Sophie de Giraf is al 50 jaar een begrip. Deze Franse bijtspeeltje voor de allerkleinsten is al jaren ontzettend populair en in Frankrijk hebben zelfs 9 van de 10 kinderen een Sophie! Nu is deze überpopulaire giraf uitgebreid met een eigen lijn luxe verzorgingsproducten, waarvan in je vandaag de Sophie de Giraf baby olie zien.

Het is inmiddels bekend dat ik voor mijn kleine meid alléén natuurlijke verzorging gebruik, en als ik een product toegestuurd krijg dat hieraan voldoet deel ik dit graag met andere moeders. Zo ook deze baby olie van Sophie: niet alléén dermatologisch getest, en geschikt voor baby’s met gevoelige en allergische huidjes, maar ook bestaand uit 90% natuurlijke en organische producten, en ook nog eens gecertificeerd door ECOCERT. Hier word ik blij van!
De verzorgingslijn bestaat uit onder andere een luxe verzorgende babyolie, een vochtinbrengende gezichtscrème, een hydraterende en ontklittende hair & body wash en een schuimende badgel. De babyverzorgingslijn is ook verkrijgbaar als starter kit met daarin miniflacons gezichtscrème, bodylotion, babyolie en hair & body wash. Bij elke starter kit is bovendien een lief kaartje van Sophie de Giraf toegevoegd. De kit is ideaal om mee op reis te nemen of cadeau te geven. Terug naar de olie. Deze zit in een stevige plastic fles, met een handige drukopening, zodat je met één hand wat olie er bij kan pakken. Deze olie kun je in een badje doen om het uitdrogende effect van water tegen te gaan, of je kleine lekker mee in te masseren.
Het fotograferen van de ingrediënten was weer eens een uitdaging omdat het een ronde flesje is, maar er is duidelijk te lezen dat er bijna geen chemische, synthetische of op welke manier dan ook enge ingrediënten in de olie verwerkt zitten. Wat je ziet zijn natuurlijke ingrediënten zoals witte thee, tijm, lavendel, jojoba, blauwe bessen en abrikozenpitolie. Wel is de eerste ingrediënt zonnebloemolie, dus zit hier het meeste van in, maar dat is absoluut niet slecht, ik had alleen liever wat meer andere oliën in verwerkt gezien, omdat, laten we eerlijk zijn, zonnebloem lekker goedkoop is. Dit betekent trouwens niet dat je zomaar zonnebloemolie op je kindje moet smeren, want tweede ingrediënt op de lijst is Dicaprylyl Carbonate, (ik vermoed de 10% dat niet natuurlijk is) wat van zowel dierlijke als synthetische afkomst kan zijn, en er voor zorgt dat de olie dieper in de huid opgenomen wordt en zo meer effect heeft. Ook zorgt het er voor dat je kind niet te glad is na het insmeren, al moet je hier altijd wel rekening mee houden als je een baby met olie insmeert. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
De olie is heel vloeibaar, en je hebt er maar een paar druppels van nodig, of je het nou in bad of direct op een babyhuid aanbrengt, dus is erg duurzaam in gebruik. Het feit dat het vloeibaar is betekent wel dat het werkelijk heerlijk is om uit te smeren: erg waterig en zacht, terwijl je de verzorging wel duidelijk onder je vingers voelt gebeuren. Bij Elena zijn de onderbenen bijvoorbeeld heel erg droog en zien ze er na een badje in de avond de volgende ochtend zo uit:
Omdat haar droge huid jeukt krabt ze er heel erg aan, en krijgt van een geparfumeerde, of synthetische olie wondjes en nog meer jeuk. Ik gebruik nu vier weken elke avond en wanneer ze begint te krabben deze olie van Sophie de Giraf, en merk dat ze niet alléén minder wondjes heeft, maar stukken minder krabt. Uiteraard is haar huid niet meer droog en heeft ze geen losse velletjes, maar een soepele huid dat zacht aanvoelt, terwijl de olie na een paar minuten helemaal is ingetrokken en je eigenlijk alléén nog maar de heerlijke geur op haar huid kunt waarnemen.
Over geur gesproken, ik heb de eerste twee dagen heel erg moeten nadenken over de geur, omdat het zo heerlijk en bekend rook, maar ik het maar niet kon plaatsen, terwijl ik absoluut wist dat ik dit al eerder had geroken. Toen ik goed de ingrediënten bestudeerde werd het me duidelijk: het ruikt naar fruit! Blauwe bessen, pruimen en abrikozen, maar dan heel zacht en niet te zoet, maar juist lief, en erg geschikt voor een baby. Er zit natuurlijk geen parfum in de olie, het gaat puur om de combinatie van de ingrediënten die me aan een voorjaarsbloesem van een fruittuinje doen denken.

De gehele verzorgingslijn van Sophie de Giraf is erg fijn en aan te raden, of je het nou voor je eigen baby koopt, een aanstaande mama cadeau geeft, of in een kraamcadeau verwerkt. Sophie de Giraf kun je bestellen bij onder andere Prenatal en Bol.com, ik vermoed dat de verzorgingslijn er binnenkort ook te koop zal zijn, maar je kunt voor de verkooppunten de site van Sophie de Giraf even raadplegen. Check trouwens al die beroemde mama’s en baby’s die niet meer zonder een Sophie de Giraf kunnen.Wij zijn er in huis ook behoorlijk fan van en hebben meerdere Sophie’s waaronder ook een badversie en vinden hem geweldig! 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like