Nu de Babyshowers vanuit Amerika overgewaaid zijn, maakt een nieuwe reden om een feestje te geven zijn opkomst; en ook deze is minstens zo leuk: de Gender Reveal Party, oftewel een geslachtsonthulling feestje! Het idee is om familie en vrienden uit te nodigen en aan iedereen tegelijk bekend te maken wat je baby wordt, of eigenlijk al is. Dit wordt zo ongeveer na de 20 weken echo bekend en je kunt iedereen uitnodigen op een kopje koffie/thee en een gebakje. Niets al te moeilijks, aangezien je zwanger bent, maar een leuke onthulling voor de mensen om je heen.

 

Vaak wordt er van de taart iets leuks gemaakt, bijvoorbeeld een neutrale of tweekleurige buitenkant, en wordt pas bij het aansnijden duidelijk of het om een jongen of een meisje gaat.

Ook andere zoetigheden kunnen het geslacht van de baby bekendmaken. Beschuit met muisjes is leuk, maar neutrale koekjes waar je pas na het proeven ziet wat de baby is – nog leuker.

 

Maar ook spelletjes kunnen je de hele middag zoet houden, en dan kun je denken aan roze of blauwe kleding om aan te geven wat jij denk dat de baby gaat worden; bordjes en badges, of gewoon krijt waarmee je kunt opschrijven wat je vermoedt dat de baby wordt, en je kunt voor verschillende kwaaltjes de “oude wijven” spel spelen!

Een ander idee is kraskaarten maken om het geslacht bekend te maken, of een naam suggestie hoekje opzetten zodat je omgeving je naaminspiratie kan geven.

Zelfs de uitnodigingen zijn leuk bedacht, er wordt gevraagd toepasselijke kleding te dragen (zo geef je ook aan wat jij denkt dat de baby wordt), wat je te eten en drinken kunt verwachten, bijvoorbeeld “er wordt enkel dessert geserveerd” en er wordt vaak gevraagd geen cadeaus mee te nemen. Zo weten de gasten precies wat ze kunnen verwachten en wat er van ze verwacht wordt.

 

Je kunt versieringen en hapjes/drankjes in bijpassende kleuren opzetten….
Of het tot de bekendmaking neutraal te houden…

 

En tot slot de reden waarom iedereen bij elkaar gekomen is: de bekendmaking! Ook dit wordt op verschillende creatieve manieren gedaan, inmiddels vaak gepaard met een fotoshoot, want ja, je moet het tenslotte wel op Facebook kunnen zetten! 😉

Je kunt de verassing ook voor jezelf compleet maken door tijdens de echo aan te geven dat je nog niet wilt weten wat de baby is, maar dat je het wel op de echo geschreven wilt hebben. Deze wordt dan dubbel gevouwen, en op het moment dat het thuis bekend wordt gemaakt laat jij je ook verrassen, maar of je dat volhoudt… ik zou het niet kunnen! 🙂

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like