De babyreceptensite Smikkels lanceert een eigen collectie. Eigenaren Inge en Sjoerd willen graag een duurzaam alternatief bieden voor producten die ouders van jonge kinderen dagelijks gebruiken. Met hun verpakkingen en de verkoop van de collectie steunen zij de Black Jaguar Foundation. 

Sjoerd: “Wij zijn een nieuw Nederlands merk met een bescheiden collectie duurzame en praktische producten voor thuis en onderweg.”

Duurzaamheid

In het leven van jonge ouders is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Zij zijn zich ontzettend bewust van de wereld waarin hun kindje gaat opgroeien. Smikkels introduceert zich als een merk dat deze ouders een duurzaam alternatief biedt voor producten die zij dagelijks gebruiken. Door het intensieve contact dat Inge via social media heeft met deze jonge ouders, zag zij de behoefte voor veilige en duurzame producten groeien. Dagelijks wordt er om advies gevraagd. Niet alleen over babyvoeding, maar ook over veilig kinderservies, het meenemen en bewaren van eten voor thuis en onderweg.

Inge: “Het kriebelde al jaren om samen een collectie te ontwerpen.”

Collectie

Beide hebben een creatieve achtergrond. Inge in de textiel en Sjoerd als vormgever. Zij houden van producten en materialen waar je lang van plezier van hebt. We willen laten zien dat je een duurzamer leven eenvoudig kan realiseren, ook met mooie herbruikbare producten. Het samen zorgvuldig uitdenken en ontwerpen van deze producten heeft geresulteerd in een collectie waar 4 kleuren de hoofdrol spelen. Een minimalistisch design, no-nonsens, praktisch en vooral duurzaam. Op dit moment bestaat de collectie uit siliconen kinderservies, rvs broodtrommels, fruitbakjes en drinkflessen, bijpassende rugzakjes van gerecyclede petflessen en een textielcollectie van biologisch katoen.

13 jaar recepten voor babyvoeding

Veel ouders die zelf de voeding van hun baby gemaakt hebben zijn wel bekend met de receptensite Smikkels. Deze site staat al jaren bekend om hun inspiratie voor de allereerste babyhapjes. 13 Jaar geleden begon voor Inge en Sjoerd Smikkels als een gezamenlijk project. Alle recepten die zij voor hun tweeling maakten besloten ze te bundelen op een site. Op die manier konden er ook andere ouders gebruik van maken. Smikkels groeide uit naar de populairste site waar dagelijks duizenden bezoekers naar informatie en inspiratie voor de eerste hapjes zoeken. 

Black Jaguar Foundation

Duurzaamheid staat bij het ontwikkelen van de collectie voorop. De producten moeten lang mee gaan en tegen een stootje kunnen. De materialen waar gebruik van wordt gemaakt zijn gerecycled of goed te recyclen. Tevens vragen ze met de verkoop aandacht voor de herbebossing van het regenwoud. Smikkels is ambassadeur van de Black Jaguar Foundation. Dit is een Nederlands/Braziliaanse organisatie die zich samen met de locale bevolking hiervoor sterk maakt. Op al de product verpakkingen vind je dit terug. En een deel van alle verkopen wordt gedoneerd aan de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like