Jasmin heeft een nieuwe gadget, en niet zomaar een. Sinds een aantal weken pronkt er een Nuna Leaf Wind in onze woonkamer.
Dit is niet zomaar een wipstoel, nee, het is een echt design pronkstuk dat prachtig in elke woonkamer zal staan. Ik houd zelf niet van opzichtige en felle kleuren en vaak vind je dat wel bij alle baby attributen. Daarom was ik blij verrast toen ik de Nuna Leaf Curv in de kleursamenstelling ‘Dusk’ zag. Ook zijn de andere kleuren van de Nuna wipstoel vrij neutraal en rustig. Dat is wat mij betreft zeker een pluspunt. De zwarte met antraciete combinatie past perfect in onze woonkamer qua stijl en kleuren. Het design van de Nuna Leaf Curv heeft zelfs een award gewonnen! De bekleding is gemaakt van Oeko-Tex textiel, dat is gecertificeerd textiel zonder schadelijke stoffen. Veilig voor je kindje in elk opzicht. Toen ik de Nuna uit de doos haalde viel mij op hoe ontzettend licht hij is, en na wat research kwam ik er achter dat de wipstoel in totaal 6 kilo weegt, hierdoor is hij ook gemakkelijk te verplaatsen en mee te nemen. Je klikt de stoel namelijk zo los van het frame. De Nuna komt met een driepuntsgordel voor extra veiligheid en is voorzien van een verkleiner zodat zelfs de kleinste baby’s kunnen chillen in de stoel. De Nuna beweegt twee minuten lang door, zonder motor, nadat je hem zelf een zetje hebt gegeven. De bewegingen van de Nuna zijn uniek, het is namelijk een natuurlijke wiegende beweging die zachter aanvoelt dan schommelen en doet denken aan het wiegen in de baarmoeder.

NUNA LEAF WIND

Maar hetgeen dat de Nuna Leaf Curv nog luxer maakt is het Wind motortje. Deze zorgt er voor dat de stoel zachtjes en geruisloos wiegt. Het motortje komt met diverse opzetstukken waarmee je ‘m in het stopcontact kunt doen. Altijd handig voor wanneer je op reis gaat en je de Nuna mee neemt. De handleiding is overzichtelijk en de instructies in het boekje zijn gemakkelijk op te volgen. In nog geen 5 minuten had ik de Nuna voorzien van het motortje. Ik stuitte echter wel op een minpunt, om het motortje te laten werken moet ‘ie wel in het stopcontact. En dat zorgt er voor dat je de Nuna niet overal kan neer zetten. Er is wel een mogelijkheid om een reserve batterij te kopen, maar gezien de Nuna Leaf al niet het goedkoopste exemplaar is op de markt, kan ik begrijpen dat je dit niet heel snel als extra er bij koopt. Ik moet zeggen dat ik het wel ideaal vind om Jasmin in de Nuna Leaf Wind te zetten en dan de motor het ‘werk’ te laten doen. Hij bouwt de snelheid zachtjes op, je hebt de keus uit zes standen en ik heb nog nooit zo’n heerlijk relaxte baby gezien. Ze geniet van het wiegen en kijkt vrolijk in het rond. Wij zijn groot fan. Het design is prachtig, de stoel is zacht en comfortabel, de gordel vind ik zelf heel fijn (klittenband!) plus prettiger in gebruik dan een verstelbare riem én ik kan even rustig mijn bakje yoghurt eten terwijl Jasmin geniet in de Nuna. Als ik dan nog een minpunt moet noemen is dat de Nuna vrij laag op de grond staat en dat de prijs voor aan de hogere kant is. Maar hij is het geld zeker dubbel en dwars waard voor jarenlang plezier.Je kan de Nuna ook uitbreiden met een mooie speelboog. Ik weet zeker dat deze er bij ons gaat komen, Jasmin heeft het zo erg naar haar zin in de Nuna dat het nog leuker wordt wanneer er speeltjes bij komen kijken.

Ook benieuwd naar Nuna’s prijswinnende babyitems? Je vindt de Leaf, Curv en Wind terug bij alle grote babywinkels en online bij bijvoorbeeld Wehkamp en Bol.com.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like