Het steriliseren van babyflesjes is nogal een dingetje. Het is namelijk extreem belangrijk, moet elke dag gedaan worden, en zorgt er voor dat de babyflesjes van alle bacteriën vrij worden gemaakt. Nou ja, 99 procent dan. En waar we vroeger flesjes moesten uitkoken, wordt het ons tegenwoordig een stuk makkelijker gemaakt. Bijvoorbeeld met magnetronsterilisators. Die heb je van vrijwel alle merken, prijsklassen en designs, maar wat als je geen magnetron gebruikt? Dat is namelijk iets waar wij in huis tegenaan liepen, omdat we bewust geen magnetron hebben. Gelukkig ontdekte ik de elektrische stoomsterilisators en kocht er één van Avent.
De elektrische stoomsterilisator van Avent is een stapelbare toren dat op verschillende manieren gebruikt kan worden, afhankelijk van hoeveel flessen, spenen, kolfaccesoires, of bewaarpotjes er gesteriliseerd worden. Zelf gebruik ik de flesjes van Difrax, maar ook hier passen makkelijk zes flessen plus alle losse onderdelen in.Aan het einde van iedere dag was ik de flessen in een warm sopje uit, zodat alle melkresten er uit zijn, stapel ik alles in de sterilisator, sluit het af en zet het met een druk op de knop aan, waarna ik naar bed ga. Persoonlijk vind ik het geweldig dat ik dit kan doen en niet hoef te wachten tot de flesjes uitgekookt zijn of bij de magnetron moet blijven tot deze klaar is omdat hij anders gaat piepen. Ik zet de sterilisator aan en ga naar boven, als hij klaar is schakelijk hij zichzelf wel uit.
Deze stoomsterilisator heeft ongeveer zes minuten nodig om alles squeky clean te krijgen, maakt geen geluid en neemt weinig ruimte in beslag, wat in onze kleine keuken zeer belangrijk is. Hij staat in een hoekje, bij de stopcontacten, naast de waterkoker er afdruipbakje voor babyflessen – zo heb ik alles bij de hand en doe ik dagelijks mijn flesjes vullen, wassen, steriliseren, drogen en herhalen dansje. Wel gooi ik de deksel en twee “verdiepingen” van de sterilisator eens in de twee weken in de vaatwasser, en ontkalk ik de onderkant met wat natuurazijn, waarna het er weer als nieuw uitziet. 
Verder heeft de sterilisator alles wat je van een goede sterilisator mag verwachten: hij is gebruiksvriendelijk, makkelijk schoon te houden, de inhoud blijft tot 24 uur lang steriel schoon, het mandje kan als een rekje voor in de vaatwasser gebruikt worden, en hij is compact, stil en automatisch, wat met name aan het einde van een lange dag ideaal is, even aanzetten en zonder omkijk naar bed gaan. Ideaal!

Mocht je zelf op zoek zijn naar een fijne stoomsterilisator, maar wil je dat niet in de magnetron doen, kijk daar even naar deze elektrische stoomsterilisator van Avent die je bij bijvoorbeeld Wehkamp of Bol.com kunt kopen, want persoonlijk vind ik het één van de beste aankopen die ik voor Valentina deed, ik ben er echt blij mee! Oh, en mocht mijn review niet genoeg zijn, hieronder zie je een filmpje van Avent zelf:

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

BABY BOY ROOM TOUR

Na twee meisjes een jongen mogen verwelkomen betekende een compleet andere aanpak van babykamer inrichten. Ja, de meubels…