Eén van de dingen dat mij heel erg bijgebleven is toen ik pas naar Nederland kwam, is de manier van afwassen. Het wassen in sop en simpelweg laten uitlekken zonder de sop er grondig weer af te spoelen was voor mij net alsof ik van een andere planeet kwam en er hier helemaal niets van snapte. Het is mij namelijk aangeleerd om mijn borden altijd grondig af te spoelen omdat de chemische stoffen in afwasmiddel erg schadelijk zijn en niet in je organisme terecht mogen komen.

Later toen ik me wat meer in “groene” cosmetica en verzorging verdiepte begon ik producten te gebruiken waar geen onnodige chemische en schuimende stoffen in zaten. Maar wist je dat er zulke producten ook voor het afwassen bestaan, zoals bijvoorbeeld deze afwasmiddel van Ecover.

 

Ecover is een merk dat al ruim 30 jaar schoonmaakmiddelen produceert waar geen onnodige middelen in terug te vinden zijn, zoals allerlei chemische boosdoeners. Alle schoonmaakmiddelen, dus ook deze afwasmiddel, zijn van plantaardige oorsprong en dus erg goed voor het milieu, aangezien ze biologisch afbreekbaar zijn en geen zeedieren doodmaken wanneer ze in onze zeeën terechtkomen. Persoonlijk hou ik hier altijd rekening mee en zou wensen dat er meer mensen hier bewust van waren, hopelijk lukt dat in de toekomst! Voor nu is een goede focuspunt dat er door gebruik van Ecover afwasmiddel geen chemische schuimmakers op je borden, bestek of babyflesjes achterblijven.

Hierdoor is deze “groene” afwasmiddel erg fijn te gebruiken wanneer je kleine kinderen hebt, omdat je probleemloos alle flesjes, speentjes, bekers, bordjes en bestekjes grondig kunt wassen en ontvetten, maar dan wel op een veiligere manier dan met en gewone afwasmiddel, dat propvol kunstmatige schuimmakers zit, die eigenlijk helemaal geen fuctie hebben, aangezien schuim niet schoonmaakt.

Zelf gebruik ik de afwasmiddel al een ruime tijd en kan er geen slecht woord over uitbrengen, het wast grondig, zelfs de meest aangekoekte vetresten lossen op, het reinigt mijn hele keuken en ik durf het ook met een gerust hart op al mijn kind en baby producten te gebruiken: ik was al haar eetgerei, maar ook speelgoed en kinderstoeltje met de frisse afwasmiddel en als ze nog uit flesjes zou drinken, zou ik ook deze met de afwasmiddel van Ecover omspoelen.

Omdat het een natuurlijke product is ben ik niet bang dat er een laagje op flesjes en bekers achterblijft dat van chemische oorsprong is en dus niet biologisch afbreekbaar is, waar een baby in direct contact mee zou komen. Bovendien ruikt de afwasmiddel erg fris en schoon, naar pompelmoes en groene thee.

Wel is de afwasmiddel een stuk vloeibaarder dan de populairste afwasmiddel op tv, waardoor je sneller geneigd bent om er teveel van te gebruiken, hier probeer ik wel op te letten, aangezien het zo niet alleen sneller op is, maar het is ook hartstikke overbodig is. De afwasmiddel reinigt namelijk prima wanneer je er een klein beetje van gebruikt.

Wat mij betreft een aanrader om naast je hele huis ook je babyproducten natuurlijk, milieubewust, veilig en “groen” te reinigen. Vooral in combinatie met heet water, of je nou flesjes uitkookt of afspoelt met kokend water uit de waterkoker!

 

Hoe wassen jullie de flesjes van je baby, let je een beetje op wat je gebruikt?

 

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like