Hoewel spiegels in je hele huis een mooi onderdeel van je interieur kunnen vormen, is de badkamer toch wel de plek bij uitstek waar je goedgekozen spiegels wil hebben. Hier bekijk je jezelf van top tot teen, kom je geregeld tot rust en moet je je gezicht goed kunnen bekijken om make-up aan te brengen of jezelf netjes te scheren. Aan het uitkiezen van de juiste spiegels moet je dus even wat tijd besteden. Lees je mee? Dan heb jij binnen de kortste keren een badkamerspiegel waar je blij van wordt!

Veiligheid voorop

Een spiegel in je badkamer moet eerst en vooral veilig zijn, wat betekent dat je het beste voor een veiligheidsspiegel kunt kiezen. Dit type spiegel is wat duurder dan de standaard uitvoering, maar heeft een folie aan de achterzijde, waardoor je je niet kunt verwonden als de spiegel ooit mocht breken. Dat is een veilig idee, zowel voor jezelf als voor eventuele (jonge) kinderen die van de badkamer gebruikmaken.

Je badkamer groter laten lijken

Als je niet zo’n grote badkamer hebt, kan het een enorm verschil maken als je twee grote spiegels op twee aan elkaar grenzende muren hangt. Hierdoor oogt je badkamer een stuk groter en voelt ook veel ruimtelijker aan. Wel zo prettig als je je in je badkuip zo nu en dan graag in een luxe hotel waant. Ook als je je woning zo gunstig mogelijk wil verkopen, kunnen badkamerspiegels wonderen doen.

Je badkamerspiegel(s) schoon houden

Omdat de spiegels in je badkamer per definitie vaak vochtig worden en beslaan, is het verstandig om ze tijdens de productie te laten bewerken. Als je je badkamerspiegel bijvoorbeeld bij de Glaswebwinkel bestelt, dan zal geadviseerd worden om een flacon glascoating erbij te bestellen. De glascoating kan je makkelijk zelf aanbrengen op de spiegel. Hierdoor heb je de eerste tijd veel minder schoonmaakwerk en gaan je spiegels langer mee. Ook kan het helpen om spiegelverwarming te nemen; die gaat het beslaan in belangrijke mate tegen.

Voor welke ‘look’ badkamerspiegel kies jij?

Hoewel de meestvoorkomende badkamerspiegels nog altijd verzilverd zijn, kun je ook kiezen voor gekleurde spiegels. Een bronzen kleur versterkt de chique uitstraling van je badkamer, terwijl een grijsgekleurde spiegel perfect aansluit bij een badkamer met een industriële stijl. Ook wat je voor lijst kiest, heeft veel effect op de uitstraling van je spiegel. Hout kan erg mooi zijn, maar spiegels zonder lijst zien er ook gaaf uit. Als je voor dat laatste kiest, laat de randen dan wel plat poly slijpen, zodat je je niet snijdt aan de randen.

Veel plezier bij het uitkiezen van een badkamerspiegel die perfect bij je wensen en je badkamer aansluit!

Je interieur verfrissen? Bekijk Room21 eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Verder lezen

De voordelen van een twijfelaar bed

Inhoudsopgave Hide Een twijfelaar bed als eerste tweepersoonsbedEen twijfelaar als seniorenbedSeniorenbed dat van alle gemakken is voorzienGa voor…