Regelmatig zie ik van die “Oh, heb je net een kind gehad? Hier, zo val je snel af” of “Zo kom je van je striemen af” reclames voorbij flitsen en ik word er elke keer weer boos om! Want al wil je nog zo graag tegen jezelf zeggen dat je goed in je vel zit, al die beroemdheden die er na twee maanden weer geweldig uitzien tasten je zelfwaarde toch wel aan. Al die reclames, dat specifiek gemaakt zijn om in je onderbewustzijn te kruipen en je zo onzeker te maken, waardoor je toch weer geld gaat uitgeven aan wat de makers van de reclames willen zijn wat er mis is met de huidige samenleving. Koop meer, geef meer geld uit, alléén zo zal je echt gelukkig worden…

Hou alsjeblieft even op zeg. Je hebt net een mens gecreëerd! Van een paar cellen heb je een volgroeide baby van een kilo of drie met je meegedragen. Je hebt voedingsstoffen opgeslagen om je kind zo gezond mogelijk te maken. Natuurlijk weeg je meer, natuurlijk heb je ook dikkere billen. En hoe moet je borstvoeding geven als je dun bent? Waar moet het vandaan komen? Het is helemaal niet natuurlijk om meteen na bevalling weer dun te zijn! Hou van je ronde vormen, je hebt ze niet voor niets!

Striemen..tjah, ze zien er misschien apart uit, maar bewijzen wel wat jij hebt bereikt. Elke striem weer is een generaalsstreep, een tijgerstreep, het bewijs dat je een held bent. Je verdient je striemen, je hoeft je er niet voor te schamen! En nee, striemen zul je nooit met wat voor crème dan ook weg kunnen krijgen, dus wat je ook op tv voorbij ziet komen: ze willen alléén je geld zien. Waarom leven we in een maatschappij waarin laten zien dat je een mens gemaakt hebt negatief is? Wees trots op je striemen!

 

 

Vooral van die TelSel achtige reclames, waarin ze wondermiddelen laten zien om van je babybuikje af te komen, of modellen die een paar maanden na de bevalling op de catwalk verschijnen geven mij de kriebels. Mijn kind is net uit mijn buik, ik ben leeg, hol, mijn lichaam heeft tijd nodig, en die tijd besteed ik liever aan mijn baby dan dagenlang in de sportschool te zwoegen.

En dan heb ik het alléén nog over de buitenkant gehad, hoe zit het met je innerlijk? Je hormonen, emoties, gevoelens… Alles moet nog een plek krijgen en ook dat heeft tijd nodig. Laat ik maar niet beginnen over gecompliceerde bevallingen waarbij je hechtingen hebt van buik tot bil, dit heeft minimaal een half jaar nodig om te genezen en dan ga je dus echt niet op een fietszadel zitten. Daag!

 

 

Dagelijks verbaas ik me over de manier waarop vrouwen neergezet worden in de media en deze mode om er verhongerd uit te zien. We hebben miljoenen jaren aan evolutie voor ons, dat ons ontworpen heeft om zo veel mogelijk voedingsstoffen te kunnen opslaan, om op deze manier voor gezonde baby’s te kunnen zorgen en wat doen wij? We werken de natuur tegen! Ik zeg niet dat je moddervet moet zijn, maar een tiental extra kilo is echt wel natuurlijk.

 

 

Ik ben een vrouw, ik ben ontworpen om buik, billen en borsten te hebben, ga weg met je BBB oefeningen, mijn kind moet eten, spelen en in bad! Als zij gelukkig en gezond is dan ben ik het ook, want dan doe ik het toch echt wel goed!

 

 

Dus voor wie het ook lezen wil, wees trots op je buikje, striemen en hangborsten, je bent een held, je bent geweldig en vergeet dat nou alsjeblieft niet!

 

 

xoxo,
Andrea

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
De leukste babyshower activiteiten
Verder lezen

De leukste babyshower activiteiten

Inhoudsopgave Hide High teaLuiers ruikenRompertjes of slabbetjes versierenBabyfoto’s radenInvulkaarten invullenQuizBabyvoeding radenMaak een photobooth30 SecondsCadeauspelMisschien vind je deze artikelen…