Toen Elena een stuk kleiner was probeerde ik de baby bodyspray van Multilind uit. Ik was matig enthousiast, omdat ik de ingrediëntenlijst wat te lang vond, maar bleef het wel gebruiken omdat het ook calendula en kamille bevatte, handig werkte, fijn uitsmeerde, snel introk en heerlijk rook. Nu het bijna op is heb ik een nieuwe aangeschaft en probeerde meteen ook de rest van Multilind’s producten uit. Naast de baby bodyspray zijn er nu ook een billenspray, tandgel en karwijoliedruppels.

MULTILIND BABY BILLENSPRAY
Het feit dat de billenspray ook in een sprayflacon zit is geweldig. Ik weet nog toen Zarqa de billenspray in een flesje introduceerde, en hoe briljant ik dat vond. Multilind doet het nu ook, en het past helemaal in de sfeer van hun baby bodyspray. Dit is echt handig! Bij het verschonen van de luiers even de kleine billen inspuiten met de billenspray dat voorzien is van 4% zinkoxide zorgt voor een veel kleinere kans van luiersuitslag. Ook is er een variant met 10% zinkoxide voor de billetjes die sneller geïrriteerd zijn, of al rood zijn en hulp nodig hebben bij het herstellen. Het insmeren van de billen is niet eens nodig meer, aangezien de spray een fijne mist creëert, dat een redelijk grote gebied met deze zalfje in sprayvorm voorziet. En het feit dat er in plaats van parfum, conserveerstoffen en kleurstoffen – calendula en kamille in zitten maakt deze baby billen spray wat mij betreft een aanrader.

MULTILIND BABY TANDGEL
Een baby wordt met tandjes geboren, en wanneer deze vanaf de vijfde of zesde maand langzaam beginnen door te komen doet dat pijn. Baby’s hebben dat niet alléén gevoelig tandvlees maar kunnen er behoorlijk ziek van worden, eetlust verliezen, koorts en diarree krijgen en erg last van de oren hebben. Je kunt hier niet zo veel aan doen, behalve het leed van rode en zere tandvlees verlichten met de baby tandgel. De tandgel van Multilind bevat geen suikers, maar wel wat kamille dat niet alleen kalmerend in het mondje werkt, maar ook voor een gezonde mondflora zorgt. Aanbrengen is gemakkelijk met een schone vinger of een wattenstaafje te doen, en twee tot drie keer per dag zachtjes op het tandvlees van de baby inmasseren zorgt voor verkoeling en verlichting van de pijn. Ik heb de gel zelf ook getest door het boven mijn tanden, op mijn tandvlees aan te brengen en hij smaakt wel erg zoet, fris en zorgt voor een tintelend gevoel: ik snap wel waarom dit werkt.

 

MULTILIND KARWIJOLIEDRUPPELS
Ontzettend veel baby’s hebben last van krampjes. Of het nou door borst of flesvoeding, veel lucht binnenkrijgen of op andere voeding overstappen komt, het is voor je baby – en jou ook – niet leuk. Krampjes zijn niet tegen te houden, omdat een baby pas met 6 maanden een goed darmstelsel ontwikkelt en daarvoor moeite met lucht in de darmen heeft. Ze kunnen dan alle hulp bij het kwijtraken van alle lucht in hun kleine darmpjes gebruiken, en karwijnolie werkt geweldig. Het bevordert de spijsvertering door voor goede maagfunctie en darmwerking te zorgen, en biedt verlichting bij een pijnlijk, opgeblazen en winderig gevoel. Een paar druppels paar keer per dag zorgt voor een flink schetende, maar erg ontspannen baby, dat geen last van zijn buikje heeft. Zo kunnen zowel je baby als jij lekker doorslapen.

 

Persoonlijk vind ik Multilind een prima merk, dat makkelijk verkrijgbaar is, niet duur is, en wat alles wat het belooft ook werkelijk waarmaakt. Er zitten wel wat ingrediënten in die ik liever niet in babyproducten zie, maar dat blijft een lastig onderwerp, omdat deze E nummers bijvoorbeeld ook in de vitamine D druppels, die je vanaf dag één aan de baby geeft zitten. Verder ben ik met name enthousiast over de billenspray die je het in een potje graaien bespaart, en ook het uitsmeren van een dikke zalf over de billen overbodig maakt. Ik vind het dan ook volledig terecht dat de billenspray uitgeroepen is tot de beste introductie van 2014!

Multilind baby Bodyspray 200 ML – € 9,95
Multilind Baby Billenspray 50 ML  – € 6,95
Multilind Baby Tandgel 10 ML       – € 4,99
Multilind Karwijnoliedruppels         – € 9,95

Verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen, apotheken en webshops.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like