Het moment waar je reikhalzend naar hebt uitgekeken is eindelijk daar. Je krijgt een kindje! In alle chaos rondom de bevalling is het goed mogelijk dat je heb je nog niet nagedacht hoe het geboortekaartje eruit moet komen te zien. We snappen dat je met alle mogelijkheden van tegenwoordig niet weet waar je moet beginnen, maar geen stress, wij hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet. 

What’s in the name

De makkelijkste manier om een passend geboortekaartje te kiezen is door de naam van je baby als beginpunt te nemen. Voor de populaire babynamen zijn vaak al heel veel kant en klare kaartjes te vinden, maar als jij met je naamkeuze de originaliteitsprijs hebt gewonnen is de kans groot dat je het kaartje zelf helemaal moet bedenken. Heeft je baby bijvoorbeeld een deftige naam, dan past een geboortekaartje met sprekende kleuren en fijne details vast goed bij jullie. Kiezen jullie juist voor een stoere naam? Dan is een geboortekaartje met veel contrast en hardere vormen een passende keuze. 

Wat heeft dit te betekenen?

Wil je een stapje verder gaan? Kijk dan vooral eens naar de betekenis van de naam. Heeft je kind een naam met een herkomst in de natuur (bijvoorbeeld Fleur of Floks) dan is het leuk om botanische elementen in je kaartje te verwerken. De betekenis kun je ook op een andere manier in je kaartje verwerken, bijvoorbeeld door te kijken naar baby gedichtjes waar deze in naar voren komt. Voel je echter nergens toe verplicht. Niet iedere naam heeft een standaard opmaak of kleurenpalet. Je eigen gevoel is nog altijd leidend. 

Zo kamer zo kaartje

Jullie hebben bij de stijl van de babykamer ongetwijfeld rekening gehouden met de laatste woontrends op dit gebied. Wil je dus hippe geboortekaartjes? Verwerk de kleuren, materialen en vormen van de babykamer dan ook in je geboortekaartje. Bovendien zegt je eigen inrichting ook al veel over de stijl die bij jullie past, dus je hoeft het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden.

Verdubbel de inleg

Kunnen jullie het nu nog niet eens worden? Dan is het misschien handig om eerst eens los van elkaar aan de slag te gaan.Misschien hebben jullie bij het kiezen van de babynaam ook wel eerst een lijstje gemaakt en vervolgens de opties één voor één weggestreept. Kies bijvoorbeeld allebei 3 kaartjes en leg aan elkaar uit waarom die volgens jou goed bij jullie en je kindje past, of laat jullie beste vrienden mee stemmen. De meeste stemmen gelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like