Week in foto’s – Juni

Het is weer tijd om je een kijkje achter de schermen te geven, en niet alleen te laten zien waar ik de afgelopen tijd ben geweest, wat ik heb gedaan, gezien en gegeten, maar je misschien ook te inspireren iets leuks te gaan doen, omdat je het op TrendyMommy voorbij hebt zien komen. (mocht je “blogger taal” niet kennen, het betekent dat een deel van deze fotodagboek gesponsord is 😉 ) Goed, let’s het started!
week in fotos

Ik begon met vroeg opstaan, huis opruimen, schoonmaken, inpakken, Elena klaarmaken, en de auto instappen. We brachten Dora naar het hondenhotel en gingen richting Zeeland, waar Elena een paar dagen bij opa en oma ging logeren, wat ze zelf meer dan leuk vond. Ze wordt er altijd zo verwend, dat ze niet kon wachten tot wij weggingen. Wat we uiteindelijk ook deden, en ze zwaaide ons enthousiast uit. Het was pas één uur ’s middags, maar ik was al uitgeput en dronk een Red Bull onderweg naar Rotterdam. We reden niet over de snelweg, maar langs B wegen, en over de Deltawerken. Ik blijf dit (als buitenlander) geweldig vinden, en kan iedereen een weekend Zeeland aanraden, zodat je dit zelf van dichtbij kunt meemaken.
week in fotos 1
Eenmaal in Rotterdam aangekomen checkten we in Hotel Novotel in Schiedam, waar we een nachtje logeerden. We gingen voor deze kindvriendelijke hotel, dat geweldig is voor mensen die wel in Rotterdam willen zijn, maar de drukte liever overslaan. Het is er heerlijk rustig, het is makkelijk bereikbaar, en de kamers zijn bijzonder aangenaam. Op verzoek kunnen er in de kamers ook kinderbedden neergezet worden, en naast een sportschool is er een hele leuke buitenzwembad, speeltuin, kinderhoek en speelcomputer om de kleintjes te vermaken, terwijl ouders lekker eten, of op het terras ontspannen. week in fotos 2Wij besloten echter niet in het hotel te eten, maar doken een avondje Rotterdam in, waar we eerst sushi van de lopende band aten, en de kok wat lekkernijen ter plekke voor ons maakte. Daarna gingen we eindelijk Mad Max kijken in Pathé Schouwburg, waar mijn kinderdroom in vervulling ging: allemaal blauwe M&M’s! Echt, het zijn de kleine dingen waar ik belachelijk blij van word, noem het maar Unsuccessful Adulting :)
week in fotos 3Na nog wat drankjes was onze datenight afgelopen en gingen we terug naar Schiedam, onze comfortabele en rustige hotel in, waar we zonder Elena heerlijk hebben kunnen uitslapen. We waren natuurlijk wel op tijd wakker om een flinke ontbijt naar binnen te werken, en Hotel Novotel te verlaten. Echt, het ontbijtbuffet was zo uitgebreid en lekker, dat ik me helemaal niet schuldig voelde. Het was namelijk vaderdag! En hoe bijzonder is Rotterdam Centraal tegenwoordig? Het schijnt een must see te zijn, volgens buitenlandse sites.
week in fotos 4Daarna gingen we nog even naar de Markthal, de tweede toeristentrekker van Rotterdam. Ik verwachtte er niet veel van, maar ben wel zeker onder de indruk. Prachtige architectuur, eerste kraam die ik tegenkwam was een bloemist met verschillende soorten pioenrozen, en aangezien ik hier dol op ben wist ik meteen dat ik de Markthal leuk zou vinden! Verder bezocht ik de grote Aziatische toko, waar ik wat spullen voor in huis haalde, en onder andere Aziatisch snoep dat op Youtube populair is tegenkwam. Elena is hier dol op, dus ik sloeg het in, maar ik zag ook Durian Fruit staan. We hebben dit in China al meegemaakt, en het is één van de raarste en goorste fruitsoorten. Het stinkt ontzettend, maar smaakt op zich niet zo verschrikkelijk als je zou verwachten. Het is ook stekelig en groot, een soort van gemuteerde lychee/rotte mango. En terwijl het is Azië erg goedkoop is kostte hij hier bijna 40 euro (!) Over mango’s gesproken, ik stopte ook even bij de Fresh Tea kraampje en haalde er een mango Bubble Tea.
week in fotos 5Het lijkt me duidelijk, de Markthal heeft echt heel veel leuke kraampjes, waaronder een gave pasta en wijnbar “Sicily”, waar je eten door échte Sicilianen wordt gemaakt. Daarnaast zijn er Turkse, Marokkaanse en jawel Yugoslavische kraampjes! “De Engel” is al jarenlang een go to Yugo catering/restaurant in Rotterdam, en tot mijn grote verrassing hebben ze ook een kraampje in de Markthal weten te scoren. We hadden helaas nét gegeten, dus maakte ik stiekem een foto van een stel toeristen die van Yugo barbecuevlees genoten. Toch wel een stukje trots! De eigenaar hoorde ons Servisch praten en sprak ons aan, waarna het al gauw gezellig werd. Ooit gerookte spareribs gegeten? Het maakt stoofpotjes verschrikkelijk lekker, en de hele Balkan is er gék op, inclusief Elena’s papa. Kijk hem ruiken :) Natuurlijk kochten we wat lekkernijen, en liepen nog een rondje langs alle kraampjes.
week in fotos 6
Hoe grappig zijn deze puntzakjes met vlees? In plaats van friet of snoep, gewoon volop vlees. Niet helemaal mijn ding, maar wel heel leuk bedacht! Of deze candy apples, hoe leuk! Na mijn ogen te hebben uitgekeken reden we terug naar Zeeland, want het was tenslotte vaderdag, en Elena moest met haar papa zijn! Weg uit de grote stad, terug naar de natuur, windmolens, Elena knuffelen, en weer richting Tilburg.
week in fotos 7
We moesten de volgende ochtend namelijk weer vliegen! Om ons voor te bereiden op Oost Europees eten gingen we een “Russisch” eethuisje in Tilburg in, waar alles met – jawel – aardappelen is gemaakt. Pechka is een grappig concept bij Tilburg University waar ik wel vaker langs zal gaan, omdat het er van binnen leuk uitziet en het idee wel grappig is. Het personeel was niet Russisch, maar ook niet klantvriendelijk, dus wat dat betreft hebben ze de Russische koelbloedigheid goed onder de knie. Verder ben ik het met de motto helemaal eens – goed eten anders ga je dood. That’s the spirit! 😀 De volgende ochtend gingen we vanuit Eindhoven naar Gdansk, Polen, wat je op mijn Instagram terug kon zien. Het is een bijzondere en erg toeristische stad, dat al ruim duizend jaar oud is, en op sommige momenten zelfs op Amsterdam lijkt, vreemd genoeg. Hier nam ik een vlog op, mocht je benieuwd zijn, check dan vooral mijn YouTube kanaal waar het filmpje vrijdag verschijnt. week in fotos 8Terug in Nederland kwam Elena thuis, en ging ze de volgende dag met haar school naar de Efteling toe. Ze was zooo trots dat ze in de Efteling bus mocht zitten! Ik nam wat productfoto’s en probeerde de zonnebrand voor kinderen meteen uit op haar, want het was lekker warm buiten. Helaas paste onze vaderdag cadeau toch niet helemaal, dus moest het met een speciale koerier geruild, wat een service van Only For Men!week in fotos 9Over een paar dagen vliegen we naar Londen, maar het kriebelt toch een beetje om een zonvakantie te boeken. In Kroatië zijn er veel luxe villa’s aan zee, dus ik merk dat ik Air BnB toch vaker bezoek dan ik oorspronkelijk van plan was… Wat te doen, wat te doen… Het is allemaal zo voordelig!
We konden het met onze Efteling abonnementen niet laten en brachten er onze zaterdag door. Het was er extreem druk, maar het weer was heerlijk en we genoten er van. Ook zag ik de nieuwe achtbaan, en ik durf het best toe te geven – mij niet gezien, Baron 1898, nee bedankt. Echt niet gewoon! We kregen in de Efteling ook erg goed nieuws, terwijl we in de stoomtrein zaten, iets wat ik me voor de rest van mijn leven zal blijven herinneren, maar dit hou ik liever privé, omdat het niet aan mij is om zoiets bekend te maken. Hoe dan ook, het was een geweldige afsluiter van mijn zaterdag, wat ik thuis met wijn vierde. Zondag had ik weer eens hoofdpijn, omdat ik echt niet tegen wijn kan, en ik bestreed het met een zelfgemaakte sapje. Appel, rode biet, gember, en nog wat groente en fruit die ik in de keuken had liggen. Het leek net bloed, maar was een stuk lekkerder dan het er uitziet. En mijn vriend wilde ook vieren, en kwam met de enige echte Bossche Bollen aanlopen. Ach, ik heb tenminste mijn vitaminen binnengehad!
week in fotos 10Zo, dat is in het kort wat ik de afgelopen tijd heb uitgevreten, nu ga ik weer verder met mijn dagelijkse ding – een bloggende mama zijn, totdat ik voor mijn verjaardag naar London ga. Ik ben hier best enthousiast over, aangezien ik er nog nooit ben geweest. Zijn er dingen die ik volgens jou absoluut moet zien? Laat het me weten – Thanks!

Comments

comments

Published
Categorized as Main

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *