor kan ik Elena voor het slapen nog even snel douchen, en 50% minder water verbruiken dan met onze vorige kraan. Op deze manier wordt dat zuiniger met water omgaan een stuk makkelijker!

En dan is er nog de Safe Stop die er voor zorgt dat de temperatuur altijd constant is, en Elena zichzelf niet kan verbranden, maar ook dat, mocht de druk wegvallen, ook de kraan meteen stopt, zodat er geen koude/hete water uit de kraam komt. Ideaal toch?

Het lijkt me inmiddels wel duidelijk waarom ik zo blij ben met mijn nieuwe badkraan, dat niet alleen mooi is, maar extra veilig is voor de onhandigen onder ons, en met name huishoudens met kleine kinderen. Mocht jij er benieuwd naar zijn geworden, check dan vooral even de site van Grohe en informeer bij je sanitairspecialist naar deze veilige thermokranen.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like