Wipstoeltjes, een geschenk uit de hemel wanneer je baby niet wil liggen, en jij het even niet meer in je hebt om hem/haar vast te houden. Of gewoon, even naar het toilet moet. Want een goede wipstoel zorgt er voor dat de baby het idee heeft dat hij rechtop vastgehouden wordt, terwijl het comfortabel en veilig ligt. Als de baby dan ook nog het idee heeft dat hij in beweging is heb je helemaal een gouden combinatie te pakken en vind ik, als mama het een geslaagd babyproduct.

Met Elena had ik geen wipstoel. Het was ook niet nodig, overdag vond ze het prima om in de box te dutten terwijl ik dingen voor mijzelf kon doen. Zoals een blog starten. Maar, met Valentina is het een compleet ander verhaal, zij is een baby dat alléén zijn niet kan waarderen, niet langer dan tien minuten slaapt en gewoon vastgehouden wil worden. Haar eerste maanden was ze een zeer ontevreden babytje, dat niks goed vond, wat we ook probeerden. Ik besloot toch maar een wipstoeltje te proberen, eentje dat naast wippen ook een extraatje had om de baby in slaap te krijgen.
Zo kwam ik 4Moms tegen. De naam doet vermoeden dat het voor moeders is, wat natuurlijk ook wel het geval is, maar het is ook nog eens door vier moeders gemaakt. Zij wilden de perfecte wipstoel maken en sloegen handen ineen om de BounceRoo, RockaRoo en MamaRoo te creëren. De MamaRoo is een geweldig product die ik graag had gekocht, maar vond hem op dat moment simpelweg te duur. Een stuk goedkoper is de RockaRoo, dat de baby wiegt, maar omdat het elektrisch is en dus een stopcontact nodig heeft, besloot is voor de bounceRoo te gaan. Deze is de “basic” variant van de drie producten, maar werkt daarom ook op batterijen wat erg fijn vond.

4MOMS BOUNCEROO REVIEW

Het is een wipstoeltje van 2,5 kilo, dat makkelijk verplaatst kan worden en ik hem bijvoorbeeld in de badkamer neer kan zetten terwijl ik douche.  De baby kan er vanaf dag één in, al is er een inleg/verkleiner beschikbaar voor de écht kleine baby’s. Wij zijn voor de silver plush variant gegaan, dat net als de multi plush heerlijk zacht is, maar ook de dark grey classic is een mogelijkheid.

De BounceRoo is zo in elkaar gezet, kan op alle vlakke ondergronden gelegd worden, de baby zit er comfortabel in en kan met een vinger in slaap gewipt worden. Maar, het zijn de drie vibrerende standen die deze wipstoel net wat beter maken dan de “gewone” wipstoel. Een bijtje vibreert contant, een golfje vibreert nou ja, in golven, en het hartje bootst een hartslag na. Persoonlijk gebruik ik de hartslag het vaakst, omdat het Valentina kalmeert. Iets met het gevoel hebben dat ze weer terug in de buik zit. Alle drie standen kunnen harder of zachter gezet worden, en gaan na 20 minuten uit. Dat is in ieder geval hoeveel de gewone baby nodig heeft om in een diepe slaap te vallen. Mijn baby wordt na de 20 minuten wakker, waarna ik de BounceRoo weer aan moet zetten. Ze valt dan niet gauw weer in slaap, maar soms ook wel – en dan kan ik zo’n blogje uittikken. 🙂

We gebruiken de BounceRoo nu al zes maanden, vrijwel dagelijks, en pas nu zijn de batterijen leeg. Dit was een zeer aangename verassing, omdat ik al pakken batterijen in huis had gehaald, die ik nu voor ander speelgoed kan gaan gebruiken, zo is de kleuter ook weer blij.

De baby is inmiddels een grijpgrage ontdekkertje geworden en pakt graag de knuffels van het speelmobiel, dat wel tegen een stootje kan, want ze trekt er behoorlijk hard aan! Gelukkig werken de tuigjes prima en kan ze er niet uit vallen, dus is het ook nu ze zes maanden oud is een handig product om in huis te hebben om haar even neer te kunnen zetten zonder dat ze moet liggen.

We hebben de bounceRoo al maanden, en ik heb geen spijt gehad van de aankoop. Het is geen wondermiddel, maar een welkome hulp, en ik kan met een gerust hart zeggen dat het werkt. De trilfunctie zorgt er voor dat Valentina heerlijk in slaap valt, al is het maar voor even, nu ze wat actiever is speelt ze er graag in, of chillt ze terwijl ze de rest van ons huishouden in de gaten houdt, iets wat ze niet zou kunnen als ze moest liggen en daar al gauw om zou protesteren. Na maanden de BounceRoo gebruikt te hebben kan ik heel kort en duidelijk zeggen – een super wipstoel, aanrader!

4moms producten zijn o.a. te koop bij de betere babyzaken zoals Prenatal.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like