Als je je baby moet verzorgen, dan zal je merken dat je erg veel spullen nodig hebt. Maar waar begin je? Het is fijn om te weten wat je zoal nodig hebt, zodat je aan de hand van een baby uitzetlijst kunt kijken of je alles hebt. Er zijn veel onmisbare spullen voor je baby die je echt in huis moet hebben. Dit kunnen meubels zijn, maar ook alles voor de babykamer, luiers, kleertjes, etc. Ga na wat je nodig hebt en dan lekker shoppen!

Begin baby uitzetlijst

Het zal hoe dan ook veel tijd in beslag nemen als je de complete babyuitzet bij elkaar moet zoeken. Je kunt daarom maar beter op tijd beginnen met de baby uitzetlijst. Je kunt zo stress voorkomen en genieten van de voorpret. Het beste kun je alles minimaal een maand voor de uitgerekende datum in huis hebben, maar hoe eerder, hoe rustgevender voor jou!

Kosten baby uitzet

Wat het allemaal gaat kosten als je aan de hand van de baby uitzetlijst gaat shoppen, hangt af van wat je gaat kopen. Maar ook hoeveel je van ieder gaat bestellen (bijvoorbeeld kleding en luiers), maar ook of het nieuw moet zijn of tweedehands. Uit onderzoek van het Nibud komt naar voren dat een baby uitzet gemiddeld 670 euro gaat kosten. Ze denken dan aan 104 euro babykleding, 197 euro verzorgingsproducten, 369 euro aan basiskosten voor de babykamer. Bij deze kosten zijn nog geen autostoeltje, commode en kinderwagen/box inbegrepen. Daar rekenen ze nog rond de 1000 euro extra voor. Je zou dan op een totaal uitkomen van rond de 1670 euro. 

Goedkope baby uitzet zoeken

Het kan zijn dat je niet zoveel geld te besteden hebt of dat je gewoon zo min mogelijk uit wil geven aan de baby uitzet. Je kunt dan op diverse manieren geld besparen, denk aan Marktplaats, kringloopwinkels en rommelmarkten. Vaak gebruik je de spullen maar kort en kopen anderen het nieuw en dan vinden ze het zonde om weg te gooien. Je kunt het dan vaak voor een leuke, lage prijs overnemen. Ook kun je in je omgeving eens vragen wie dat er nog babyspullen over heeft. 

Tips voor de baby uitzetlijst

Je wil toch ook snel de baby uitzetlijst verzamelen? Het kan ook goedkoper en leuker met deze tips:

  • Spullen lenen kan ook! Misschien hebben mensen in de familie of vriendenkring spullen die je mag lenen, veel goedkoper en zo kun je veel besparen.
  • Online shoppen, ideaal, dan kun je namelijk tijd besparen (voor jezelf ook een stuk prettiger dan met een dikke buik rondwandelen in de winkels). Je kunt kijken wanneer je je goed genoeg voelt en altijd even stoppen.
  • Tweedehands kopen kan ook, ideaal om zo toch alles van de baby uitzetlijst op tijd binnen te hebben en geld te besparen. 
  • Kraamcadeaus, veel kun je ook vragen aan het bezoek (ze vragen vaak of je nog wat nodig hebt). 
  • Prijzen vergelijken is het beste wat je kunt doen. Er zijn vaak leuke aanbiedingen en bij de ene winkel is het nou eenmaal goedkoper dan bij de ander.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like