Het is altijd een stuk leuker om een lokaal product te reviewen, omdat ik het net wat specialer vind dat we in Nederland zoveel fijne producten tot onze beschikking hebben. Zo ook de producten van Dermolin waar ik het vandaag over ga hebben. Deze speciaal voor de gevoelige huid ontwikkelde producten zijn in Nederland bedacht en gemaakt, en kunnen op verschillende plekken voor een zacht prijsje gekocht worden. Het zijn producten die door iedereen gebruikt kunnen worden, of je nou jong of oud bent, man of vrouw, een problematische of makkelijke huid hebt – we kunnen het allemaal op onze huid smeren. Vandaag bespreek ik de doucheolie en huidcrème, en laat ook nog even de deodorant in spuitbus zien.

Ik begin meteen met mijn favoriet: de doucheolie. Een zuinig product dat zowel rechtstreeks uit een flesje gebruikt kan worden, of eerst op een washandje of poef gedaan kan worden om een fijne schuim te creëren. De doucheolie voelt erg verzorgend en zacht aan op mijn huid, schuimt lekker en wast mild, doch grondig. Wat deze doucheolie zo bijzonder maakt is dat hij vrij is van meeste overbodige en chemische toevoegingen, en daarom bijzonder geschikt is voor gevoelige huidjes, waaronder ook huidjes die een allergie voor parfum hebben. Ondanks het gebrek aan parfum ruikt deze olie heerlijk puur, naar vanille!

De doucheolie is op basis van soja olie, dat de huid beschermt en regenereert, wat tijdens de koude maanden erg handig is, wanneer de huid neigt uit te drogen en te barsten. Bovendien zorgt de hoge gehalte van lecithine ervoor dat de huid veel beter vocht kan opnemen en vasthouden, naast dat het zacht en soepel aanvoelt. Ook de huideigen lipiden dat aan deze fijne doucheolie zijn toegevoegd zorgen voor een herstelde huid dan na het douchen gehydrateerd en gevoed aanvoelt. Ik hoef na het douchen dan ook niet in te smeren, maar mijn huid voelt ook niet vettig (plakkerig) aan. Deze douche olie is vrij van parabenen, conserveermiddelen, sterke schoonmaakmiddelen en parfums, maar ruikt wel lekker naar vanille, dat er als een natuurlijke geurelement aan is toegevoegd. Absoluut een aanrader voor de herfst.

De tweede redder in nood voor de koude maanden die er aan zitten te komen is de herstellende crème dat net als de doucheolie vrij is van parabenen en conserveermiddelen, en, wat fijn is voor de mensen met een parfumallergie onder ons, vrij van parfum.
De crème is speciaal gemaakt voor de beschadigde huid dat verzorging nodig heeft om te kunnen herstellen. Denk niet alléén aan droge plekken, maar ook schrale ellebogen, knieën en handen. Het is een crème dat zo’n beetje overal voor gebruikt kan worden, en ik smeer het op mijn droge nagelriemen, Elena’s vereelte duim (van het duimen) en de extreem droge oren van mijn vriend. Hij heeft een erg gevoelige huid, dat slecht op smeersels reageert, dus gaat hij ze liever uit de weg. Als het buiten kouder wordt drogen de zijkanten van zijn gezicht uit en zien er gebarsten, verveld en rood uit. De crème van Dermolin helpt hier heel erg bij, en veroorzaakt geen enkele reactie, behalve een goed gehydrateerde huid dat weer snel geneest en er gezond uitziet.
De vette crème is er niet één die ik gauw op mijn gezicht zou smeren, puur omdat het na het aanbrengen een duidelijke laagje achterlaat, maar door zijn actieve ingrediënten Symcalmin en Pentavitin ondersteunt het de natuurlijke herstel van de huid, verzorgt en kalmeert deze terwijl ook hier de huideigen lipiden worden aangevuld. Het is een handige crème dat bij ons in de keuken staat en dagelijks voor van alles en nog wat gebruikt wordt.

Ook wilde ik de deodorant van Dermolin testen, aangezien ik graag voor natuurlijke deodorants ga. Het idee van geen conserveermiddelen, parabenen en parfum leek mij erg interessant, vooral omdat ook de deodorant geschikt is voor een gevoelige huid.

Nou weet je waarschijnlijk inmiddels wel dat ik een hele uitgesproken mening over deodorants heb, en met name anti-prespirant die er voor zorgt dat je lichaam zijn natuurlijke functie – zweten – niet naar behoren kan uitvoeren. Ik ben er geen liefhebber van, raad het niet aan, er raad het zelfs af wanneer een vrouw borstvoeding geeft. Een duidelijke oranje waarschuwing geeft aan dat het om een zeer licht ontvlambaar product gaat, en betekent dat de deodorant vol zit met drijfgassen. Wellicht is het voor iemand die zich niet zo bezig houdt met ingrediënten een prima deodorant dat geen geur afgeeft, maar het is een product waar ik geen gebruik van maak. Waarom? Butane is butaangas, uit aardolie afkomstig is en wordt als brandstof gebruikt, Aluminum Sesquichlorohydrate heeft een sterk uitdrogende werking, wat voor droge oksels zorgt, en is in opspraak om verschillende complicaties die het met zich mee zou brengen, beginnend met astma en ademhalingsmoeilijkheden tot aan kankerverwekkende ideeën. Het wordt nog steeds in te veel deodorants gebruikt, maar ik sla het over en kies voor een natuurlijke variant. Alle andere ingrediënten van deze deodorant zijn overigens prima.

Dermolin heeft dus hele fijne producten met geweldige werking, fijne prijs en prima verkrijgbaarheid, alléén de deodorant is niet helemaal wat ik er van zou willen, wellicht passen ze dit in de toekomst aan, zodat ik ook hier gebruik van ga maken! De doucheolie is voor mij een musthave geworden en de crème wordt door mijn vriend heel hoog gewaardeerd.

Hebben jullie deze producten al ontdekt, en let je op met het gebruik van deodorant?

 

xoxo,
Andrea

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like