Met het einde van mijn zwangerschap in zicht en de constant lege babyvoeding schappen die de lokale supermarkt sieren laat ik me graag informeren over andere mogelijkheden om mijn baby van goede voeding te voorzien. Uiteraard gaat mijn voorkeur uit naar borstvoeding en zal ik mijn best doen om dit zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen, maar feit blijft dat bijvoeden of volledig op flesvoeding overstappen in sommige gevallen noodzakelijk is.Daar rekening mee houdend oriënteerde ik me naar de mogelijkheden die we in Nederland hebben, en vroeg me af hoe het zit met moeders die het liefst biologisch eten. Wanneer zij geen borstvoeding (meer) geven, zijn er dan mogelijkheden voor biologische flesvoeding of ben je simpelweg afhankelijk van wat de supermarkt biedt?

Met wat speurwerk op het internet en gesprekken met vriendinnen die naast mama te zijn ook erg bewust met eten bezig zijn kwam ik al gauw bij een voor mij nog onbekend merk uit. Neolac.Neolac is niet alléén een biologisch merk flesvoeding, het is zelfs afkomstig van Nederlandse koeien, wat in Nederland een primeur is. De koeien in onze weien zijn wereldberoemd, horen bij Nederlandse landschappen, dus waarom dit niet eerder bestond is voor mij een raadsel. Nu ik Neolec heb ontdekt vertel ik er graag wat meer over, want wellicht wisten jullie dit ook niet.De koeien die melk voor Neolac flesvoeding leveren hebben een prima leven. Ze grazen zo veel mogelijk buiten, hebben ruime binnenstallen en worden naast veel vers gras voorzien van biologisch voer dat niet genetisch gemodificeerd is, wat verboden is bij biologisch voer. De koeien krijgen nooit met chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest te maken, en er wordt uitgebreid bij het welzijn van zowel het dier als mens en milieu stilgestaan.

NEOLAC – Biologische flesvoeding

Neolac zorgt voor kwalitatief goede flesvoeding, volledig van eigen bodem dat aan zowel de Nederlandse als Europese wetgeving voor biologische voedingsmiddelen voldoet. Dit zie je aan de keurmerken op de verpakking, maar ze gaan zelfs een stapje verder, aangezien de toegevoegde vezels ook van biologisch oorsprong zijn, waardoor het minimale 95% eis voor biologische voeding voorbij wordt gegaan.Vanaf 2016 moeten alle flesvoedingen verplicht omega-3 vetzuur DHA bevatten.
DHA komt veel voor in hersen- en oogweefsel. De meest voorkomende bron van DHA is visolie. Vaak is het echter moeilijk om er zeker van te zijn dat er geen schadelijke vistechnieken zijn toegepast bij de winning van DHA uit visolie. Neolac Organic bevat daarom alleen duurzaam gewonnen DHA uit algen. Daarnaast bevat Neolac Organic GOS, een voedingsvezel die helpt bij de groei van goede bacteriën in de darmen van je baby. Met het gebruik van GOS die specifiek biologisch is gaat Neolac Organic een stapje verder, en is het een moderne, biologische flesvoeding.

Verder is de verpakking een punt op zichzelf. Waar de “gewone” poeder voor flesvoeding in plastic verpakt wordt en daarna de prullenbak in gaat wordt de opvallende, met Nijntje versierde metalen verpakking van Neolac in metalen blikken verkocht die gerecycled worden. Grote magneten vissen metaal uit ons afval, waardoor niet alléén de voeding, maar ook de verpakking milieuvriendelijk is.Voorlopig is de biologische babyvoeding van Neolac in EkoPlaza te koop en wordt het via de eigen webshop verkocht voor een zacht prijsje. Ik heb mijn eerste bestelling voor de zekerheid al geplaatst, zodat ik het wanneer de kleine er is alvast in huis heb, mocht het bijvoeden in het begin nodig zijn.

Wanneer de baby wat groter wordt zijn er nog de opvolgmelk en peutermelk beschikbaar, en ik ben hier erg enthousiast over aangezien we ín Nederland biologische voeding ván Nederlands bodem kunnen terugvinden. Ideaal!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like